onsdag 17 oktober 2012

Tips till V86 V5 V4 & DD 17/10 Solvalla

Howdy!

Det är märkligt hur det kan svänga! För några veckor sedan räckte det mer eller mindre att peka på en 20-oddsare så vann den, nu har det däremot varit total torka vad vinster beträffar i ca två veckor. Det gäller att ta för sig då flytet infinner sig och att bromsa då man märker att man kommer snett på det, tyvärr är det där med att bromsa inte min starka sida...
Jag hoppas innerligt att formkurvan är på väg att ändra riktning, jag känner mig hursomhelst ruggigt taggad inför onsdagens Solvalla-tävlingar som kryddas av att det är jackpot. Det ser inte olösligt ut men för den saken skull vill jag inte påstå att det är en enkel omgång vi har framför oss. De som prickar in åtta rätt lär sannolikt bli, åtmistone, hyggligt belönade.
Jag hoppas det arbete jag lagt ner ska räcka långt, så långt att jag kan sluta mitt arbete, bli storhästägare, köpa lyxbil, skaffa större hus... You name it!

Jag tar mig an omgången på sedvanligt vis, genom att avhandla avdelning för avdelning.

Håll tillgodo!

V86-1) 1140 m auto: Extremsprint där det kommer laddas så det står härliga till. Frågan är om 5 Ardi Boko kan ta sig förbi 1 Timetosaygoodbye från början!? Tveksamt, men trots den korta distansen kan en alltför tuff öppning sätta sig i benen till slut. 3 Mathilde Tröjborg har formen på topp och blir det verkllighet av den startrusning jag befarar kan hon mycket väl visa sig starkast till slut. Jag rankar henne etta men streckar även övriga två nämnda.

V86-2) 2140 m auto: Ett mycket intressant treåringslopp som inte är helt lätt att bena ut. 1 L.K. har inte startat sedan i juli men Witasp har säkert sin springare i fin författning direkt. Jag tror inte innerspåret ska ställa till det då Super Arnie-sonen visade prov på startsnabbhet i sin hittills enda autostart. Han visade då även fin uppfattning och skallen lär det inte vara fel på. Risk för ringrost dock och jag imponerades av det sätt som 11 Carlos Santana avgjorde på senast. Efter att ha hittat fritt från rygg ledaren exploderade han över upploppet och vann överlägset i bländande stil. 6 Lively Accelerator vann lätt efter en fin resa i andra par utvändigt vid Solvalla-framträdandet under kriteriehelgen. Om det återigen vanskas barfotakörning streckas hon tidigt. 2 Time Machine är rask bakom bilen men att han ska ta en längd på 1 L.K. finner jag osannolikt. Rygg ledaren resulterar min badkarskörning i och med fritt till slut kan det mycket väl bli seger. 4 Digital Ink gör det bra varje gång. Kommer få en fin resa och blir giftig. Segrarna har tagits efter snälla lopp. Dels från rygg ledaren och dels efter att ha fått bestämma från ledningen i makligt tempo. Återstår alltså att se om han kan avgöra då han tvingas göra en del av jobbet själv. 7 Drew Brees svarade för en mersmakande upphämtning och avslutning efter att ha galopperat in i första sväng vid sin senaste start. Risk för vingel inledningsvis men går inte att räkna bort.

V86-V5-1) 2140 m auto: 7 Tidied Accelerator går från klarhet till klarhet. Den förståndiga singelstreckar men jag gillar att försöka fälla, även de på förhand stenklara favoriterna. 10 Aloe Vera är mitt jackpotdrag i omgången. Hästen har avslutat strålande vid sina två senaste framträdanden och hon är verkligen värd en seger. Skulle favoriten få en enkel resa mot ledningen blir det så klart mycket svårt att hinna dit men jag ger inte upp på förhand.


V86-4 V5-2) 2140 m volt: Löser det sig bara från start har 1 Orderly jättechans att vinna det här. Hon är dock ingen raket den första biten och läget riskerar bli en fälla. 10 Albright är ett tufft sto som klarar av att göra grovjobbet om så skulle krävas. Björn Goop sitter upp vilket bör passa utmärkt på den här något tröga damen. Spetsluringen i loppet är 6 Blanka Vlasic som är snabb ur startgroparna. 13 Recation visar knallform för dagen och motståndet känns något enklare den här gången. Tappade mycket på startgalopp senast och fick gå fort en bit för att komma ikapp klungan. Avslutade trots det under 1,13 sista varvet. 7 Teaser Å har aldrig vunnit men jag tycker mig ändå ha sett kapacitet i hästen som bör innebära ett maidenavläggande inom en snar framtid. 2 Working On A Dream är hygglig från start och drömmen om vinst kan bli verklighet. Någonting har hänt med 15 Pascala Frontline. Hon ser ut att äntligen ha förstått vad det här med tävlandet går ut på. Takter sitter upp för första gången vilket känns extra intressant. 9 I Love Stacy´s Mom körs av en för mig okänd kusk. Att hästen är bra vet jag, nu återstår att se om detsamma gäller för Glenn K Stenberg!? 12 Le Sogno trivs kanske allra bäst om hon får vara med i den främre träffen per omgående men jag vågar inte ta bort henne läget till trots. 5 French Riviera är bara tre år och ställs nu mot äldre mer rutinerade konkurrenter. Hästen ser fin ut och det bör finnas en hel del utvecklingspotential i henne.


V86-5 V5-3 V4-1) 2140 m auto: Även om jag gillar 10 Ferrari Håleryd skarpt kan jag inte blunda för 2 Down Force. Jag tror på spets per omgående för Stig H´s amerikaimport och från den positionen ska han inte förlora det här, dagens första singelstreck är ett faktum.


V86-6 V5-4 V4-2) 4000 m volt: 11 Saston har hittat tillbaka till formen och fyra kilometer bör passa som hand i handske. Trots många tillägg att ta in tror jag han visar sig starkast till slut och spiken känns stenklar.Värst emot är i mina ögon är stallkamraten 2 Socrate Du Noyer om denne orkar hålla ordning på benen över fyra varv!?

V86-7 V5-5 V4-3 DD-1) 1640 m auto: 3 Exotic Sund hade lite problem med travet i början av upploppet senast men avslutade bra till fjärdeplatsen. Betydligt bättre förutsättningar den här gången med ett perfekt utgångsläge bakom bilen. Det blir knappast någon ledning men hennes speed biter bra till slut. 9 Janthom Kåpe har ett perfekt smygläge och en vass slutrökare att tillgå. Känns som motståndet är något klenare den här gången och distansen är hans bästa. Stallkamraten 4 All American Candy är det troliga spetsbudet. Får han bestämma i allsköns ro kan övriga få svårt att hinna på honom, men det är en häst jag inte imponerats väldeliga av och jag ställer mig tveksam till om han står ända hem om han blir utsatt för lite mangel under resans gång. 10 Chip Dealer har ånyo hittat storformen. Tål att gå en repa i spåren och skulle bli glad om övriga såg till att hålla tempot uppe. 5 Star Brodde är en stark löpärlig häst som jag tror ogärna ser att det blir ett krypcasino av det hela. Kan avgöra den tunga vägen.

V86-8 V4-4 DD-2) 1640 m auto: Jag har fått feeling för att innerspårets 1 Rock You leder det här loppet från start till mål. Hästen kommer med tre raka segrar i bagaget och formen är således på topp. Segrarna är förvisso tagna mot enklare gäng i Norge men jag tror han hävdar sig väl även här. Loppet är öppet och att gardera sig ur svårigheterna skulle helt enkelt bli för dyrt. Jag hoppas den respekt Kontio bär med sig och den beslutsamhet han visar i körningen från start avskräcker övriga från att ge sig in i en utdragen kamp om spets. Blir det som jag spekulerar i bör det vara en mycket bra chans.


Systemförslag V86 (1800 rader = 450 kr)

V86-1) 3-1-5

V86-2) 1-11-6-2-4-7

V86-3) 7-10

V86-4) 1-10-6-13-7-2-15-9-12-5

V86-5) 2 Down Force

V86-6) 11 Saston

V86-7) 3-9-4-10-5

V86-8) 1 Rock You


Systemförslag V5 (100 rader = 100 kr)

V5-1) 7 Tidied Accelerator

V5-2) 1-10-6-13-7-2-15-9-12-5

V5-3) 2 Down Force

V5-4) 11-2

V5-5) 3-9-4-10-5


Systemförslag V4 (30 rader = 60 kr)

V4-1) 2-10-11

V4-2) 11-2

V4-3) 3-9-4-10-5

V4-4) 1 Rock You


Systemförslag DD (valfri insats)

DD-1) 3 Exotic Sund

DD-2) 1-9-10


Lycka till! / @TravExperten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar