måndag 30 mars 2009

*** Inför Solvallas V64-Jackpot 1/4 ***

Plus igår, äntligen. 5 rätt på Mantorp och ca 650 kr in på kontot. Skönt, även om det kunde varit mer. Formen har vänt skyndar jag mig att konstatera.
För resterande del av den här veckan ger jag endast mina synpunkter till onsdagens spännande tävlingar på Solvalla och till Eskilstunas härliga V75-omgång på lördag. Analysen kommer därmed vara än mer grundligt genomförd än tidigare. Låt oss direkt hoppa över till hetluften! Onsdagen lär bjuda på ett härligt vårväder vilket innebär att det högst sannolikt kommer vara valfri balans som gäller. Viktigt att hålla koll på barfotainfon alltså!

Avd 1 (1640 m Auto): En av mina tidigare mindre omtyckta hästindivider dyker här upp igen, numera har jag honom dock som en av mina absoluta favoriter. Det är nr 7 Crown Kemp jag syftar på. Hästen har sett lysande ut sedan han kom till Timo Nurmos och här borde taktiken vara given; gasa det som går från start och hoppas på att bli släppt till ledningen i ett tidigt skede av loppet! Flera startsnabba hästar innanför gör dock att det riskerar bli en mycket snabb inledning med risk för överpace första 500 m. Hur som helst tror jag Crown Kemp sitter i ledningen då 500-meterspålen passeras. Lite oro finns över att tempot kan bli väl högt och spik i det här loppet känns inte helt säkert Finns ju ett par dagar till att klura på det hela. Vi går igenom hästarna från början till slut:
1 Fama Currit, fick äntligen en seger senast på Romme efter att ha fått loppet kört i halsen. Vann pliktskyldigt utan problem men det slog heller inga gnistor om den insatsen. Tror hon får svårt att hålla upp ledningen från innerspåret. Jag rankar ner henne.
2 Harmonic Silvio, känns formlös sedan länge och jag tror inte på seger om än motståndet ser betydligt blekare ut än på slutet. Spår och distans är faktorer som däremot talar för hästen.
3 Taylor Made, trodde jag mycket på i senaste starten och serverades då ett drömlopp på Eskilstuna i rygg på ledaren. När upploppet nåddes trodde jag det bara skulle smälla till via Open Stretch, men ack ack ack vad tråkig hästen såg ut. Nu är det förvisso sprinterdistans vilket hästen är kraftigt gynnad av men motståndet avskräcker och hästen placeras utanför systemet.
4 Cadeau K, min rysare i loppet. Är det någon i det här fältet som skulle profitera på ett för högt utgångstempo så är det den här urstarke pållen. Formen i zenit och bra läge. Tuffare motstånd, men form slår klass. Andra-rank.
5 Giant Superman, ojämn vad startsnabbhet beträffar. Tror inte man ens försöker ladda så här i årsdebuten med denne ärrade kämpe. Tror inte hästen kommer prestera lika bra i år som vi vant oss vid. 10 år gammal och endast en seger under fjolåret visar tydligt att kurvan lutar nedåt för denne forne världsartist.
6 Yorktown Gunner, utsattes för mordförsök i sin näst senaste start av Erik Svensson och Bambino Banker. Första 500 m gick på 1.10,0 och varvet på 1.10,7 !!! Yorktown Gunner i ledningen och Erik Svensson med B.B i dödens. Hästen höll klart godkänt till femteplatsen i det lopp som vanns av Fama Currit. I det här loppet ser vinstchansen ut att lysa med sin frånvaro om inte fru Fortuna lyser med sin allra starkaste lampa över Yorktown Gunner.
7 Crown Kemp, klar förstahäst i loppet, kanske rent av spik!
Min ranking Avd 1) A=7 B=4,1,2,5 C=6,3


Avd 2 (2140 m Auto): Även i detta lopp finner vi en häst som jag till en början hade väldigt svårt att uppskatta men som jag nuför tiden hyser stor respekt för; nr 1 Nobless Amok. Besvikelsen var total senast då hon inte kunde svara ut Quantum Joyride i spetskörningen, att hon sedan såg mest lat och oinspirerad ut resten av loppet kan förhoppningsvis leda till att hon ratas av många spelare till på onsdag. Nu är det som så att hästen går ingenting i ryggar utan kräver ett lopp antingen i ledningen eller i dödens. Med loppet i kroppen ser jag ingen som i det här gänget skall kunna utmana om ledningen och kanske inte heller till vinsten. Genomgång häst för häst:
1 Nobless Amok, kommentar redan avlagd!
2 Wait And Win, debuten för firma Stig-Erik gick i dur. Seger på V75 uppe på Bergsåker. Liknande motstånd den här gången och bra chans att vinna på nytt.
3 Duplex, fast invändigt i senaste starten och passerade mållinjen med gott om krafter sparade. Blir giftig den här gången. Andra ut i rygg på 2 Wait And Win?
4 Target Player, gör i och med detta debut för Timo Nurmos. Inget för vinnarspelarna eller V64-systemen. Efter ytterligare en tid hos Nurmos passas han dock noga!
5 Ohio Launcher, riskerar få ett tungt lopp. Inget fel på formen. Björn Goop är alltid farlig att räkna bort och blir inte hästen för hårt streckad kan det vara en rolig kantboll att gardera med.
6 Sir Remington, länge sedan vi stiftade bekantskap med den här kusen. Startsnabb men tar sig sannolikt inte förbi nr 1 Nobless Amok. Kanske snabb nog att komma ner och få vinnarhålet. Räcker inte än i vilket fall!
7 Totti Boko, räcker inte. Man ställer sig frågan; Varför ens starta!?
8 Grilljanne, såg fin ut en längre tid i tuff V75-konkurrens, men nu känns det som formtapp. Endast för stora system eller kraftigt reducerade.
9 Danilo Tilly, sett sina bästa dagar och går inte att tro på den här gången heller!
10 Junction, den här kraken ser ut att ha fått en Liednersk Knäpp. Som han går numera! Speedade mycket vasst över upploppet senast och var bara en halv längd bakom vinnaren Wait And Win till slut. Farlig att ta bort.
11 M.T Cheyenne. skadedrabbad häst som varit borta länge och som inte känns intressant än så länge. Den här kan nog Nurmos få mycket skoj med vad det lider. Passas framöver, men ej denna gång!
Min ranking Avd 2) A=1,2,3 B=10,5 C=8,11,4,6,9,7


Avd 3 (2140 m Auto): Extremt lågklassigt vidöppet lärlings- och ungdomslopp! Strecka på så mycket det går! Häst för häst:
1 Josefine Drew, startsnabb häst med kusk som vunnit relativt många lopp. Klart sprinterbetonad och kanske väljer att släppa ledningen. Gick i mål med sparade krafter senast, får användning av dom nu?
2 Moga Kannibalen, rankas högt. Mött betydligt tuffare hästar än dessa. Inget plus för kusken, men inte så stor skillnad mot om tränaren, Erik Svenson, själv skulle kört!
3 Make Approach, rätt så hygglig häst i årsdebut. Van Solvalla-konkurrens men går inte att tro på stenhårt i första starten för året. Kusken har för övrigt min kompis, Oraklet Simgren, skottpengar på! Detta då denne man, Emil Magnusson, kostade mig och Simgren ca 500 TKR på en V5;a för ca 7 år sedan! Förlåtelse finns inte att få!
4 Rescue, häst som visade form i början av året och som vann överlägset på Åby i januari. Inte startat på ett tag men ser ingen överman i detta gäng. En av de bättre kuskarna i loppet, Hasse Nilsson. Rankas högt!
5 Montani, orutinerad kusk med häst som inte verkar vilja vinna. Har dock varit positiv på slutet men bör ej räcka till seger.
6 Yankee Turbo, vann enkelt i sin senaste start, visat begränsning dessförinnan. Faktiskt kuskplus den här gången tillika vid segerloppet. Jennifer Tillman, om inte annat så tar man med hästen på kusk!
7 Spännman, startsnabb häst med 17-årig kusk i vagnen. Rysarbud!
8 Bolero A. West, tränare Neng får nog träna lite till innan den här hästen gör sig något namn på Solvalla!
9 Wega Ribb, hästen känns iskall men kusken är inte helt oduglig. Känns inte som någon man betalar för!
10 Tabacco Master, kan vara så att den här står för klassen i gänget. Förstarank, chansspik på mindre system!
11 Digital Area, hårt inne på pengarna och har inte visat tillräckligt så här långt.
12 Dubois Flip, segern i B-lopp. Blir ingen ytterligare etta i raden efter detta lopp, tyvärr.
Min ranking Avd 3) A=10 B=4,2,6,7,3,1,5 C=12,9,11,8


Avd 4 (2140 m Volt): Blä, vilket skitlopp rent ut sagt! Hur ska man bena ut det här? Vi gör väl ett försök trots allt!? Häst för häst:
1 Carbonara, god pastarätt som jag tyvärr tror att även hästen skulle passa bättre som. Bort med den.
2 Sun Stream, ingen kanon, möjlligen plats på kupongen på grund av Stig-Erik.
3 Mad Image, med lopp i kroppen hade detta varit den givna ettan i loppet. Den långa frånvaron gör dock att han tills vidare rankas ner något i mitt tips. Hoppas hitta värdefull info kring denna talang.
4 Remember Karsk, inte visat något som duger på Solvalla.
***2160 m*********
5 Hihlight Brizard, förvånar mig att Erik kör nr 2 i stället för den här!? Strulläge och inte visat toppform gör att inte heller den här hästen känns speciellt tidig. Grundkapacitet finns.
6 Perfect Gene, kommer från billig seger, inget att ta fasta på. Duger inte.
7 You To Gordeus, ställts mot betydligt tuffare motstånf tidigare. Bra näst senast, sämre sist. Tidig på mitt system.
8 Abbey Stone, sett laddad ut i flera starter på slutet, utom i sista. Luring om hon får spara speeden i det längsta.
9 Romero Bob, gick bra senast. Problem med spåret den här gången är jag rädd. Felfri är det en aspirant på segern.
10 Pommard, kapacitet att runda allt. Prickar bara Kontio från sjättespåret kan det gå vägen. Hög grundkapacitet.
11 Willesden Hanover, senaste starten var ett fall framåt. Trea efter snabb avslutning. Lähdekorpi/Lennartsson, farligt att plocka bort!
12 Alandias Kismet, gör resan från knätofslandet förgäves, duger inte.
13 Hans G, visade hyggligt kunnande några gånger under fjolåret. Inte startat på länge och jag betalar inte för H.G denna gång.
14 Cross Me, Varför startar den här? Ni som tänker satsa pengar på den här hästen, skänk dom i sådana fall i stället till någon nödställd stackare.
15 Jenka´s Eagle, här vankas det åtminstone form. Det räcker i ett sådant här gäng för att få plats på mitt system.
Min ranking Avd 4) A=10,7,3,15,11 B=9,8,5,2 C=4,6,1,12,13,14


Avd 5 (1640 m Auto): Skönt med lite mer namnkunniga hästar. Vi kör på, häst för häst!
1 Cash Arriba, startsnabb med viss spetschans. Viker ner sig i tid.
2 Rambo Lambo, ovilligt djur från Stig H. Går inte att tro på.
3 Genetic Power, inte lika dålig som raden, men mot dom här hästarna räcker det inte.
4 Half Breed, spännande debut för Lähdekorpi. Björn Goop gör det hela än mer intressant. Kan vara stenandes klart!?
5 Paragon Lullaby, vinner inte mot det här gänget, möjligen plats.
6 Trackstar, höll starkt utvändigt om Sogå Benito förra veckan. Enklare emot den här gången och klar förstahäst för mig.
7 Caprice As, häst med stort kunnande i grund och botten som dock tillskrivs mindre chanser denna gång.
8 Ottogirl, nej, nej nej. Varför?
9 Tribut Office, för hårt emot för såväl kusk som häst.
10 Carlos Dream, fel läge för startsnabb häst. Vann senast efter att ha fått luckan serverad på silverfat. Ingen repris nu tror jag.
11 Ecco Flax, lovade mycket i början av karriären, men som många hästar hos Jim Frick visar den brist på löphuvud. Dock så pass stor kapacitet att han är farlig att helt räkna bort.
12 Tinto E, får svårt här i från. Snabb i benen annars.
Min ranking Avd 5) A=6 B=4,11,7 C=10,5,1,2,3,12,9,8


Avd 6 (1640 m Auto): Sprinterlopp där startrusningen blir intressant. Flera snabba om budet! Häst för häst!
1 Otto Streamline, startsnabb men ovan distansen och har faktiskt aldrig vunnit över den heller. Tycker att han bör kunna svara de utvändiga ekipagen, men det får inte kosta hur mycket som helst. Jag tror på spets och slut!
2 Västerbo Morronzoo, radiohästen som ibland startar som om den hade en raket i baken. Har inte visat rätta gnistan på länge och jag tror den får svårt.
3 Bara Bäst Bowler, inte som bäst senast. Visat fin form dessförinnan. Platsbud som bäst. Kan ibland dock göra svettiga prestationer.
4 Asterix Tooma, mycket bra i början av året. Vilat ett tag nu. Kan få loppet, svårt nå ledningen. Outsider.
5 Balett Sund, inte som bäst i sista starten inför vintervilan. Fin häst som kommer hävda sig väl bland fyraårsstona i år. Behöver lopp i kroppen och ges nog snäll resa. Plats?
6 Super Kahn, starka prestationer mest hela tiden. Ute över favoritdistans och blir det barfotakörning och man hitter till spets finns det ingen som rår på den här!
7 Campo Roc, har gjort sitt bästa för länge sedan. Inget att hänga i julgranen.
8 Krångel, krångelläge. Ingen startraket och kommer få ett tungt lopp. Inte med på mitt system.
9 Dancer´s Memory, visar inget som duger mot det här gänget.
10 Warner Hill, inte imponerat trots ett par vinster i år. Får svårt att räcka från bakspår.
11 Västerbo Hitchiker, kan man inte tro på.
12 Korok, mycket bra häst men utlämnad från det här läget. Extremt mycket tur krävs och överpace skulle gynna honom kraftigt, farlig då!
Min ranking Avd 6) A=1,6 B=12,4,5,3 C=10,2,8,7,11,9

Återkommer med spelförslag under tisdag kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar