fredag 7 september 2012

V75 Skellefteå 8/9

Skabbelliskabb på er!

Nu är det dax att dra norrut, långt norrut dessutom. Blir det t.o.m vinterbana måntro? Nja, fullt så illa ska det väl inte behöva bli om de inte väljer att förflytta tävlingarna till Skellefteå Ishall...
Skellefteå är en av landets två banor som fortfarande använder sig av s.k open stretch. En längre tid var jag stark motståndare till det extra innerspåret på upploppet men måste nu medge att jag tycker det ska bli ganska kul med V75 på en bana som erbjuder denna variant.

Onsdagens V86-tävlingar på Solvalla slutade med 7 rätt för egen del och det genererade drygt dubbla insatsen tillbaka. Ett ok resultat men 76 tkr som åttorna gav hade givetvis suttit betydligt bättre. Min stora idé Love You More var precis så bra som jag hoppats även om löpningsförloppet blev en smula annorlunda mot vad jag kalkylerat med. Ett annat singelstreck som infriade mina förväntningar var The Editor som från spets tog en tämligen bekväm seger. Den tredje spiken för kvällen var Noturius Bi som dock kördes extremt passivt. Svårt säga om den räckt med ett mer offensivt upplägg, men hårklyverier orkar jag inte ängna mig åt, har ju ändå inga strån kvar att klyva!
Mitt val att titulera mig TravExperten ifrågasattes av någon på twitter efter det att Notorius Bi inte infriat mina förväntningar. Jag hade ärligt talat missat den förhandsinformation som skvallrade om just det defensiva upplägg kusken sedermera valde. Vederbörande har all rätt att i framtiden i stället kalla mig Trav(sp)Experten, om han finner det mer passande!? Av någon anledning missade han som höll i den kraftigt tandade sågen ta upp att jag även spikade Love You More och The Editor och att jag så sent som i torsdags förra veckan spikade en 20-oddsare som vann överlägset inom V65 på Åby... Jag drar en enda slutsats av detta: Man kan inte tillfredställa alla!
Men på förekommen anledning passar jag på att tala om hur jag kommer fram till mina tips. Tärningen och spåkulan avgör! Nädå skämtåsido, att läsa kusk- och tränarintervjuer finner jag dock sällan vidare lönsamt. Har blivit "lurad" tillräckligt många gånger av sådana för att jag ska lägga ner den tid som krävs för att gå igenom allt som sägs. Jag försöker i stället på egen hand bilda mig en uppfattning om hästarnas chanser genom att ägna mycket tid åt lopparkivet på ATG.se och jag ser till att hålla hyfsad koll på när mina "nästa-gångs-vinnare" dyker upp i startlistorna. Information från stallarna skaffar jag mig i första hand från respektive hemsidor i mån sådana finns. I lopparkivet tittar jag främst på hur hästarna tidigare har öpnnat från motsvarande lägen, hur de presterat i de senaste starterna, vilken balans de tävlat med, vilken klass motståndet hållit o.s.v.
Jag försöker verkligen inte göra sken av, mitt alias till trots, att jag är någon expert på området men något ska man ju kalla sig! Bloggar gör jag för jag tycker det är så fantastiskt roligt att skriva. Men att man som heltidsarbetande småbarnsförälder ska finna tid att ha koll på all information som flödar i medierna är för mig en utopi.
Sammanfattningsvis kan jag bara be er ta mitt alias med en stor nypa salt men mina tips på fullaste allvar!

Nu återgår vi till det jag tycker är bland det roligaste som finns, leverera tips till er som läser det jag skriver. Som vanligt avhandlar jag avdelning för avdelning.

Håll tillgodo!

V75-1) När jag såg startlistan i söndags kväll var jag inne på att låsa loppet på två, kanske tre streck. Men efter moget övervägande har jag kommit fram till att 11 Parkin mest sannolikt är huvudet högre än sina konkurrenter. Henrik Svensson har möjlighet att från start rygga startraketen 5 Leo On Line som jag håller som knapp spetsfavorit. Parkin har således goda chanser att komma rätt så bra på det trots sitt knepiga utgångsläge. Att han är bästa hästen i fältet tror jag vi alla kan enas kring och jag väljer att inleda omgången med ett singelstreck. 3 Avalon Spider har toppform men han har varit ute mot betydligt enklare motstånd än det Parkin utgör. Malmqvist hävdar att hans springare kan gå en hög 1.10-tid och stämmer det, ja då blir det svårt för dom andra att komma in i matchen, men jag ställer mig tveksam till den tidsoptimismen. 12 Bagley fick äntligen vinna senast men han behöver mycket hjälp på vägen och jag tror inte det finns någon som erbjuder tillräckligt av den varan den här gången.

V75-2) Tio hästar återstår och jag streckar åtta av dom. Mitt första streck hamnar på 8 Bodo Di Quattro som i och med strykningarna kommit ner till sjättespåret. Distansen är ett plus och motståndet avskräcker inte heller. 7 Young Mystic har knallform och är mycket tidig. Likaså 12 Jameson Broline och 9 Pasco Frontline1 Intoccabile är en rysare på läget. 6 Eros Tooma har chans men känns aningen överstreckad. 10 Cowboy Party är intressant med Jorma och 11 Askens Fuji likaså med Ulf Ohlsson.

V75-3) Dax för mina vänner kallbloden att ånyo drabba samman. Stor favorit ser 5 Hallsta Lotus ut att bli, återigen. Jag köper inte det riktigt, inte alls faktiskt. Jag är dock tacksam ju fler som singelstreckar honom då min spik blir alltmer intressant. Intrycket på slutet är att Hallsta Lotus är sliten och inte vill springa lika fort lika länge längre. J-O Persson låter till och med mer positiv vad chanserna beträffar angående 1 Faksen Jr som ska köras barfota runt om för första gången på mycket länge. Från vårat östra grannland Finland kommer 2 Pihlajan Aaroni. Huruvida han är startsnabb eller ej känner jag i skrivande stund inte till men jag har ett visst minne av att han kan öppna raskt. Med tanke på open stretch kan han säkert hitta till spets oavsett. Tänkbart är att han vid eventuell ledning låter Hallsta Lotus överta taktpinnen för att på upploppet avgöra via det extra innerspåret som då uppenbarar sig. Spik nummer två är ett faktum.

V75-4) Jag streckar samtliga i det här loppet men vill framhålla 10 Eklas Superior som jag tycker är bästa hästen. 11 Charles Boko flög fram sista biten senast och blir spännande att se mot ett mer kvalificerat motstånd. Det ska erkännas att jag har dålig koll på flera av hästarna men som vanligt i den här klassen ser man många ettor i programraderna och jag kan inte utelämna någon från systemet.

V75-5) Då har vi kommit fram till mitt stora drag i omgången. Mest troligt är väl att många efter loppet röstar bifallande i frågan om huruvida jag ska byta alias till Trav(sp)Experten. Men man måste våga ta ställning för sina idéer, vilket jag faktiskt blir bättre och bättre på och förr eller senare kommer det skörda stora framgångar, om det är jag övertygad! (Anser för övrigt ödmjukhet vara en dygd.) Jag hoppas och ber att Jennifer Tillman prickar starten perfekt och från springspåret hittar till spets med 6 Peaberry. Väl där tror jag hon släpper till 7 Amiral d`Inverne, som bör vara först framme och ställa frågan om att få överta. Att Janne Norberg i sin tur ska släppa ledningen håller jag för föga sannolikt. Över upploppet tror jag 6 Peaberry spurtar förbi till seger och hade jag befunnit mig på banan hade jag gjort allt för att ge Jennifer en tacksamhetens kindpuss!

V75-6) Jag streckar på rejält även i den här avdelningen. 1 Reveur Sand kan öppna vasst och ledningen eller rygg ledaren spelar mindre roll, toppform. 10 Ed You känns som loppets hårdaste häst och han tål att göra en del av jobbet själv om så skulle krävas. Det vimlar av startraketer och jag har svårt att lista ut vem som är allra snabbast första biten. 3 Liability lär sändas iväg det som går men släpper eventuellt om ledningen nås. 4 Rite Key eller 5 Kalypso Face är i sådana fall först fram för att överta. 2 Ariel Boko hoppas på högt tempo hela vägen, det är hennes chans att komma in i loppet. 9 Makes People Talk kan få en fin resa längs sargen. 8 Hallelujamoment F har ett jobbigt läge men kapacitetsmässitg duger han gott. Streck även för två jätteskrällar, 11 Un Sacco Di Soldi och 12 Jagger Broline.

V75-7) Ett tvåkejsareslag avslutar omgången, 13 Caballion mot 14 Nahar. Erik Adielsson får förtroendet bakom den förstnämnda vilket känns mycket intressant. Hästen har som bekant problem att hålla ihop aktionen hela vägen och jag tror inte en annan kusk är lösningen på problemet. Nu är det förvisso inte det som är orsaken till kuskbytet utan en avstängning  Fredrik B Larsson tilldömts. Då det mesta talar för att vi kommer få se en barfotaspringande Nahar tar jag ställning och spikar Bergh´s styrkefenomen, väl medveten om att Caballion utgör ett mycket stort hot om han håller sig till trav hela vägen.

Systemförslag V75 Bergsåker 8/9 (960 rader = 480 kr):

Avd 1) 11 Parkin
Avd 2) 8-7-12-9-1-6-10-11
Avd 3) 2 Pihlajan Aaroni
Avd 4) 10-11-2-1-12-5-3-4-6-7-8-9
Avd 5) 6 Peaberry
Avd 6) 1-10-3-4-5-2-9-8-11-12
Avd 7) 14 Nahar

Lycka till! / @TravExperten

3 kommentarer:

 1. Lysande skrivet, och fräckt med fyra spikar! Helt rätt, Andreas, man ska alltid tro på det man själv ser och upplever! Stå på dig, för mig är du ingen Travspexare! Kör hårt, och lycka till!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset i Avd 5: 6 Peaberry

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tippat...sur avslutning,alla Larsons hästar var kraftigt kuskförstärkta idag!!hoppas Henke vågar peta freddan oftare för tränat är det//Marc

   Radera