onsdag 18 mars 2009

Solvalla V64 18/3

Goder Afton
Nu nollställer jag hjärnan, byter ut det som går i huvudet, lägger alla störande moment åt sidan och fokuserar stenhårt på onsdagens V64. Nu får det vara slut-tramsat med dåliga tips!!! Uppryckning är ett måste! Har gjort en grundlig genomgång av loppen Solvalla erbjuder och tror mig letat fram några riktigt roliga drag, varav en blir spik på mitt system.
Avd 1) Hade nr 2 Nobless Amok haft lopp i kroppen hade jag utan prut spikat henne på "allt". Hon bör sitta i ledningen på två steg och då hästen ENBART går i ledningen tror jag inte någon ens försöker ta sig förbi, man skulle endast förstöra för sig själv med en sådan styrning. Då en viss ringrost-risk dock föreligger garderar jag med följande hästar: 1 Drisco Accenta, tror hon är tillräckligt kvick ur groparna för att nå vinnarhålspositionen. Smygare är vad den här damen vill ha och med sådana resor kan hon avsluta ruggigt fort sista 150 metrarna. 4 Quantum Joyride, även hon kan ibland öppna riktigt fort. Har visat toppform en längre tid utan att fått vinna, med klaff på loppet och om nr 2 har en dålig dag kan hon vara först över mållinjen, märkligt ändå att hon ser ut att bli stor favorit. 7 Action Venesi, märkligt kan tyckas att jag väljer att strecka den här tjejen. Hon har varit ifrån tävlingsbanan en tid efter att ha gjort en slät figur i ett V75-lopp som vanns av Strong Boy D.E före Rocket Power och till och med hunnit vara ute i ett kvallopp efter detta. I de två starter som föregick V75-loppet avslutade hon dock fruktansvärt fort. Frånvaron gissar jag endast gjort henne gott och jag vågar inte räkna bort henne helt. Vet att Torbjörn Jansson håller henne väldigt högt. Nr 9 Indian Quick D.K nämner jag inget om då det föreligger stor strykningsrisk på grund av en hovböld, startar hon är det ett givet streck.
Avd 2) Omgångens bästa spik kommer i detta lopp! Nr 6 Wind Velocity!!! Inför årsdebuten, vilken föregicks av lång bortavaro från tävlingsbanan, låg man från stallets håll väldigt lågt i förhandsspekulationerna. Hästen imponerade dock storligen, återigen, och vann lekande lätt. Hon kommer vara ännu bättre den här gången och trots ett marigt utgångsläge är hon de övriga så överlägsen att det inte bör sätta några käppar i hjulen.
Avd 3) Fint lopp som ingår i Solvallas Treåringsserie. Efter att ha samtalat med mitt eget lilla travorakel, Jakob Simgren, går förstarösten till Tommy Hanné och hans fine 4 Centenary Tooma. Ledningen ser ut att vara vikt för honom och når han spets tror jag Hanné väljer att köra i den positionen. Motstånd saknas defintivt inte. 6 The Man såg lysande ut vid lätt seger på Färjestad senast, 7 Spot Over startar för första gången bakom bilen och är hon lika startsnabb som storasyster Right Over kan det bli hon som sitter i ledningen, 5 Dennis The Menace har sett riktigt fin ut i två raka segrar men hårdare emot den här gången, 10 Quantum Aramis lurar i vassen om det blir överpace, likadant gällande 9 Digital Sharpness.
Avd 4) Sparloppet! Något förvånande för vissa kanske, men jag väljer att ranka nr 5 Mette Farming etta i det här loppet. Hästen har haft alla tänkbara problem så här långt men har nu äntligen fått vara hel och frisk en längre tid och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Pasi Aikio har väldigt höga förväntningar på hästen och lever hon upp till dessa har hon mycket bra vinstchans, oavsett löpningsförlopp. Favorit blir nr 10 Katjing. Hästen har dock inte startat sedan i januari på grund av återkommande förkylningar. Svårbedömd form med andra ord och inte rolig att spika som megafavorit (83% i nuläget). Nr 2 Demie kan komma bli en obehaglig överraskning för de två nämda. Senast var första gången hästen startade barfota runt om, och vilken effekt det hade. Blir det åter barfotakörning, ja då blir hon inte lätt att tas med. Med andra ord: Kolla skoinfo!
Avd 5) Mitt roliga spik-drag! Nr 10 Roberto svarade senast för en lysande insats , då endast slagen av Jocke Löfgrens nya kanon Vilas Boko. Roberto tvingades till 1,10 första 500 och till 1.13 första varvet. Hästen stred sedan berömvärt upploppet ned och var inte stort slagen. Det här loppet ser också ut att kunna bli en fartfest. 3 Ryan Trot är troligen den startsnabbaste hästen i landet. Årsdebut nu och laddas hästen för fullt riskerar han bli stekhet på kuppen. 2 Evening Star låter det på från stall Nurmos som man gärna ser i spets den här gången, tror det blir svårt att nå dit utan att det kostar för mycket. Egentligen är samtliga hästar med framspår riktigt kvicka den första biten och jag hoppas det laddas från flera händer. 10 Roberto är själv mycket snabb från början och med rygg på 3 Ryan Trot lär han komma fint igenom och hitta en bra position. Tror sedan hans speed fäller avgörandet när upploppet nalkas.
Avd 6) En häst som gått mycket bra en längre tid och som senast äntligen fick vinna är nr 12 Beastar. Läget är sämsta tänkbara men jag tror det är bästa hästen och att Björn Goop nu sitter upp gör det hela klart intressant. 5 Kan Du Candy kan bli svår att rå på om hon får bestämma som hon vill framme i ledningen. Med lite tryck från utvändige hästen tror jag dock hon får problem att hålla ända in i mål då hon visat sig klart bäst över "korta häcken" tidigare. 4 Try To Win bibehåller sin toppform som det verkar och tonerna från stall Stig H går i dur. Ett litet, men likväl, fall framåt var det i senaste starten för nr 2 Nova Brodda. Skulle möjligen kunna utmana nr 5 i körningen om spets och Stig H deklarerar att kommer man dit ska hon köras där. 1 Fantasy Step gör det bra mest hela tiden. Har avslutat riktigt bra flera gånger men har lite svårt att sätt nosen först. Från bra läge med spårsnål resa är hon loppets givna rysarbud!

Jag väljer att spela ett reducerat Jokersystem för att hålla kostnaderna nere.

Spelförslag Jokersystem Solvalla V64 18/3:
Avd 1) A=2 B=1,4 C=7
Avd 2) 6 Wind Velocity
Avd 3) A=4 B=6,7,5 C=10,9
Avd 4) B=5,10,2
Avd 5) 10 Roberto
Avd 6) A=12 B=5,4 C=2,1

Krav:
A= Minst 1 måste vinna
B= 0-3 får vinna
C= Max 1 får vinna

Ramen är på 360 rader och reduceras med 57% till 156 rader utskrivet på 6 kuponger. Inlämningsavgift, 156 kr.
Lycka till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar