torsdag 25 juni 2009

***V75 Jackpot Gävle 27/6***

Tja!
På G igen! Nära i onsdags på V64. Vi siktar in oss på att gå hela vägen på lördag i stället. En rejäl Jackpot kryddar svårlösta finallopp, så ni gör bäst i att läsa noga det jag skriver här på bloggen!
Vi drar igång med: Lopp för Lopp!

Avd 1, Final Bronsdivisionen 2140 Auto:
Risk föreligger att det blir en riktig "high chaparal-öppning", då några startraketer dragit bra startspår ur tombolan. Min spetsfavorit heter 4 Mr Forceami. Med tanke på hur bra hästen höll i näst senaste starten på Östersund efter att ha öppnat första 500 efter 08,5 blir detta även min tipsetta. Möjligen kan 6 Immenso November (struken) utmana om spetsen så pass att han får överta densamma, i sådana fall torde vinstchansen vara mycket stor. 9 He´s A Gangster spurtade bra under elitloppshelgen inom V75 och kan serveras en fin smygresa från detta läge och till slut profitera på en våldsam startrusning. 1 Ivanhoe Diamant är aningen trög bakom bilen i startögonblicket och kan få stora trafikproblem. Löser det sig med positionerna biter hans tunga spurt bra. 8 Einar Celeber drog nit i spårlottningen. Här laddar man framåt för att söka sig ner i andra-tredje ytter, blir bortglömd trots Björta. 10 Ailanthe hade varit trea i mål senast i stället för tvåa om inte Jack Z galopperat i sista sväng. Hästen går dock hela vägen in i mål och har en bra startrygg i Mr Forceami, om nu kusken väljer "rätt" rygg då man kör upp bakom bilen. 7 Que Pasa var även han med i 08,5-öppningen på Östersund och fick därefter tredje invändigt. Sent fritt och spurtade bra, dock på behörigt avstånd från de två som först passerade mållinjen. 2 Fia Fiktiv har jag lust att kalla chanslös, men hon såg riktigt fin ut som fastlåst trea uppe i Boden i det lopp som spetsvanns av Mutola Bob. Tvåan i det loppet 3 Cocktail Zon spurtade vasst den gången hela upploppet ned och visar klar uppåtform, första gången på länge som hästen fått ett bra utgångsläge dessutom. 5 Derby Clipper har mycket kvar att bevisa innan jag helhjärtat kan tro på honom mot sådant här motstånd. Hästen ser dock ut att ha börjat släppa till lite mer på slutet och här har man fått ett kanonläge bakom bilen. Örjan Kihlström sitter upp den här gången och känslan är att "Gubben i lådan" passar som hand i handske på den här knepiga krabaten. 11 Dontfencemein har fått en lidnersk knäpp efter att man börjat starta honom barfota. Tyvärr är det tränaren själv Roger Pettersson som sitter bakom tömmarna, men två procent på strecken lockar. 12 Mutola Bob går överlägset bäst i spets och över sprinterdistans, bara minus den här gången med andra ord, men inte f-n kan man plocka bort en häst i ett 12-hästarsfält!?
Ranking: A= 4 B= 9, 1, 8, 10, 7 C= 2, 3, 5, 11, 12

Avd 2, Final Klass II 2140 Auto:
Återigen vidöppet! Jag håller 2 Lucky Gold som knapp spetsfavorit och på det får han bli topprankad. Sist blev det ett ryckigt lopp med en rejäl öppning följt av lustempo, sedan en tryckare på nytt, att viljan tröt sista biten är honom något förlåtet. 7 Quality Control ser mycket fin ut för dagen och vid tredjeplatsen senast fick hästen göra grovjobbet ute i spåren sista 900. In på upploppet såg det ut att bli en överlägsen seger men krafterna tröt sista biten och två ekipage hann förbi. 9 Verdi Hornline har ett tungt slutvarv de dagar han vill springa, Tror det är bästa hästen i fältet men läget grusar förhoppningarna en aning. 3 Be Mine Pellini har inte vunnit lopp på länge. Toppformen verkar ha infunnit sig och hästen kan öppna hyggligt. 12 Caddie Drink tål att gå ute i spåren. Lär så få göra från det här utgåmgsläget, men hästen besitter hög kapacitet och det kan räcka hela vägen, totalt bortglömd. 6 Across The Seas ger jag ytterligare en chans. Han har varit ute mot tuffa gäng, men måhända är det ingen tillfällighet att hästen ståtar med 4 andraplatser och noll segrar i år!? 1 Extra Okey mötte monstret Maharajah i sin senaste start. Det var idel bra hästar emot den gången, och att han blev sist i mål av de felfria är inte mycket att säga om. Gången innan, på V75, krokade sulkyn ihop med en konkurrents dito strax före mål och den andraplats det skulle blivit förbyttes till ett fjärdepris. Det såg ut att finnas gott om krafter kvar. Inte tokig från start heller så han bör få en fin resa. 4 Highlight Brizard ser i nuläget ut att bli jättefavorit. Hästen är långt ifrån någon startraket och han kommer hamna en bit ner i kön. Blir extremt överstreckad. 8 Drop In L B kan ibland öppna riktigt kvickt. Det känns dock som att han trivs allra bäst över kort distans och han får svårt att nå favoritpositionen, ledningen, i och med spår åtta.
Ranking: A= 2, 7, 9 B= 3, 12, 6, 1, 4, 8 C= 5, 10

Avd 3, Gulddivisionen 2140 Auto:
4 Standpoint hade varit med i Elitloppet om inte tränaren, Stig H Johansson, valt att avstå p g a hästens orutin. Jag hoppas och tror att han sitter i ledningen efter max 300 m och med hjälp av Gävles korta upplopp har han bra chans att hinna undan till seger. 5 Global Glide har dock varit så pass bra på slutet att jag inte vågar plocka bort honom från systemet. 11 Dig For Dollars är streckad på löjliga 5 % och är därmed ett s k måstestreck. 1 Giant Superman kan ibland öppna vasst. Gör han det denna gång kan han möjligen hindra Standpoint från att ta ledningen och då är Stålmannen hästen att slå.
Ranking: A= 4 B= 5, 11, 1 C= 2, 3, 9, 7, 6, 8, 10, 12

Avd 4, Final Klass III 2140 Auto:
Det verkar ha lossnat för snackisen 6 It´s A Face. Högkapabel strulputte som imponerade i senaste starten. Tappar han inte för mycket från start bör chansen vara god. 12 Sahara C Four har verkligen imponerat med ny balans, barfota, i de två senaste startern. Inget roligt utgångsläge och det blir ingen lätt uppgift att runda samtliga på Gävles erkänt snabba travoval. 2 Incredible Accent har onekligen visat upp en enorm kämpaglöd vid sina segrar på slutet. Hästen ger sig aldrig i en slutstrid. 4 Centenary Tooma är snabb första biten och får han ett lopp i ryggar kan han överraska.
Ranking: A= 6, 12 B= 2, 4 C= 5, 11, 3, 10, 1, 7, 9

Avd 5, Final Klass I 2140 Auto:
Startsnabbhet, toppform, kanonläge och viljan att vinna! Vad kan man mer begära? En hyfsad kusk kanske? Jag anser t ex Peter Untersteiner vara en sådan kusk och valet av spik är därför lätt i en svår omgång! 1 Sogå Benito lämnas ensam på mitt system. Om jag ska utfärda en varning så hamnar den på 3 Lamborghini S T. Hästen gjorde det mycket bra senast men kunde inte stå emot Sogå Benito över upploppet efter ett överpacat lopp.
Ranking: A= 1 B= 3, 10, 2 C= 6, 5, 12, 11, 9, 7, 4, 8

Avd 6, Final Silverdivisionen 2140 Auto:
Förhandsfavoriten 1 Access Tooma har tyvärr blivit struken och det öppnar upp loppet ordentligt. Jag tror att Lutfi blåser till ledningen med 8 Joel Cortina. Får han sedan sänka tempot kan han mycket väl vinna. 12 Infatti November spurtade mycket vasst i Kalmar efter sen lucka. Hästen har tokform och trots läget ser jag honom som förste utmanare till min etta. 3 Highlite Survivor avslutade rappt till andraplatsen på Solvalla näst senast och gick senast i mål med en del sparade krafter. Bra läge och ges en fin resa i ryggar. 4 Victoria Sisu har ett fint utgångsläge och skulle föredra ett högt uppskruvat tempo. Kan avsluta mycket vasst. 11 Quantum Classic är yyterligare en som hoppas på tempo i loppet. Toppform men uselt läge bakom bilen. 10 Witness To History blir ofta hårt betrodd men vinner sällan. Kan få drömloppet med ryggar till 100 kvar.
Ranking: A= 8, 12 B= 3, 4, 11, 10 C= 9, 7, 2, 5, 6

Avd 7, E3-final Öppen klass 2140 Auto:
Oj oj oj, vilka hästar! Det går inte att gå emot Robert Berghs 4 Sinou Madrik. Hästen ser ut att ta tre steg då de andra ser ut att ta tio. Har ändå blivit så pass imponerad av Roger Malmqvists nya stjärna 2 Global Lawbreaker att jag inte kan plocka bort honom från systemet. 11 Red Hot Dynamite avslutade ruggigt efter en större galopp i inledningen av försöksloppet. 6 Lisa´s Big Boy imponerar hela tiden och kan sno åt sig ledningen här, svårslagen då. 3 Zola Boko visade härliga speedresurser mitt i loppet senast och får hästen spara den speeden till 200 kavar kan det se ut som om övriga står still upploppet ner.
Ranking: A= 4 B= 2, 11, 6, 3 C= 9, 5, 8, 12, 7, 1, 10

Systemförslag får jag lov att återkomma med under fredagen.
Tills vidare ber jag att få önska, Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar