lördag 21 februari 2009

Axevalla DubbelJackpot V75 21/2

God Förmiddag!
I mina ögon en extrem svår omgång att bena ut. Bör bli en hyfsad utdelning även om flera favoriter passerar linjen först med tanke på de 33 miljoner extrakronor som ligger i potten.
Avd 1) Ser på förhand ut att stå mellan de två kanonerna 7 Teaser Elegance och 8 Rocket Power. Jag har dock en personlig favorit i nr 5 Lovely Conch som jag bara måste betala för. Ärlig häst som går ända in i mål men där tyvärr kusken emellanåt ger sin partner alltför ofördelaktiga löpningar. 1 Outlaw Hall har visat toppform en längre tid utan att få vinna. Läge och kusk talar för en framskjuten placering.
Avd 2) Var från början inne på att spika nr 6 Samba Kebell efter att ha sett hästen i dess förra start. Har dock respekt för Kari Lähdekorpis förmåga att få nyförvärv att i det närmaste överprestera, därmed får även nr 1 Kan Du Candy plats på kupongen. Tror övriga får svårt. Hade önskat haft råd att plocka med nr 5 Ninotchka på visad toppform.
Avd 3) Spik på nr 4 Finders Keepers efter att ha kört loppet åtskilliga gånger i badkaret. Nr 2 Benny Palema spetsar, släpper väl sedan knappast till värsta stallmotståndaren Paul November, om nu denne mot förmodan skulle kunna ta en längd på favoriten i starten. Tror att Finders Keepers sitter i ledningen tämligen omgående och vem i det här sällskapet ska rå på honom i den positionen!?
Avd 4) Alla skriker ut nr 10 Persos Seaman som vinnare i detta lopp. Inte otroligt, men märk dock att hästen galopperat i 50 procent av lopp med voltstart han startat i. Ingen högre klass på loppet i övrigt, men till syven och sist låter jag följande hästar få plats på systemet: 2 Gentlewoman, 5 Tuntappen, 7 The Famous Grouce, 10 Persos Seaman och 12 Bella Bar.
Avd 5) Går på vad som kändes rätt från allra första början, Spik på nr 2 Senorita Rosita. Hade länge och väl tänkt att gardera loppet med Svanstedts kababla duo, 11 Indiana Brave och 14 Stardust Night. Det låter dock så positivt kring nr 2 att jag bara måste gå på min första ingivelse.
Avd 6) Öppet Klass II-försök om det inte visar sig att favoriten Rakas lyckas spetsa och hålla sig lugn. Flera bra hästar i loppet göt att jag inte tror favoriten kommer få sitta i fred där framme. En rolig stänkare att plocka med är nr 10 Victory Kosing. Mycket kapabel men med en kusk som väl sällan lyckas hävda sig i den här typen av konkurrens. Väljer även att gardera med nr 6 Lucky Luke, 9 Olympic Athen och 11 Gratiano.
Avd 7) 3 Cash Winning Vita trolig ledare och vinnare av loppet. Vill dock inte sitta med spik inför sista avdelningen och här finns flera tuffa motståndare med toppform att ta hänsyn till. 12 Hoity Toity Face, ruggig på slutet, går från alla positioner. 10 Leading Lantern som kan få sitt drömlopp i ryggar ända in på upploppet och kan då avslut likt en kanonkula sista 200 metrarna. Nr 9 Udon Håleryd har sett underbar ut länge men inte hunnit fram till seger. Göran Forslin underlättar väl knappast för hästen att sätta nosen först, men man måste våga chansa någonstans då det vankas stora pengar i potten. Hästen är i nuläget streckad på 2 procent!!!

Systeförslag Axevalla V75 21/2:

Avd 1) 1,5,7,8
Avd 2) 1.6
Avd 3) 4 Finders Keepers
Avd 4) 2,5,7,10,12
Avd 5) 2 Senorita Rosita
Avd 6) 5,6,9,10,11
Avd 7) 3,9,10,12

Systemet är på 800 rader och invsteringskostnaden uppgår till 400 kr.
Lyck till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar