fredag 13 mars 2009

Momarken V75 14/3

Dags då...
Det blir ett litet system den här gången. För många hästar man inte har koll på i och med att loppen går på Momarken i Norge.

Avd 1) Jag har hört så mycket positivt kring favoriten 1 Odins Kjempe (84%) att jag inte tvekar att spika. Om han inte vinner kan vem som helst av de andra sticka nosen först, och helgardera har jag ingen lust med. Han kan inte svara ledningen men tar sig ut direkt då det bara är sju hästar på startvolten. Sedan avancerar han framåt och får överta ledningen i ett tidigt skede av loppet.
Avd 2) Om inte hästen får för stora aktionsproblem (risken ganska stor med de dåligt doserade kurvorna på Momarken) vinner 11 Minos Vang (33%) det här, hur det än blir kört. Ingen i det här loppet har kapacitet att stå emot Kolgjinis häst om han är fräsch för dagen. 4 Pandoro (74%) har många förespråkare och blir stor favorit med E Adielsson. Trolig ledare och kan vinna om det inte stämmer för nr 11. Vill även plocka med ett par rensare: 7 Norvelous News (25%), vet ingenting om hästen, men kusken är bra (Olav Mikkelborg) och med ett "staket" i raden kan det ju inte vara frågan om någon "lus" till häst!? 2 Incanto November (7%), gynnsamt läge, favoritdistans och segervan kusk i Per Oleg Midtfjeld
Avd 3) 3140 m med voltstart. 1 Quasimodo Face (66%) riskerar bli yr i mössan av startsystemet och kan även få problem med sin kurvteknik på Momarken. Dock bästa hästen med bästa läget. Det finns motbud med betydligt attraktivare streckprocent att gardera med: 2 Kings Centaurus (5%) har norske spelexperten Even Elvenes prata om hela veckan, 3 Utah Hornline (17%) var favorit senast på Solvalla och bortglömd nu, 10 He Man B (21%) låter stallet uppåt på och var riktigt bra som tvåa sist, 11 Valeroso (5%) en som älskar distansen och som i motsatts till många av de andra i detta lopp har en vass speed att tillgå, 12 Imola November (16%) tror Lutfi kan vinna då den utvecklats enormt av ett par stentuffa lopp i Frankrike under vintern.
Avd 4) Ett stolopp där det som vanligt känns som vem som helst kan vinna. Då väljer jag att spika nr 1 Alva Hammering (11%) och Dagfinn Aarum. Det var den hästen jag fick känsla för efter att snabbt ha gått igenom startlistorna så tidigt som i söndags kväll. Bra läge och bra kusk, kan räcka långt i den här typen av lopp.
Avd 5) Om 7 Navy Seal U.S (46%) är hälften så bra som ryktet säger vinner han det här loppet. Avsaknaden av lopp i kroppen gör ju dock att det inte känns som någon mordvinnare men jag måste hålla nere systemstorleken den här gången och får finna mig i att spika även här.
Avd 6) 7 Maid For Tag (64%) är loppets starkast lysande stjärna men riskerar få svar i spetskörningen och hon garderas därför. 4 Artistic Ås (45%) hade jag ingen som helst känsla för vid årsdebuten på Solvalla, men som hästen såg ut! Distansplus denna gång. 6 Thai Tanic (16%) börjar jag ärligt talat ledsna på, men det är ju trots allt en viss Björn Goop som kör plus ett vettigt utgångsläge. Faktorer som gör att jag plockar med honom på systemet. 8 Turnaround (12%) har årsdebuten avklarad och skötte den på mycket mersmakande sätt. Kan vara starkast över det långa upploppet om kuskarna där framme kivas för länge om positionerna.
Avd 7) 11 Catch The Flax (31%) har sett lysande ut vid sina två starter i år och över det långa upploppet kan hans vassa speed fälla avgörandet. 4 Joel Cortina (67%) är Kolgjinis bästa chans om man får tro honom själv. Tycker man blivit besviken så många gånger att jag inte törs spika honom den här gången. 9 Victory Håleryd (10%) minns jag köptes för mycket stora pengar till Norge från Lutfi Kolgjinis stall för ett par år sedan. Hästen galopperade mestadels i början av sin karriär, men nu ser han ut att ha fattat vad det hela går ut på. Blir farlig på speed.

Systemförslag V75 Momarken 14/3:

Avd 1) 1 Odins Kjempe
Avd 2) 2,4,7,11
Avd 3) 1,2,3,10,11,12
Avd 4) 1 Alva Hammering
Avd 5) 7 Navy Seal U.S
Avd 6) 4,6,7,8
Avd 7) 4,9,11

Systemet är på 288 rader och kostar 144 kr att investera i.
Lycka till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar