fredag 20 april 2012

V75-finaler Åby 21/4 med Olympiatravet

*****Tillägg lördag morgon*****
Inlämnat och klart utan ändringar, vågar inte gå ifrån mina ursprungstankar! Jobbar hela dagen, därav tidig inlämning. Hoppas slippa se strykningar och höra talas om dåliga värmningar. Må lyckan stå er bi vid toto-luckan!
*****************************

*****Tillägg fredag em*****
Noterade precis att jag lyckats hitta samma spikar som Hr Vadsmo. Personligen börjar jag svikta ang Merger Blue Chip. Skulle väldigt gärna ta med stallkamraten K L M Prelong samt Mathilde Tröjborg men frågan är var man spikar i stället? You Two, Jackal Face? Vi får se! Om jag ändrar systemet hoppas jag hinna uppdatera det här på sidan imorgon fm. Jobbar hela dagen så det sker beroende på hur mycket vi har att göra!
***************************

En underbar torsdagskväll övergår snart i tidig fredag morgon. Mitt älskade Brynäs vann idag sitt 13:e SM-guld i ishockey, wow! Svedberg, Silverberg, Järnkrok och Gunderson heter några av hjältarna som såg till att guldet åter kom hem till Gävle.
Några av aktörerna på isen i kvällens hockey-final kommer kanske i framtiden dra nytta av de pengar vi spelare och ATG förser olympierna med via Olympiatravet. Finalen av detta klassiska storlopp avgörs inom ramen för V75 och jag har feeling för en viss häst, men loppet känns öppet på förhand.
Nu börjar genomgången av V75 och vi tar det från början.
Håll tillgodo!

Avd 1) Loppet, tror jag kommer få följande utveckling. 2 Calamara Donna tar ledningen men släpper omedelbart ifrån sig densamma till 4 Merger Blue Chip. Svanstedt kan sedan välja att svara 6 Mathilde Tröjborg eller släppa för att kunna utnyttja open stretch. Jag känner mig ganska säker på att han väljer köra sin racer i ledningen. Oavsett tror jag han vinner loppet och jag inleder den här finalomgången med ett singelstreck.

Avd 2) Öppningen på systemet är grym, spik nummer två! 4 Quick Razz har imponerat, inte minst senast på Eskilstuna då han styrdes fram till dödens varvet kvar. Han tog sedan ganska lätt ner ledande 1 Allaballakaitoz. Jag tror Åke spetsar återigen men att han den här gången gärna släpper till favoriten. Även om Allaballakaitoz är den speedigare av dom två tror jag skallen är bättre på Quick Razz och att han lyckas hålla värsta motståndaren stången trots att denne kommer få chansen via open stretch.

Avd 3) Olympiatravets final! Lite sämre klass än det brukar vara, framför allt saknas det några riktiga franska stjärnhästar samt, Maharajah så klart. Min vinnare startar från bakspår och heter 10 Wishing Stone. Jag tror den lille speedkulan spurtar ner samtliga, men det är verkligen inte någon given vinnare. 9 Yarrah Boko är en mycket svår utmanare liksom 6 Quarcio Du Chene. Fjolårsvinnaren 2 Brioni tror jag inte på då han fått för få lopp i kroppen inför detta. Tre streck får helt enkelt räcka!

Avd 4) 2 You Two är bästa hästen, har ett kanonläge och toppformen borde vara intakt. Som jag ser det riskerar han dock få en tung resa, då finns det några som möjligen kan utmana om segern. Eventuellt kommer han släppas till spets men då uppenbarar sig risk nummer två, att någon speedar ner honom sista biten. Jag streckar tre ekipage som jag tycker bör vara med och göra upp om det. Lägesgynnade 1 Pling Plong söker revansch på favoriten från den snöpliga målfoto-torsken på Jägersro. Tror hästen är bäst bakifrån och det lutar nog åt att man söker rygg ledaren för att kunna utnyttja det extra innerspåret på upploppet. 5 Sem Jafet är ett oskrivet kort med dessa förutsättningar, framspår bakom bilen syftar jag på. Känslan säger att han kan öppna rejält och det skulle vara spännande att se honom i ledningen. Väl där tror jag inte Untersteiner är beredd att släppa den ifrån sig. Fredrik Persson låter väldigt uppåt på 7 Lukas Hall, men tyvärr tvingas jag lämna honom utanför systemet. Det tråkiga utgångsläget fällde avgörandet!

Avd 5) Diamantstoets final med 200 tkr till segrarinnan. Den klart bästa hästen startar från tillägg, 15 Noir De Cherie. På 21 starter har hon 9 segrar och 8 andraplatser, alltså bara vid fyra tillfällen har prispallen gått om intet. Men ston är ston och utgångsläget har fällt större favoriter än den här. Jag vill ha med några tokskrällar som så här långt erhållit för få streck. 10 Tournesol bör ha hittat toppformen, chansartat läge även på den här kanten men som 8%-are känns hon jätteintressant. 6 Strong Reasons har däremot ett kanonläge. Det luktar ledning och om ryktet stämmer väntas barfotakörning på nytt. Fast med rubb och stubb senast! 13 Klio Face fick en omöjlig resa i sin senaste start men höll storstilat. 1 Gateruds Polyezter avslutade som ett spjut efter sen lucka sist och fick se sig slagen med endast en nos marginal mot 3 Viran Palema. Gateruds Polyezter är streckad på 7% medans Viran Palema lockat till sig 36% så här långt. Dom passerade mållinjen i stort sett samtidigt förra gången de möttes och vem som känns mest streckvärd får ni själva bestämma, för mig var dock valet enkelt! Ytterligare tre kapabla ston får plats på systemet. 5 Xandra Liss, 11 Aloe Vera och 4 See You Again har samtliga potential att skrälla med rätt resor unterwegs.

Avd 6) Här blir 7 Friction klar favorit vilket ju inte är så märkligt då senaste insatsen fortfarande sitter på näthinnan. Faktum är dock att Örjan på åtta försök ännu inte lyckats vinna med hästen. Möjligheten att få överta spets finns naturligtvis tack vare open stretch, men jag tror en hel del krafter kommer förbrukas på vägen till den positionen, varvid jag rankar ner honom en aning den här gången. 9 Global Manhattan sprutar det form om och han kan få en hygglig resa från det här läget. 5 Armando Kievitshof har gjort flera imponerande insatser på slutet och han kommer troligen vara ledaren av loppet. Kan duga igen. 2 Beatles har hittat tillbaka på allvar och blir bättre och bättre. Garanterad fin resa från perfekt utgångsläge. Loppets potentiella skräll utnämner jag 4 Nimbus Hackstable till. Inför starten på Eskilstuna lät det väldigt uppåt och han gjorde det mycket bra som tvåa den gången. Löpningsförloppet tror jag kommer bli identiskt med det på Eskilstuna. Nimbus Hackstable spetsar men släpper välvilligt till Armando Kievitshof och... sedan väntar ju sesam sista biten in mot mål.

Avd 7) Egentligen bör man väl singelstrecka favoriten 5 Jackal Face, startsnabb och imponerat väldeliga så här långt i år. Men han har inte startat på en och en halv månad vilket föranleder mig att gardera. 1 Global Money har fått ett välbehövligt lopp i kroppen vilket bör ha fört fram honom markant formmässigt. Läget riskerar dock bli en fälla. 2 Montgomery Hill har jag haft en underlig förmåga att ständigt underskatta men nu är det slut med det, framför allt som hästen är streckad  på endast 18%. Den här gången katgoriserar jag honom i stället som ett fynd.

Systemförslag (1080 rader = 540 kr):

Avd 1) 4 Merger Blue Chip

Avd 2) 4 Quick Razz

Avd 3) 10-9-6

Avd 4) 2-1-5

Avd 5) 15-10-6-13-1-5-11-4

Avd 6) 9-5-7-2-4

Avd 7) 5-1-2

Som vanligt ber jag få önska alla lycka till! / @TravExperten

4 kommentarer:

 1. Lycka till!
  Hoppas att nån av oss sätter den idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Nu ska skiten sitta! Ha de!

   Radera
 2. Grattis till SM-guldet
  Travet hade väl annat att önska. Men vi får ta nya tag till nästa vecka. Tack för SMS dina spikar var ju helt i en klass för sig. Ha det. halsningar FAM HÄGG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jo, när dom två första avdelningarna var avklarade kändes det väldigt bra och jag trodde det äntligen kunde vara dax, men icke sa nicke. Hoppas du hade större framgång!

   Radera