fredag 13 april 2012

V75 Solvalla 14/4

Hej travvänner!

*****Tilläggsinfo. lördag förmiddag:***** 
Mycket snö har fallit under natten över Stockholm/- Uppsalatrakten och Solvalla-banan riskerar bli svårbemästrad vad balans på hästarna beträffar. Vill även utfärda varning för några hästar jag inte hade råd att ta med på mitt system men som det låter väldigt uppåt på. I avd 1 gäller det 5 Blue Rock som jag redan nämnt i V75-genomgången nedan, men jag poängterar än en gång hur nöjda man är i Stall Lennartsson med sitt nytillskkott. I avd 4 ser vi omgångens jätteskrik i 4 Rite Key. Startsnabb herre som om han tar sig förbi mitt drag 1 Best Merchant blir svår att rå på. Saknar lopp i kroppen men ny regi även i det här fallet. Hästen har gått från Jörgen Westholm till Robert Bergh, och det finns inget som talar för att hästen inte skulle bli bättre i Bergharns träning.
*********************************************************************

Ser ut som att fredagen den 13:e ska passera utan större missöden, skönt! Risken är väl dock stor att dom bara låter vänta på sig till imorgon...
Den som lever får se.
Min V75:a kan ju vara måltavla för dessa eventuella framtida missöden men jag har gjort mitt allra bästa för att undvika dom. Har faktiskt ännu inte bestämt mig för om jag ska bevittna tävlingarna på plats eller i hemmets lugna vrå. Lutar tyvärr åt att det blir i hemmamiljö som tävlingarna kommer avnjutas. Mycket att göra säväl inne som ute, vårstädning kan man kalla det!
Om någon skulle vara intresserad så har jag en gammal båt med styrpulpet på baksidan som jag tänker sälja. Lämplig för vattenskidor eller dylika lekar, fiske går naturligtvis oxå bra att praktisera. Tyvärr ingen motor, den 60-hästars som satt på gick om intet efter att olyckan var framme sommaren som gick. Båten är drygt 5 m lång. Mer information ges vid visat intresse, men jag lovar att vi inte pratar stora pengar vid eventuell affär.
Nu är ju inte den här bloggen tänkt att handla om båtar och affärer rörande dessa flytande fordon, trav är det som gäller och det är hög tid att börja genomgången av Solvallas V75-tävlingar. Vi tar det som vanligt avdelning för avdelning, håll tillgodo!

Avd 1) En av startkatapulterna har strukits (1 Dear Jackie) vilket kraftigt borde gynna 2 Simon Starlight, och dennes chanser att hålla ledningen utan att för mycket krafter spills. Jag tror ändå han får svårt att stå hela vägen hem men får ändå plats på systemet. Min förstarankade heter i stället 3 Wood Laday. Hästen gjorde det bra näst senast då han hakade på hyggligt bakom en överlägsen Alvena Pelé. Tycker även att han får godkänt för sin senaste insats som femma på en regntung bana i Halmstad. Då svarade han med lätthet ut en så pass startsnabb häst som Hoity Toity Face och skulle Svanstedt skjuta av honom allt som går kanske han kan koppla så pass mycket grepp på den invändige att Sjunnesson finner det bäst att släppa. Inte troligt men chansen finns. Lättare emot än han vant sig vid på slutet, vilket jag hoppas hästen oxå ska känna. 10 Carlos Lightning är säkert fältets mest kapabla häst men han har inte startat på ett tag och såväl läge som distans bidrar med ytterligare frågetecken. 9 Tjacke Gold har gått en ny vår till mötes bokstavligt talat men här krävs det nog lite överpace för att han ska komma in i matchen. 5 Blue Rock gör en mycket spännande debut för Per Lennartsson, men jag vill gärna se honom prestera något i nya regin innan jag betalar för honom. Rapporter har dock nått mig om hur nöjda man är i stallet med nykomlingen och jag rekommenderar dom som har råd att strecka honom direkt. Favoriten 4 Beatasine betalar jag inte för. Hon kommer inte nå ledningen och från kön tror jag inte hon rår på motståndarna denna gång. Kraftigt överstreckad som jag ser det alltså.

Avd 2) Ett lopp som får bli mitt tvåhästarslås i den här omgången. 6 Cantab Sisu har imponerat en längre tid och vid seger färdigställs ett prydligt staket i resultatraden. Startsnabb och jag tror det blir ledningen efter några hundra meter, läget har oxå förbättrats genom att 4 Nimble strukits. Detta faktum gynnas även 7 Credit Fayline av. Hästen avslutade rykande i årsdebuten och hann i god tid fram till seger trots att han satt långt ner i kön. Jag klockade sista 400 m till 1.09,5! Jag tycker dom här två hästarna sticker ut gentemot övriga och låset känns starkt.

Avd 3) Sista chansen att kvalificera sig för Olympiatravets final nästa helg på Åby. Hade inte risken för stallkörning oroat mig skulle jag spikat 5 Alvena Pelé. Men 2 Iceland och 3 Timetosaygoodbye riskerar ställa till det lite för min tipsetta. Jag tar med med nämnda tre på systemet men även 10 Orrecchietti som Hultman verkar tro på som en framtida världsstjärna och 6 G H Nemo. Den hästen har jag underskattat många gånger, men nu är det slut med det. Ser man till streckfördelningen verkar många dock fortfarande inte ge honom sitt fulla erkännande.

Avd 4) 6 Fran Ebo har jag jagat i många starter utan att få betalt. Senast gjorde han ett jättelopp men då jag tror han kommer hamna på vingel från det här läget över kort distans väljer jag att ta bort honom från systemet helt och hållet, som storfavorit känns han totalt ointressant för mig! Loppets två bästa hästar har dragit varsin nitlott i spårtombolan, 10 Remee La Marc och 11 Jocke. Dom kan givetvis vinna ändå men jag tror det kan bli spets och slut, för något så ovanligt som en orutinerad 9-åring. 1 Best Merchant har trots sin ålder endast 16 starter innanför västen. Av dessa har hela sex stycken slutat med seger. Då hästen är startsnabb hoppas jag spetsen kan försvaras och då får övriga vara mycket bra för att plocka ner honom.

Avd 5) Långlopp över mastiga tre varv! Favorit blir 3 Udo´s Oiler och lika svårt som jag hade att acceptera G H Nemo som en kanon, lika tufft verkar det bli för Udo att bevisa sin storhet för mig. Jag är dock tillräckligt vid mina sinnens fulla bruk att ranka honom etta men garderar friskt. 5 Baltic Sund vill man ju ska vinna bara för att få se tränarens gränslösa glädjeuttryck, men hästen är långt ifrån chanslös. Han är hur stark som helst och utrustad med ett löphuvud av guld, när han nu dessutom verkar kunna hålla ordning på benen är han en allvarlig utmanare om segern. 6 To And Fro kan dock bli svårt att rå på om han hittar till ledningen, framför allt om det skulle strula på vägen för de två mest betrodda. 14 Winning Love gillar distansen och kommer från Åke Lindblom´s formstall. Har ett tungt slutvarv att tillgå! 11 Goofy Bermon lär jag väl jaga till den dag jag lämnar jordelivet... Och då jag ju lever fortfarande måste han med på systemet. 9 Trans Atlantic verkar det ha avstannat något för men kombinationen Kihlström/Melander lämnar jag ogärna utanför ett system.

Avd 6) Dax att ta fram hammaren och börja spika upp de sista delarna av systemet, "finishing touches" skulle man kunna kalla det för (ni kommer väl ihåg den gamla travaren med samma namn???). 4 Jasmine Broline är startsnabb och visade form direkt i årsdebuten, även om det blev en billig seger. Loppet bör ha fört henne betydligt framåt och även om kort distans hade varit att föredra har hon vid ett flertal tillfällen visat att hon med bravur även klarar medeldistans. Spets och slut står det i mitt program och jag tror inte på feltryck...

Avd 7) Samma scenario som i föregående avdelning har jag målat upp i den sista. 1 Ardi Boko har sett helläcker ut vid sina två segrar. Motstånd saknas inte men jag tror ånyo på spets och slut. Jag såg loppet som 4 Donttellmewhattodo gjorde senast och blev imponerad, men att det ska räcka till att plocka ner en från ledningen bestämmande Ardi Boko tvivlar jag på. Hade gärna streckat även 10 Stigaxelsixten och 11 Mugger M M men jag har ekonomiska ramar att rätta mig efter och känner mig trots allt ganska nöjd med min spik! Puuuuh!

Systemförslag (720 rader = 360 kr):

Avd 1) 3-9-10-2

Avd 2) 6-7

Avd 3) 5-10-2-6-3

Avd 4) 1-10-11

Avd 5) 3-5-6-14-11-9

Avd 6) 4 Jasmine Broline

Avd 7) 1 Ardi Boko

Som vanligt ber jag att få önska er alla lycka till! Ryggar mina tips gör man på egen risk!

/ @TravExperten

2 kommentarer:

 1. Ser bra ut!
  Önskar dig stort lycka till, och hoppas att du får många rätt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar dig detsamma. Låter oroväckande uppåt på Fran Ebo som jag tog bort, likadant med Rite Key, True Advantage och Platinium Shine.

   Radera