tisdag 27 november 2012

V86 Solvalla 28/11

Howdy!

Dags att sätta tänderna i ännu en onsdagsomgång. Fortsatt torka på vinstfronten men jag satsar mig ur krisen i min fasta övertygelse om ett snart stundande vinstregn.
Jag spiller ingen tid utan börjar genomgången per omgående, avdelning för avdelning.

Håll tillgodo.

V86-1) Man kan lätt falla för frestelsen att helgardera då det endast är sex startande ekipage i den första avdelningen. 2 Baht Launcher eller 5 Mellby Sambuca tar hand om ledningen och båda ska räknas tidigt. 1 Global Kitten gör sin sista start för året och kan vara den som får loppet. 6 Pitch Command vann överlägset senast mot ett mediokert gäng. Intrycket var dock läckert och en sådan insats räcker långt även här.

V86-2) Ett vidöppet lopp som jag trots allt väljer att gå ganska kort i. 1 Blanka Vlasic vann från ledningen senast hon gästade Solvalla och kan göra så igen. Jag streckar även duon från Stig H Johansson´s stall. 10 Exotic Sund får Kenneth Haugstad i vagnen och senast de kamperade ihop blev det seger efter en virvlande avslutning. Motståndet den gången var i mina ögon betydligt tuffare och med minsta klaff på loppet kan det smälla till på nytt. 13 Lexus Broline har inte vunnit på länge. Läget ser dock intressant ut med sjättespår på tillägg. Erik är en mästare att pricka starten och jag tror ekipaget hamnar bra till. Hästen är betydligt bättre än raden ger intryck av. Normalt sett hade jag rankat 8 Uranium etta men jag tyckte hästen inte såg som bäst ut senast och väljer att lämna henne utanför systemet den här gången.

V86-3) Sannolikheten är stor att favoriten 4 Open Mind Bi i ett tidigt skede av loppet sitter i ledningen. Från den positionen ska han givetvis ses med bra chans. Hästen ser ut som en kanon men har inte levt upp till sitt yttre så här långt. Senast hade han säkerligen vunnit med fritt även om aktionen lämnade en hel del övrigt att önska. Jag litar inte fullt ut på honom utan garderar loppet med ytterligare två. 3 Prince Lu är snabb den första biten och skulle det strula för favoriten kan det vara spets och slut. 9 Navigator Sib avslutade mycket rappt till knapp seger i det lopp som Open Mind Bi var fastlåst i men ser ändå ut att bli väldigt lite streckad och är ett fynd så här i början på veckan.

V86-4) Vid första anblicken tyckte jag mig ha en bra spik i 7 Define´Em. Det behövdes dock inte mycket grottande i arkivet för att hitta streckvärda motbud. 1 All Gentle Man har vissa problem att hålla ordning på benen men lyckas han med det och inte blir fast på innern ska han ha bra chans att vinna. 6 Stil har unge Petter Karlsson i sulkyn. Prickar påläggskalven från springspåret blir det intressant att se hur långt hästen räcker. Jag gillade vad jag såg vid segern på Eskilstuna senast. Från tillägg startar 13 Rayon Lascaux med Björn Goop. Svarade för en bra avslutning efter spårsnål resa i hyggligt lopp 12/11 vilket vittnade om att formen är på topp.

V86-5) Här chansar jag och spikar en häst jag verkligen gillar, 12 L.K. Jag tror den här kommer utvecklas mycket när han vuxit i sin stora kropp. Han lägger mycket mark under sig och det är bara att hålla tummarna för att det inte blir något krypcasino där framme. Med tempo på loppet blir han svår för övriga att stå emot under slutvarvet.

V86-6) Från innerspåret kommer Jorma Kontio bakom 1 Miss Beniss göra vad som går för att hålla upp ledningen. Lyckas man med uppgiften är risken stor att tempot stryps och att det blir en spets-runt-om-seger. 2 Parodie ser mycket fin ut för dagen och har visat sig vara bättre än jag inledningsvis trodde hon var. Var nära ta sig förbi Miss Beniss i Breeders-finalen men fick inte fritt i tid den gången. 4 Citrin är den som möjligen skulle kunna snuva favoriten på ledningen. Från spets räknas hon tidigt.

V86-7) Ett fint sprinterlopp där jag tar ställning för 1 Pine Rolls som verkligen utvecklats fint under hösten. Svarade för en mycket strong insats senast och då han har lottats till ett perfekt utgångsläge med tanke på sin startsnabbhet tror jag på spets och slut. Motstånd saknas dock inte och för den som vill gardera rekommenderas streck för 7 Stein Daylight, 4 Rico Follo och 5 Manstone´s Classic.

V86-8) Intressant spetsstrid väntar då flera startkatapulter har fått bra utgångslägen. 3 Democrat är mitt spetsbud. Han är kusligt snabb den första biten och följer bilen. Senast såg han dessutom finare ut än någonsin och tillåts han bara dämpa tempot en bit blir han inte lätt för övrga att rå på. 4 Burning Line Gral svarade för en mycket tapper insats på V75 senast. Fick endast se sig slagen av 5 Dragon Tooma som liftat med i rygg loppet igenom. Om loppet blir överpacat kan 12 Shepard bjudas in i matchen. Hästen har knallform och avslutade mycket vasst i sin senaste start från liknande läge i det lopp som vanns av Parodie.

Systemförslag V86 (1296 rader = 324 kr)

V86-1) 2-5-1-6
V86-2) 1-10-13
V86-3) 4-3-9
V86-4) 7-1-6-13
V86-5) 12 L.K.
V86-6) 1-2-4
V86-7) 1 Pine Rolls
V86-8) 3-4-12

Lycka till! / @TravExperten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar