onsdag 4 mars 2009

Inför Solvallas Jackpot-V64 4/3

Har nu satt mig in lite djupare i loppen inför onsdagens Jackpot-omgång på Solvalla. Lite korta tankar kring loppen så här långt!
Avd 1) Håller i nuläget 3 Otto Streamline som förstahäst i loppet. Han har spetsat från liknande lägen tidigare men frågan är om han kan hålla ut 6 Warner Hill och 7 Danny Roc? Skulle 6 spetsa är det garanterat släpp till den förste av 3 och 7 som kommer och visar sitt intresse. Min känsla är dock att Björn Goop sitter i ledningen efter ett par hundra meter med Danny Roc. Tvingas han inte öppna alltför tufft kan han säkert vinna loppet, men han är inte gynnad av att det är 2140 m utan gör sig bättre gällande över 1640 m. Är Otto Streamline tillräckligt tuff att avgöra efter att ha gått utvändigt om ledaren? Tror han slår ledaren men ett sådant löpningsförlopp kan ju öppna upp för andra. 10 Power Nap är en häst jag alltid gillat skarpt och läget spelar inte någon roll då han ändå är kamellik från start. Hans styrka kan komma fälla avgörande. Kanske har Svanstedt även fått upp snabbheten i honom!? 11 Ryan´s Hornbeam hade varit borta länge inför starten 24/2 och gjorde en mersmakande comeback om än i något knackig stil. Han har en mycket hög grundkapacitet och har Kari hittat nyckeln till hästens aktionsproblem blir inte jag speciellt förvånad om han genom ett lopp i ryggar rundar samtliga till slut. 2 Fantasy Step gör det bra mest varje gång sedan hästen kom i regi Timo Nurmos. Stallet håller vinstchansen lika god som för Otto Streamline. Jag tror inte samma sak, men med tur på vägen och spårsnål resa kanske spurten biter hela vägen in i mål. 6 Warner Hill kan bli giftig från rygg ledaren. Sköt till mycket vasst vid senaste starten. 4 Cassoulet var kanske inte som bäst senast men hästen vinner förhållandevis ofta och kan vara farligt att helt plocka bort.
Avd 2) 7 Hyacint Dag får förstarösten. Innerspår på 20 m tillägg luktar dock lite strul men jag tror Åke prickar starten tillräckligt bra för att snabbt ta sig ut i andraspår. Kanske kan han rentav köra sig till spets innan 500 m körda!? Det råder dock ingen tvekan om att bästa hästen i fältet är 13 Wind Velocity men då hästen har varit borta länge låter stallet meddela att det är ett snällt upplägg som gäller i årsdebuten. Kan man lita på det? Av hästarna på start har 4 Muskot högst kapacitet men även hon gör här årsdebut och jag tror inte hon fixar spåret. Björn Goop kanske talar emot detta och jag kommer nog inte våga lämna ekipaget utanför kupongen. Loppets yngsta deltagare 2 Stjärnklar visade framhovarna redan under fjolåret, då som tvååring och hon hade inte varit långt efter vinnaren i årsdebuten på Åby om det inte varit för en 2:a galopp in på upploppet med diskvalifikation till följd. Bra kusk i Ulf Ohlsson och bra läge om hon inte hetsar upp sig. 10 Genetic Power ser mycket formstark ut för dagen, räcker det på Solvalla är dock frågan? 14 Grandiosa R Ö K, Lähdekorpi-Lennartsson= farlig kombination med sämsta läget. Smygform? 6 La Coupole, ledningen och spräcker maiden-nollan?
Avd 3) Här blir nog 4 Poppe stor favorit. Läge, form och kusk talar för vinst. Hästen spetsar med all sannolikhet men jag är inte säker på att hästen är tillräckligt bra helt enkelt. Det kommer man kanske få äta upp!? Har gått igenom det finländska lopparkivet för att bilda mig en uppfattning om den estländske hästen från Stall Oxalis, nr 10 S:t Thomas. Det verkar sannerligen inte röra sig om någon bluff. Hästen har gjort flera riktigt bra prestationer under väder- och banförhållanden som varit svårbemästrade. Han har vunnit såväl från dödens som bakifrån. Kusken verkar också duglig. Tror faktiskt hästen är så pass bra att han kan vinna från dödens. Det är en stor reslig krabat med hög svansföring och spänst i steget. Kör så det ryker Vladimir! 12 Kortison verkar vara en duglig häst men jag måste få lite mer info om den pållen. 2 Beauty Sund har en ruggig stamtavla att falla tillbaka på. Har hon utveclats över vintern kan hon ställa till med något. 1 Noctude har läget och toppform.
Avd 4 ) Vidöppet stayerlopp. Jag tror så här långt mycket på nr 1 Vulkan Hornline om han inte tappar för mycket i startögonblicket. För mig verkar det obegripligt att Fredrik B Larsson väljer att köra 4 Beauzac i stället, men det kanske är ägarförhållandena som avgjort detta!? 2 Dag Frostlilne blir hårt betrodd, på vaddå kan man fråga sig! En vinst i ett skitlopp på Gävle!? Är inte imponerad och han rankas ner. 3 Multiple Choice visade några gånger under fjolåret fina resurser och Sjunnesson lät i alla fall finurligt positiv angående chanserna i Vinnare V65-sändningen. 14 Robbie Williams, inget läge för spets där hästen mig veteligen aldrig förlorat ifrån. Det krävs extremt mycket tur från det här läget men Jansson kanske plockar fickorna fulla med matjord och vinsten kan då vara ett faktum. 13 Aces Americ, en riktig stänkare med Sveriges meste skrällkusk (?) Roger Pettersson i sulkyn. Prickar han starten och kommer ner i vettigt slagläge kan han ställa till med en mycket otrevlig överraskning för de flesta V64-spelarna.
Avd 5) Spetsar 1 Hobgoblin Face utan att det kostar skjortan tror jag denne har mycket bra vinstchans. 2 Jean Dobel ser ut att ha hittat nya växlar och blir farlig här också även om han ställs mot tuffare motstånd. 5 Carpaccio måste det väl snart lossna för på nytt eller har utvecklingen helt stannat av? Hästen såg i alla fall riktigt fin ut senast som fastlåst i ett tufft V75-försök. 7 Victor Bris gör mycket intressant debut i och med detta för Timo Nurmos. Hästen har gjort några svettiga framträdanden tidigare, dags igen?
Avd 6) Tror mycket på 1 Acclaim som nu fått ett lopp i kroppen och visade då också prov på startsnabbhet. Den räcker nog tyvärr inte för att hålla upp ledingen men vill Hockey verkligen vinna det här loppet ser han nog till att komma ut i andraspår så snabbt som möjligt. Flera distanssvaga hästar och årsdebutanter i detta race vilket försvårar det hela en aning. Min rysare på förhand är nr 10 Yorktown Gunner. Vad bygger jag det på? T ex har 2 Flying Herkules inte visat något av värde på länge, 4 Global Glide är ett oskrivet kort så här i Sverigedebuten men erfarenheten säger mig att amerikaner brukar ha svårt att prestera direkt och framför allt då det handlar om medeldistans, 5 Artistic Ås gör årsdebut över opassande distans och blir väl sin vana trogen stekhet om man laddar med honom, 8 Thai Tanic var inte speciellt modig i sin första start för året och vi har nog sett det bästa av honom för länge sedan, 9 Laritz Supergoal gick riktigt bra till slut senast och är väl den som tillsammans med Acclaim och Yorktown Gunner har något som i alla fall liknar god dagsform.

Kommentera gärna och kom med egna tankar och ideér. Spelförslag återfinns någongång innan spelstopp (tur va?) under onsdagen.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar