fredag 27 april 2012

V75 med Guldbjörken 28/4

Halloj!
En underbar fredag eftermiddag är snart på väg att övergå till kväll när författandet av bloggen påbörjas. Solen skiner, 17 grader varmt, ledig helg, pizza och kalla öl! Ibland behövs inte travvinster för att livet ska leka! Jag kan passa på att rekommendera ett par sorters öl som jag blivit helsåld på: Samuel Adams och Scarecrow. Mycket smakrika ale´s båda två, goda till mat eller som dryck utan tillbehör. "Bara att köpa" som Fritiofsson skulle sagt.
Underbara lopp som väntar den här lördagen! Den inledande avdelningen för femåringarna går inte av för hackor, eller vad sägs om hästar som Formula One, Orrechietti och Kadett C D bl a. Årets upplaga av Guldbjörken innehåller kanoner som Sanity och Caballion. Kallblodsloppet kan bli en tuff batalj mellan Hallsta Lotus och den finske gästen Pihlajan Aaroni.
Nog bäst att påbörja genomgången, avdelning för avdelning. Håll tillgodo!

V75-1) Ett häftigt lopp för femåringar inleder V75. Det finns fyra som har potential att vinna. Bäst chans tillmäter jag den i nuläget knappa favoriten 7 Orecchietti. 6 Kadett C D ska utrustas med racerbalans och det blir mycket spännande att se vad han kan uträtta med årsdebuten avklarad. 1 Haraldinho kommer få en spårsnål resa och blir det överpace kan han plocka samtliga över upploppet. 4 Formula One är det troliga spetsbudet och tävlar han på toppen av sin förmåga kan det räcka hela vägen.

V75-2) Jag streckar på rejält i det här sprinterloppet, men de tre mest betrodda ekipagen får inte plats på mitt system. Jag tror att 5 Fiesta Way har goda chanser att komma till spets. Når hon den positionen kan hon hålla den hela vägen in i mål. 3 Made At Home är oxå kvick ut och gjorde det bra senast mot bra hästar. 8 Rescue låter det extremt uppåt på och man åker nog inte 90 mil enkel resa utan att tro på mycket bra chans, men läget och just långresan oroar. Från bakspår streckar jag 11 Rite On Pepsi som var överlägsen från ett liknande läge senast, om än över medeldistans. 10 Northern Spy är segervan och kan med lite tur komma igenom bra från start. Vilka betrodda är det då som inte platsar på min kupong!? 2 Donald Duck Tooma anser jag vara överskattad och ointressant som favorit. 4 Harpos Hitsville har varit ifrån och behöver nog ett lopp i kroppen, tror heller inte att distansen är till hans fördel. 7 Kricken C D hade jag streckat tidigt om loppet avgjorts över ytterligare ett varv.

V75-3) Årets upplaga av Guldbjörken med 300 tkr till vinnaren har samlat ett trevligt startfält. Jag tippar 6 Sanity etta och tror han kommer laddas stenhårt för spets. Jag tror ingen kommer kunna svara och från ledningen tror jag knappast han förlorar. Men en sådan som 5 Caballion går aldrig att räkna bort, kan ju dessutom öppna riktigt bra vid laddning. Normalt sett står segern mellan dessa båda men vill man gardera ytterligare kan man tänka på att 2 Livi Barcelona kommer få en bra resa, antingen i ledningen eller rygg ledaren. 12 Yellow Eden, 11 Timetosaygoodbye och 4 Oracle känns alla lite väl bortglömda.

V75-4) Nu är det kallblodens dax att tävla i loppet med det härliga namnet Vårbjörken. Stor favorit blir 6 Hallsta Lotus och det är nog helt i sin ordning. Men han kommer inte få segern till skänks. Från Finland kommer en vass motståndare i form av 8 Pihlajan Aaroni och från Dannero kommer far och son Melander med sin kanon 7 Myllarfaks. Senast fick Myllarfaks springa större delen av loppet med punktering och kunde inte göra sig själv rättvisa. Jag tycker annars han såg smällfin ut och här är han totalt bortglömd och felstreckad, som jag ser det.

V75-5) Klass II och det känns vidöppet. Favorit ser 12 Center Min ut att bli. Hästen har förvisso varit mycket bra i fem raka segrar men läge och kusk gör att jag tvekar. I stället spikar jag en som jag tror gynnas av den långa distansen, har kanonläge och en utvecklingskurva i stigande. 2 Diaz A E heter hästen i fråga och i sulkyn återfinns Örjan Kihlström.

V75-6) Jag låser loppet på två. 2 Tion Medon Sisu har knallform och det låter väldigt uppåt från Marcus Lindgren´s håll vad träningsrapporterna beträffar. 4 Gossip´s Winner´s årsdebut blev inte vad man hoppats på men trots galoppmisslyckandet fick ju hästen i alla fall ett lopp i kroppen och han bör ha förts framåt rejält formmässigt. 6 Bagley årsdebuterar och får stå åt sidan den här gången.

V75-7) I den avslutande avdelningen har 4 Main Kronos många förspråkare som singelstreck och då det luktar ledning för den Åke Svanstedt-tränade hästen behöver den rekommendationen inte vara fel. Bra vinstchans hursomhelst. Jag vill dock gardera med oslipad diamant, 11 Vector Du Ling. Hästen var struken inför en tilltänkt V75-start på Kalmar och har inte startat sedan 28:e februari. I hans fall ser jag inte avsaknaden av lopp som någon nackdel, snarare tvärtom, nu vet vi att man i stallet anser hästen vara fräsch och i ordning och då startar den här trashanken alltid med vinstchans.

Det här kan ju inte bli annat än succé, jag känner det lång väg! Såg att vi hade en flaska champagne i kylskåpet, det måste vara ett tecken om något!!!

Systemförslag (576 rader = 288 kronor):

Avd 1) 1-4-6-7
Avd 2) 1-3-5-8-10-11
Avd 3) 5-6
Avd 4) 6-7-8
Avd 5) 2 Diaz A E
Avd 6) 2-4
Avd 7) 4-11

Lycka till alla spelare, ryggar mina tips gör man på egen risk! / @TravExperten

2 kommentarer:

  1. Tack för bra tips! Jag helgarderar avd 5 och spikar en lågprocentare i sista. Hit med miljonerna liksom!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Ja, avd 5 känns olöslig, en eller alla! Jag gick på en och du på alla :) Verkar som om 10 Sugara R S blir draget för dagen hos många... Ditt system verkar ha miljonpotential medan mitt nog maximerar runt 50 tkr, eller knappt det när jag nu tänker efter :( Tråkigt system kanske men tror att många hårt betrodda vinner. Lycka till!

      Radera