fredag 8 februari 2013

V75 Jägersro 9/2

Howdy!

I onsdags gick det inget vidare då ingen av mina spikar behagade vinna. Såväl Ametrin som Roadshow svarade dock för fina insatser. Övriga två, Flip A Coin och Rooibos svek en aning och måhända kan det till viss del skyllas på den moddiga banan, vad vet jag!? Veckans V75 avgörs på Jägersro och inledningsvis tyckte jag det snudd på såg olösligt ut men efter en djupare genomgång av loppen har det klarnat betänkligt och jag tror jag fått ihop ett vettigt system med god chans att pricka in sjuan!

Jag tar mig an omgången genom att avhandla avdelning för avdelning. Håll tillgodo!

V75-1) Örjan får återigen förtroendet bakom 5 Nimbus Hackstable och jag tror mycket på ekipaget oavsett löpningsförlopp. 7 Gigant Slugger rankas högt då det är första gången hans körs av Björn Goop vilket brukar väcka den mest slutkörde kusen till liv. 2 Photo Princess har bra chans om prestationen från segerloppet på Solvalla upprepas. I hennes fall känns dock kusken som ett stort minus. 10 M.T Big Business trivs över lång distans och är van tufft motstånd. 3 Cloria Victis har varit i Frankrike och tävlat utan framgång. Skulle formen infunnit sig duger hon gott i det här gänget. 11 Schwerin Boko har gjort det bra i regi Marcus Savin. Behöver tur med rätta ryggar under slutvarvet men kan om sådana ges speeda snabbt till slut. 10 Nanny Fine vann på bra sätt senast. Sämre förutsättningar den här gången men med smygresa kan det gå vägen trots ett minus för distansen. 4 Marlin Jet får säkert mycket streck på sig men jag tror inte på honom över långt.

V75-2) Uhrberg på "himmaplan" från perfekt utgångsläge med bra häst i form av 1 Kipling Face känns som spets och slut även om hästen inte är raketsnabb från start. En sund spik även om jag gärna hade streckat även 7 Rydens Guzzi.

V75-3) Nu hoppas jag äntligen vi får se 7 Joke Face komma till start. Att det är fältets klarast lysande stjärna råder inget tvivel om men lång tävlingsfrånvaro brukar inte innebära seger direkt i comebacken. Jag spikar i stället 3 Spring Erom som bör få överta ledningen av 2 Lavec Kronos  kort efter start, förutsatt Adrian Kolgjini kör med huvudet, annars kan man spekulera i att stallkörning skulle vara aktuellt för att hjälpa Joke Face, men jag tror inte på det scenariot.

V75-4) Jag var länge inne på att singelstrecka 5 French Call som jag tror spetsar. Hästen har toppform och får dessutom Björn Goop i sulkyn. Jag väljer ändå att dubbla systemet med favoriten 9 Zätabubben som imponerade vid överlägsen seger senast.

V75-5) Ett som vanligt öppet stolopp står på programmet, även om många verkar anse att favoriten ska vinna. Jag har dock en annan etta! 5 Playing Tua tror jag kommer få en fin resa. Är hon tidigt uppe utvändigt om ledaren tror jag hon släpps till tät. Svårslagen i sådana fall. Storfavoriten 13 Piano Dilli har ett minst sagt chansartat utgångsläge. Kommer med idel ettor i programraden och är kanske så pass bra att hon bara kliver runt fältet men jag tycker streckvärdet är för bra på övriga för att låta bli att gardera vidare. 15 Nirvana Grif ser mycket fin ut för dagen och kan avsluta rykande fort, bara hon håller ordning på benen den här gången. 1 Global Navigator tar troligen hand om ledningen och får hon bestämma där framme kan det räcka. 11 Seronera har inte startat på ett tag men är härdad i tuffa gäng vilket brukar räcka långt i lopp av den här kalibern.

V75-6) Många startsnabba hästar med bra lägen borgar för startrusning. Jag tror 5 Luringen Palema är allra kvickast och sitter i ledningen efter några hundra meter. 2 Paisley kommer få en fin resa och förutsättningarna blir knappast bättre än så här. Spets och släpp till favoriten vore perfekt då Ludde alltid kör undan, om det går, för att på ett föredömligt sportsligt sätt ge lucka åt den som utan strid släppt ledningen ifrån sig. 11 Art On Line vann på ett mycket bra sätt så sent som i lördags. Annat läge den här gången men hästen går bra även bakifrån.

V75-7) För en gång skull har jag flera streck att tillgå när det är dags för den avslutande avdelningen. 12 Lennart är ännu ett förslag till singelstreck. Segern hade med största sannolikhet blivit enkel senast om det inte varit för en försmädlig galopp då han skulle utnyttja open stretch. 10 Freeman T Porter är säkerligen bästa hästen i fältet men det gäller för honom att hålla sig till rätt gångart och att hitta ut i andraspår. 1 National Kronos bör ta hand om ledningen och räknas givetvis från den positionen. Den som kan få loppet är 8 Chelsea om hon kan hålla ryggen på nummer ett. Med lucka till slut kan det smälla till!

Systemförslag V75 (840 rader = 420 kr)

V75-1) 5-7-2-10-3-11-9
V75-2) 1 Kipling Face
V75-3) 3 Spring Erom
V75-4) 5-9
V75-5) 5-13-15-1-11
V75-6) 5-11-2
V75-7) 12-1-10-8

Lycka till! / @TravExperten

5 kommentarer:

 1. Bra analys.. du äger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar :) Vi får se hur det där med "ägandet" ser ut när alla lopp är avgjorda... Lycka till med liret!

   Radera
 2. Trenger råd ! jeg har streket for Kipling Face og Staro Fighter i den 2. avelingen. Jeg har råd til en hest til. Hvem skal jeg velge Manstone's Image eller Search Launcher. På dene distansen ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Manstone´s Image skulle mitt råd lyda! Lycka till!

   Radera