tisdag 27 oktober 2009

V64 Solvalla 28/10

Hejsan,
Oj oj oj, vilken dag, vilka lopp! 16 race ska avgöras under denna superonsdag på Solvalla. Det erbjuds såväl V5- som V64-spel. Här kommer jag dock som vanligt endast leverera tips och ideér angående det senare spelalternativet. Vi kör igång med lite Försnack!

1) Jag låser med två! Stor favorit ser 5 Yield Boko ut att bli. Han bör sitta i ledningen per omgående och blir det inte tokkörning har han bra chans att leda detta runt om. Det finns dock ett givet motbud att betala för, 9 Noras Bean. Hästens utvecklings- tillika formkurva pekar rakt uppåt och favoriten måste vara på sitt allra bästa löphumör för att stå emot Noras Bean under slutvarvet. Vill man leta rensare kan 7 Pinepower Rose vara tänkbar. Hästen såg grym ut vid segern senast på Örebro och satte då nytt banrekord. Svårt att vinna mot det här motståndet men form har slagit klass förr. 8 Staro Cold Carat gjorde mycket bra ifrån sig i uttagningarna till derbyt och skötte sig även fint i finalen. Tråkigt läge men intressant på streckprocenten. För system modell större.

2) Här tror jag mycket på 9 Yanantin Boko. 4 Marshland är stor favorit men har inte startat sedan finalen av svenskt travderby. Han tar med stor sannolikhet ledningen och kommer tidigt få andrahandsfavoriten 6 Spring Erom utvändigt om sig. Yanantin Boko kommer avvakta i kön och jag tror han har god chans att avgöra över upploppet. Det känns som om hästen är på väg mot den riktiga toppformen så här i säsongens elfte timme. Streckar man de tre favoriterna överlever man åtminstone den här avdelningen.

3) Klar förstahäst är favoriten 2 Quassia Lascaux med Jorma Kontio. Ingen bör kunna lura henne på ledningen och då hon troligen får husera i lugnt tempo där framme ses segerchansen som god och spiken känns given.

4) Ska det skrälla någonstans kan det bli här. 3 Hot Southwind blir favorit. Från ledningen i lågt tempo kan han hålla undan men skulle någon ha modet att utmana en bit blir jag inte förvånad om han viker sig till slut. 4 Denver Ås har endast en seger så här långt men har härdats på slutet mot bra motstånf. Ges en bra resa av Örjan och spurtar vasst sista biten. 5 Gills Abbe kommer från Lähdekorpis formstall och kan mycket väl vinna den här semi-finalen. 9 Staro Dynamite ser ut som en kanon men har ännu inte presterat som någon, dags nu? 10 G H Nemo känns lite väl bortglömd, även om hästen gått som bäst då han suttit i ledningen. Rolig på strecken. 8 Victor L H kan öppna ohyggligt fort emellanåt och laddas han kan han överraska genom att ta ledningen. 1 Schwerin Boko har läget men formen känns något dunkel. Svanstedt och Lennartsson har dock lyckats tidigare i sitt samarbete.

5) Loppet står normalt mellan de båda favoriterna, 2 You Bet Hornline och 9 Alvena Pele. Jag måste dock även plocka med 3 Jagger Broline som , även om det var ett billigt lopp senast han vann, såg mycket spänstigare och rappare ut än han gjort tidigare. Storskräll! 8 Quantum Aramis och 10 Copy Tooma har båda kapacitet att utmana och tillåter plånboken streckar man även dessa båda. En lika stor kantboll som Jagger Broline att höja ett varningens finger för är 7 Nicholas Frontline. Hästen har tävlat mot tuffa gäng hela säsongen utan att göra bort sig.

6) Kvällens spik! 2 Digital Render har jag vurmat för tidigare på bloggen och när nu Örjan svingar sig upp bakom hästen tar jag det som ett tecken på att Melander har vässat till sin springare ordentligt. Jag tror på spets och slut, gör det du också!

Systemförslag:

1) 5 9
2) 9 6 4
3) 2 Quassia Lascaux
4) 3 4 5 9 10 8 1
5) 2 9 3 8 10 7
6) 2 Digital Render

Systemet är på 252 rader och känns nästan som en helgardering, återstår bara att jobba in skrällarna. Jag ber som vanligt att få önska er alla, Lycka Till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar