onsdag 6 mars 2013

V86 Solvalla 6/3

Howdy

Idag, onsdag, är sista dagen för mig på den här sidan 40-strecket! Hualigen, trodde aldrig jag skulle drabbas av åldersnojja men den har sannerligen pockat på min uppmärksamhet sista tiden. En present till mig själv i form av åtta rätt ikväll skulle onekligen sitta fint och kanske för ett ögonblick få mig att glömma åldrandet. Ett försök görs i varje fall och genomgången ser ut som följer, avdelning för avdelning. Håll tillgodo!

V86-1) Ett riktigt dåligt lopp inleder.Vid sunda vätskor ska det vara en straffspark för 1 Berlusconi men han hade inte mycket kräm kvar senast från rygg ledaren och han känns inte rolig som storfavorit. 4 Brasse Kebell har inte gjort en människa glad på väldigt länge men hästen är sylvass den första biten och jag tror han lägger beslag på ledningen. Vid formförbättring räknas han. 6 Regina One vinner inte ihjäl sig men har knallform och kan mycket väl gå segrande ur striden här bland flera tävlingströtta motståndare. 8 Nero Capar ställs mot ett beskedligare gäng än han är van vid. Kanske räcker för att han ska behga sätta nosen först. 3 Isalus med den tyske sändarkungen Klaus Kern är en garanti för att det inte blir något krypcasino. Hästen är inte oäven men kusken har som sagt en viss förkärlek till att bränna krutet för tidigt i loppen. 11 Inhibited och 10 Ranch I Do I Do tar också plats på systemet, inte på grund av sprudlande form utan av skälet att deras grundkapacitet räcker långt.

V86-2) Ett mycket fint fyraåringslopp för ston där vi får se flera segerstaplare. Storfavorit blir Ulf Stenströmer´s merca 6 Your Highness. Ställs nu mot tuffare konkurrenter och jag gör ett försök att fälla henne den här gången. 5 Priceless Pellini får åter Örjan i sulkyn. Utmanar om travet håller ihop hela vägen. 11 Prowess Kronos färdigställer vid seger ett prydligt staket. Läget försvårar det hela men det här är en dam  av rätt virke. 8 Fashion Diva är en flygmaskin som kan överraska. Markku Nieminen har finlandsfärjan fullastad med talangfulla travare den här onsdagen och 2 Windy Atlas är en segervan dam som inte kommer göra bort sig trots tuffare motstånd. 1 Zerbina är snabb ut och biter ifrån sig bra från ledningen. Spurtar vasst även bakifrån och jag blir förvånad om Ohlsson kör i spets den här gången. En häst som utvecklades fint under fjolåret som kan vara värd att betala för trots att det är fråga om årsdebut är 9 Monas Invercote.

V86-3) Ett mycket intressant treåringslopp med flera fina hästar av raderna att döma. Jag streckar två hästar. Den finske gästen 4 Harmi´s Frido ser ut att bli stor favorit men då det är årsdebut vågar jag inte spika. 12 Ragata med sin något säregna stil har snudd på ett omöjligt läge att förvalta men det kan visa sig vara en undantagshäst och då brukar sådana faktorer spela mindre roll.

V86-4) Det blev förvisso inte seger senast men oj vilket lopp hästen gjorde efter att ha inlett med startgalopp och stor markförlust som följd. Från ett hyggligt läge blir jag förvånad om inte Jorma Kontio i tidigt skede sitter i ledningen med 5 Boeing Boko. Därifrån tror jag han utan att förta sig håller övriga stången.

V86-5) Ett hyggligt lärlings-/ungdomslopp med flera dugliga hästar. Jag väljer att singelstrecka den av Conrad Lugauer tränade glänsaren 9 Independence. Viss galopprisk föreligger men kusken känner hästen väl och felfri förlorar ekipaget knappast detta. Svåraste konkurrenten är 2 Engla Håleryd men hon är inte den lättkörda sorten och då kusken för mig är ett oskrivet kort får hon stå åt sidan den här gången.

V86-6) Ett fint stolopp där jag rankar 2 Onika L.B högst. Formen är så bra den kan bli. Troligen blir det spets för att släppa till favoriten och med lucka till slut tror jag chansen ska vara god. 4 Believe Me är riktigt bra och hon får bära favoritskapet är inte mycket att säga något om. Tycker ändå hon ser ut att bli väl hårt betrodd. Raden ser inte rolig ut för 1 Fran Ebo men den är missvisande. Är snudd på garanterad en fin resa från det här utgångsläget och jag blir inte förvånad om hon sticker nosen först. Mitt fjärde och sista streck tilldelas 10 Ramona Halbak som senast var på väg mot spets men slog ihop och galopperade. Den här gången får hon spara speeden till slut i stället för att bränna den i startrusningen, rolig storskräll.

V86-7) Årsdebut och skräpläge för fältets bästa häst 12 Digital Ink. Ses trots allt med mycket god vinstchans men jag väljer att strecka ytterligare två hästar på systemet. Den är den av form gnistrande 3 Långarsbo Blixten. Näst senast klättrade han i ryggar på flera av dagens konkurrenter och blev fast med rubbet sparat. Senast fick han äntligen vinna efter att ha fått inled från ett omöjligt spår 12 över 1640 m auto. Fick ryggar att gå i under slutrundan men avgjorde lätt till säker seger. 2 Pine Rolls verkar inte tappa formen och här luktar det ledning, hästen att slå för övriga om den positionen nås.

V86-8) Jag avslutar med ett singelstreck. 9 Peter´s Lucky Day har gjort sig förtjänt av en seger. Erik Adielsson sitter återigen i sulkyn och tredjespår på tillägg bör innebära fefri avgång samt en hygglig position. Jag tror han sveper fältet sista 500 m och känner mig säker på att jag gjort ett klokt val.

Systemförslag V86 (1176 rader = 294 kr )

V86-1) 1-4-6-8-3-11-10
V86-2) 6-5-11-8-2-1-9 
V86-3) 4-12
V86-4) 5 Boeing Boko
V86-5) 9 Independence
V86-6) 2-4-1-10
V86-7) 12-3-2
V86-8) 9 Peter´s Lucky day

Lycka till! // @TravExperten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar