onsdag 7 oktober 2009

V64 Solvalla 7/10

Tjenixen
Så har då det sista riktigt stora loppet för året avgjorts, kriteriet. Aldrig känns väl hösten och den ankommande vintern mer påtaglig än vid denna tidpunkt. Som tur är har vi Prix D`Amerique i slutet av januari att se fram emot, med förhoppningsvis såväl Maharajah som Torvald Palema med på startlinjen. Fransmännen kommer få hålla hårt i sina baskrar. Nu ägnar vi oss åt kvällens övningar på Solvalla, Lopp För Lopp!

1) 3 Ibiza Broline bör vinna det här loppet hur lätt som helst, men hon går som bekant inte att lita på till hundra procent varvid jag väljer att markera henne som utgångshäst och tar med några skrällar som jag tror lite mindre på. 2 Indira G var dålig senast, ont i hovarna enligt stallet. Är det problemet åtgärdat och formen är intakt utmanar hon om segern. 10 Storm Cat är en av dom med högst grundkapacitet men har vilat sedan i juli månad. Kan behöva loppet. 11 Will Win E håller knallform för dagen, måste ha ryggar till 200 kvar. 8 Sörgårdens Filippa raketstartar men kommer väl knappast förbi de invändiga konkurrenterna!? Farlig om ledningen nås.

Utgång: 3 Ibiza Broline B-hästar: 2 10 11 8

2) 7 Zyrano Boko ser ut att vara en häst för framtiden, något oslipad i aktionen dock. Prickar Örjan från start kan det bli ledningen och i sådana fall är det knappast någon som rår på honom i detta fält. Även den här favoriten blir utgångshäst på mitt system. 1 Zetron har gjort det bra så här långt. Han ser inte ut att vara den speedigaste av hästar men har en inställning som kan bli guld värd i detta sällskap. 5 Xantin Hornline kunde faktiskt ha ståtat med fyra raka segrar. På Romme blev han diskad för trängning och på Eskilstuna galopperade han då kusken gick ner på open stretch för att sätta in slutstöten. I våras slutade han trea bakom bl a en så pass bra häst som Alvena Pampas.

Utgång: 7 Zyrano Boko B-hästar: 1 5

3) Omöjligt för mig att bena ut det här loppet. Spelarkåren ser ut att göra 10 Marissa till ganska stor favorit. Jag är inte överdrivet imponerad av det hon visat så här långt och hur klarar hon resan? 8 Euro Love D E tror jag är en bättre häst men utgångsläget drar ner förhoppningarna något. 7 Staro Darling är en mycket mycket fin häst som senast gled ifrån över upploppet efter att ha fått bestämma i ledningen. Spår långt ut på vingen här gör att det känns lite chansartat. 1 Yankee T L tror jag är den mest kapabla av dom alla. Blir hon inte fast på innern och håller sig till trav hela vägen kan skrällen vara ett faktum. 4 Diamant Pilen har knallform och snart måste det komma en seger, streckad på 2 %!!! 3 Elle De Mai med den tyske sändarkungen, Klaus Kern, är mycket bra i ljusa stunder. Kör med huvudet Klaus! 2 Helga Broline är ytterligare en storskräll som avslutade mycket vasst senast till andraplatsen. 5 Quantum Town Girl tog segern på Solvalla efter dödens loppet igenom. 9 Patrona var trea på V75 senast från bricka tolv. Strecka på!

Utgångshästar: --- B-hästar: 7 8 1 10 4 3 2 5 9

4) Kallblod igen, vad ska dom till Solvalla att göra!? Ingen vidare koll på flertalet av hästarna men vet att 9 Modd Prins är riktigt bra för klassen och jag väljer därmed att göra det lätt för mig och spikar. Garderar man loppet tar man i första hand med 1 Vallet följt av 3 Timon Ill, 15 Vildvitter och 6 Mana Grabben.

Spik: 9 Modd Prins

5) Allting förutom läget talar för 8 Omega Boko. Flera av motståndarna håller toppform för dagen men jag tror inte dom kan stå emot favoriten som står för klassen i gänget. Blir inte förvånad om Lennartsson sitter i ledningen efter 500 meter. Hästen borde vara mycket förbättrad till denna start efter segern i årsdebuten.

Spik: 8 Omega Boko

6) Återigen ett mycket öppet lopp. Ledningen bör tas av 1 Taste Of Cocktail som kan rinna undan om han får bestämma tempot en bit. 2 Moon Night är bra och rätt så kvick de första stegen, får en fin resa om han klarar startmomentet. 6 Livi Deco har toppform och får Jansson i vagnen. Ledningen runt om? 3 Virago Hebre var inte som bäst senast och blir bortglömd på grund av det, jag skyndar att fynda. 5 Tapstarter G gillar jag skarpt. Hästen går ända in i mål, men tyvärr är galopprisken stor från det snäva femtespåret. 9 Stensro Julius kan spurta ner samtliga med klaff på loppet. 8 Alsaghir Pasha gjorde ingen glad senast, kan med lite tur få rygg ledaren härifrån. 11 Help behöver nog en hel del av det hans namn antyder för att vinna, men Örjan lär säkert servera hästen en resa som passar honom. 10 Fire Concord lovade mycket för några år sedan. Har nu ett lopp i kroppen efter mycket lång frånvara och det är nog lite tidigt för att begära vinst. Men anmäler man till Solvalla måste ju hästen trots allt kännas bra.

Utgångshästar: --- B-hästar: 1 2 6 3 5 9 8 11 10

Systemförslag:
(Kravet är att minst en av utgångshästarna måste vinna.)

1) U= 3 B= 2 10 11 8
2) U= 7 B= 1 5
3) B= 7 8 1 10 4 3 2 5 9
4) 9 Modd Prins
5) 8 Omega Boko
6) B= 1 2 6 3 5 9 8 11 10

Ramen är på 1215 rader. Efter reduceringen (53%) återstår 567 rader utskrivet på 2 kuponger.
Som vanligt ber jag att få önska er alla ett stort Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar