tisdag 4 september 2012

Tips till V86 V5 V4 och DD Solvalla 5/9

Ruskellirusk på er! (OBS! Systemförändringar i V86-3, V86-4 och V86-6 p g a strykningen av Standout)

En underbar travhelg har just passerat och en viss tomhetskänla har som alltid infunnit sig därefter. Såväl Pato som Red Red Red var värdiga vinnare av de båda derbyloppen. Mest spännande för framtiden är dock ändå Pato. Var ska det sluta måntro!? Det fanns (minst) ytterligare en i derbyt som visade att han är på väg rakt upp i den absoluta eliten, Mellby Viking. Det blir mycket intressant att följa hans framtida utveckling. En häst som verkar vara allround vad distans och löpningsförlopp beträffar.

Nu är det dax att fokusera på onsdagskvällens Solvallatävlingar. Det vankas, snudd på ett otaligt antal spelformer att välja och vraka mellan (V86, V5, V4, V3, DD, Tvilling, Trio, Vinnare, Plats). Jag lägger krutet på streckspelen och tar er med på vägen mot miljonerna genom att avhandla avdelning för avdelning.

Håll tillgodo!

V86-1) Ett sprinterlopp inleder, som vanligt. Ingen jättehög klass men det kan nog bli en liten fartfest av det hela trots allt. 4 Hard Livin fick tömma sig rejält senast i Jubileumspokalen. Var nära att ta ledningen men i stället fick han finna sig att trava loppet igenom i dödens. Att ljuset slocknade i tid är inte mycket att säga om. Nu möter han betydligt sämre hästar och han startar med mycket bra vinstchans men ledningen lär han knappast nå, om han inte blir släppt dit. Från dödspositionen kan det bli jobbigt och jag garderar. Hade det varit för ett drygt år sedan hade man tyckt sig ha ett bra singelstreck i 8 Year In Review och äntligen känns det som det börjar lossna på nytt. Senast avslutade han sista 500 i trakterna av 09,5 och gick klart fortast av alla över upploppet. I starten dessförinnan närmade han sig Spring Erom in mot mål efter en resa i dennes rygg. Formen ser med andra ord ut att vara kraftigt i stigande och jag tror han blir livsfarlig i det här gänget. 9 Haraldinho var på väg mot en riktigt vass avslutning i Jubileumspokalloppet men taktade ur lite 200 m före mål och hann inte få upp farten igen. Med körning där framme smyger han med och spurtar vasst. Tycker dessa tre jag nämnt höjer sig rejält gentemot övriga och låter pennan börja jobba i avdelning två i stället.

V86-2) Som strecklistan i skrivande stund ser ut kommer 3 Quality Control bli jättefavorit men jag har httat ett drag som jag tror leder runt om. 1 Love You More har inte varit annat än en stor besvikelse i år. Förra året stod hon för flera mycket imponerande insatser. Hon var fyra i Stochampionatet bakom kanonerna Tamla Celeber, Canaka BF och Nettan Palema. Den sistnämnda slog hon senare under säsongen. I sitt senaste framträdande fastnade hon med rubbet kvar i rygg på La Bellouet och drogs bakåt till sistaplatsen. Med fritt den gången tror jag bara det smällt till och i stället för ett ägg hade vi sett en etta i resultatraden. Jag tror hon är tillräckligt snabb för att svara de som kommer utifrån och från ledningen tror jag hon vinner det här ganska lätt.

V86-3, V5-1) Att bästa hästen är 1 Increased Workload råder det inga tvivel om. Huruvida spåret är till en fördel vet jag dock inte. Jag tror risken är stor att han blir överflyglad från start och därmed känns han sårbar. Främsta motståndet kommer från stallkamraterna 6 Standout (struken), som är färsk vinnare av korta E3 och 10 License Holder som imponerade i en barfotadans vid segern för 14 dagar sedan. Skulle det vara regn och smetig bana på onsdag kan man plocka bort min förstarankade från kupongen.

V86-4, V5-2) Stolopp och märkligt nog känns det vidöppet... Nja, det är väl mer regel än undantag att det är på det sättet. 7 Uranium börjar bli härdad i rikstoton och bör ha bra chans att runda ett sådant här gäng om inte det snäva startspåret gör att det ändar i galopp. 9 Caddie Geisha har så här långt i år haft det trögt. Hon var dock sånär att lägga beslag på en finalplats till Derbystoet och tredjeplatsen bakom Drillbit Ås och Global Nelly i  försöket måste ses som ett stort steg i rätt riktning. Betydligt lättare emot den här gången. 15 Southwind Tequila har jag inte mycket att säga om mer än att det ser ut att röra sig om en riktigt bra häst som man åker med från Finland och hit, säkert i mycket angeläget ärende. 3 April Margera var något av ett oskrivet kort för oss fastlänningar då hon kom från Gotland för att tävla på Sundbyholm. Hon visade sig inte vara någon bluff, tvärtom. Snabb start till spets och fick sedan endast se sig slagen av Björn Goop med True Blue For You. Hon gav sig inte utan strid. Här tar hon förmodligen åter hand om taktpinnen och tillåts hon husera som hon vill där framme kan det räcka. 5 Titiana Broline avslutade senast sista rundan i tredjespår efter 1.14,5 vilket räckte till en fjärdeplats. Travsäker och hygglig iväg vilket bör ge en bra position, kan skrälla. 11 Starlight Brizard var inte stort slagen av en sådan kanon som Indescribable tidigare i somras. Det är en reslig dam som det ibland ser lite "knyckigt" ut för men här har hon ett spännande läge med springspår på tillägg. Bör kunna vara med långt fram redan från början och slåss om positionerna. 2 Rowena Ravenclaw har inte rosat marknade på slutet men raden är något missvisande. Vid andraplatsen bakom stallkamraten Quirire gjorde hon det mycket bra och en liknande prestaion här räcker långt. 13 Xtra Hot Kemp har ett mycket chansartat läge med åttondespår på tilläggsvolten vilket gör att hon rankas ner. Har dock chans om hon får lifta med i ryggar under slutvarvet.
Tillägg onsdag: På grund av den strukna hästen i V86-2 har jag råd att lägga till 6 Derby Lady på V86-systemet som stod på tur att komma med.

V86-5, V5-3, V4-1) Dagens andra singelstreck väntar ivrigt på att få visa upp sig. det handlar om en liten krigare som reser upp från Kalmar med sin ständige följeslagare Kim Eriksson. 4 Notorius Bi heter hästen och jag gillar honom högt och rent. Ekipaget har vunnit tidigare på huvudstadsbanan och jag tror det blir ännu en victoria. Han kan lägga iväg riktigt bra bakom bilen och jag gissar, då det vankas medeldistans att Hans-Owe välvilligt släpper spets med sin 2 Joline Eld till min spik. Värst emot tror jag 12 Listas Rafiki och 7 Kyril Hanover är.

V86-6, V5-4, V4-2) Här bjuds vi på ett långlopp som ser intressant ut. 2 Nettles har perfekta förutsättningar. Jag tror han tidigt sitter i spets och är då hästen för övriga att slå. 4 Cobol Queen är mycket bra då hon håller sig till trav. Från det här spåret är det nog snudd på garantigalopp men skulle hon mot förmodan gå felfritt har hon kapacitet som räcker och blir över. 13 Ajlexes Daylight har en ordentlig formtopp och kommer med tre raka segrar. Lite tur krävs från ett chansartat utgångsläge men med ryggresa till upploppets början kan det smälla till rejält långt ut i banan. 10 Blueberrysky gör det bra hela tiden. Älskar distansen och bör klara spåret utan större problem. Svanstedt selar ut 11 Trans Atlantic. Han var senast ute i ett av försöken till derbyt men det slutade med galopp. Hästen gör nu sin tredje start i nya regin och kanske har Åke lagom till onsdagen lyckets dyrka upp låset som leder till framgång.
Tillägg onsdag: Ytterligare två hästar kommer med på V86-systemet efter strykningen i avd 2. 7 Captivating Ås och 15 Kourus Broline.

V86-7, V5-5, V4-3, DD-1) Ett mycket fint lopp som rentav skulle kunnat vara en final i någon av stonas E3-drabbningar. Jag streckar fem ekipage. Favorit blir naturligtvis 12 System Performance. Läget är dock minst sagt uruselt och det känns givet att gardera. 5 My Golden är van motståndet och gör det alltid bra. Bästa läget av de mer betrodda. 7 Mousse drog fram My Golden i finalen av korta E3 men höll henne likväl bakom sig med marginal. Läge och kusk gör dock att jag den här gången tror mer på Kajsa´s styrning. 3 Quemadas är loppets rysare som från ledningen kan vara en tänkbar skräll. 10 Queen Annes Lace önskar överpace och om så skulle bli fallet biter hennes vassa spurt bra över upploppet.

V86-8, V4-4, DD-2) Åke Svanstedt menar att 2 The Editor i princip är lika bra som stallkamraten Braås Palema. Varför han skulle ljuga om en sådan sak kan jag inte förstå och då hästen dessutom är mycket snabb från början och har ett perfekt utgångssläge pekar det mesta mot spets och slut. Summa summarum får jag det till att vara en bra spik att avsluta omgången med!

Systemförslag V86 Solvalla 5/9 (1890 rader = 472,50 kr):

V86-1) 4-8-9
V86-2) 1 Love You More
V86-3) 1-10
V86-4) 7-9-15-3-5-11-2-13-6
V86-5) 4 Notorius Bi
V86-6) 2-4-13-10-11-7-15
V86-7) 12-5-7-3-10
V86-8) 2 The Editor

Systemförslag V5 Solvalla 5/9 (200 rader = 200 kr):

V5-1) 1 Increased Workload
V5-2) 7-9-15-3-5-11-2-13
V5-3) 4 Notorius Bi
V5-4) 2-4-13-10-11
V5-5) 12-5-7-3-10

Systemförslag V4 Solvalla 5/9 (75 rader = 150 kr):

V4-1) 4-12-7
V4-2) 2-4-13-10-11
V4-3) 12-5-7-3-10
V4-4) 2 The Editor

Systemförslag Dagens Dubbel Solvalla 5/9 (valfri insats):

DD-1) 5-3-10
DD-2) 2 The Editor

Lycka till! / @TravExperten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar