tisdag 26 februari 2013

V86 Solvalla 27/2

Howdy

Tro det eller ej, men nu är det onsdag igen och ny omgång av V86. Jag tror V86 sjunger på sista versen och att vi inom en snar framtid åter erbjuds spelformen V64 under onsdagskvällarna. Jag har uppskattat försöket med V86 och föredrar det även om storvinsterna för egen del uteblivit. Tävlingarna på Solvalla brukar innebära att favoriten, i högre utsträckning än på övriga banor enkelt släpps till ledningen, framför allt då Goop, Kontio, Adielsson, Kihlström eller Svanstedt sitter i sulkyn. Ett mer utslagsgivande streckspel är, enligt min uppfattning därför att föredra just på Solvalla. V64 testas ju för närvarande på vardagarna i stället för V65 vilket jag tycker är positivt och frågan är hur länge vi har V65 kvar som alternativ spelform!? Måtte det bara inte ersätta V5, vilket är en personlig favorit!
Nu är det dags att påbörja genomgången av det extremt utmanande och hopplöst svåra V86, avdelning för avdelning. Håll tillgodo!

V86-1) Hualigen vad svårt det ser ut idag! Inte en endaste på förhand solklar spik. Jag går ut hårt genom att singelstrecka 11 Ayar Boko som visade prov på sitt stora kunnande senast genom att enkelt vinna från dödens. Jag hoppas på islossning för denne läckra travare. Kontio upp den här gången i stället för Björn Goop men det bör spela mindre roll.

V86-2) Om första avdelningen är att beteckna som klurig så är den här betydligt värre. 11 Blueberrysky bör ha jättechans om vingel undviks från start. 10 Noss Wood kan om Ulf Ohlsson förvaltar utgångsläget på bästa sätt tidigt sitta i ledningen och kan i sådana fall rinna undan. 13 Cantab Sisu är härdad i V75 och står bra inne i loppet, men bakspår på tillägg gör det till en svår uppgift. 12 Olympia har visat många gånger att hon hävdar sig väl i gäng likt detta, men det var onekligen en tid sedan hon presterade på topp i Sverige. 14 Bolt har fart i sig men får sällan till det. 5 Vulcan Brick är jag inte jätteimponerad av men Adielsson kan säkert ge honom en fin resa från det här läget. 2 Alec Hornline inledde karriären lovande men sedan tog det stopp. Har han hittat tillbaka till formen blir han att räkna med.

V86-3) I en vidöppen omgång känns det skönt att spika bästa hästen även om läget är chansartat. 8 New Approach har visat bäst fart av samtliga och var mycket bra senast då han trots galopp gick segrande ur striden. Jag förlitar mig åter till firma Nurmos/Kontio och spikar!

V86-4) Jaha, nästa problem i form av avdelning tre! Om Håkan Wallberg lyckas från springspåret med 6 Dijon Sund och ledningen nås kan ekipaget mycket väl vinna. 1 Robben Rob visade fina resurser i karriärens inledning. Grus i maskineriet efter det men är han i någorlunda form räknas han. 15 Scoot To Score visar bra inställning till sitt yrke. Jobbigt läge gör att han måste prestera på topp. 9 Next Kronos har två raka segrar, en tredje kan komma här men att han blivit nerstruken till innerspår gör att det känns aningen chansartat. 11 Immer Fri tycker jag svarade för en bra debut i nya regin. Lär inte vara sämre den här gången. 10 Quality Lavec känner jag inte mycket till men av raden att döma bör han hävda sig väl.

V86-5) Spetsstrid att vänta och skulle 2 Walconcrete nå den positionen utan att det kostar alltför mycket är det en mycket bra chans. 6 Le Baron utmanar om segern och det lär nog laddas även härifrån. 7 Askhults Sigvard vann från ledningen på bra sätt på Åby näst senast. Riktigt snabb den första biten. Jag nöjer mig med tre streck men känner mig inte alls säker på att det räcker.

V86-6) Lärlingar som ska ut och köra ston, återigen svårlöst med andra ord! 14 Vilda Gamble har hög kapacitet och vinner lopp närsomhelst. 10 Tour Moa körs av duktige Mattias Djuse. Både häst och kusk vet hur man vinner lopp. 12 Caddie Havanna är inte så tokig och första segern kommer bärgas inom kort, kanske även för kusken, Gianni Coysman. 4 Valnes Bea känns rejält överstreckad även denna vecka men av hästarna på start känns hon ändå klart mest intressant.

V86-7) Oj oj oj, vem tar hand om kommandot här? Jag tar, konstigt nog kan tyckas, ställning för Leif Witasp med 6 Turbos Cherie då jag tycker hon är den mest explosiva inledningsvis av de jag tillmäter segerchans. Formen bör vara god även om insatsen senast med dubbla galopper lämnar en del frågetecken efter sig. Formen i zenit har med säkerhet 4 Milton Zet som jag rankar tvåa i loppet. Favoriten 5 Digital Darling upplever jag vara en bit från formen. Det kan dock visa sig vara helt fel. Att det i grund och botten är bästa hästen råder inga tvivel om.

V86-8) Puh, äntligen framme vid den avslutande avdelningen! Jag avslutar med fyra streck. Om 12 Anna Sisu travar hela loppet blir hon svår att slå. Intressant läge, som med Björn Goop´s hjälp säkerligen kommer leda till en fin position. 4 Nightofpassion Zaz har bästa läget av de jag tror på, om det räcker för att hålla tilläggshästarna bakom sig återstår att se. 10 Nice And Easy trivs på Solvalla och gör sällan ett dåligt lopp. Jag undrar hur länge det ska dröja innan 11 Recation får utdelning på sin fina form. Det är möjligt att hästen måste smygas in i det längsta för att kunna vinna men någon måtta får det väl ändå vara! Hoppas Hans-Owe åtminstone ger hästen chansen den här gången.

Systemförslag V86 (2016 rader = 504 kr)

V86-1) 11 Ayar Boko
V86-2) 11-10-13-12-14-5-2
V86-3) 8 New Approach
V86-4) 6-1-15-9-11-10
V86-5) 2-6-7
V86-6) 14-10-12-4
V86-7) 6 Turbos Cherie
V86-8) 12-4-10-11

Lycka till! // @TravExperten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar