tisdag 23 juni 2009

V64 Solvalla 24/6

Tjabbalabba!
Dax igen för underbara Solvalla-tävlingar! Sporten som bjuds denna kväll är inte av allra bästa sort, men det duger gott och väl. Vi kör igång med Lopp för Lopp!

Avd 1, 2140 Auto:
Fint lopp för de treåriga hästarna med 100 TKR till segraren. Jag rankar den finländske gästen, 2 Commanding View med Pekka Korpi etta. Har tittat i det finländska lopparkivet och tror nog att han kan ta ledningen. Hästen är obesegrad efter två starter och hittar han till ledningen utökas segerraden högst troligt ytterligare. 3 Global Limousine är oxå rask den första biten och verkar ha ett härligt löphuvud. Här riskerar han dock dödens. 4 Alvena Pele är en herre som blandar och ger. Allvarligt hot mot övriga i spetsstriden, frågan är dock om inte hästen är som allra bäst då den får gå i ryggar!? 5 Zimba Boko, fjolårets suverän bland tvååringarna, blir jobbig att tas med om formen infunnit sig, hoppas hon utvecklats under vintern, det får vi se i och med den här starten. 8 Daydream Hanover har inte behövt anstränga sig nämnvärt vid de två segrarna på slutet. Han har väl heller inte imponerat och ställs inför sin klart tuffaste uppgift i och med detta.
Ranking: 2, 3, 4, 5, 8

Avd 2, 2140 Volt:
3 Super Balance har dragits med många skadebekymmer och därför inte startat på nästan två år. Gänget han ställs emot i come-backen bör inte ge skrämselhicka men den långa bortavaron från tävlandet gör ändå att garderingen känns given. På läge och kusk samt att hästen nyligen opererat bort kulorna plussar jag för 7 Muscle Rose. Spets och slut kan vara ett tänkbart scenario. Streckar även en annan häst från Stig H:s stall, 5 Ocean Turbo med Erik Adielsson som tömförare. På tilläggsvolten hittar jag endast en tänkbar vinnare, och detta i form av 10 T C Princess med Jim Frick. Det krävs nog att dom gasar på rejält där framme om det ska gå vägen, men chanslös är den inte.
Ranking: 3, 7, 5, 10

Avd 3, 2140 Auto:
Här återkommer en häst jag tror mycket på framöver, 2 Klondike B B. Han har gjort flera bra lopp i mycket tuff konkurrens. Lättare emot den här gången. Det motsatta gäller för loppets storfavorit, 6 Recos Lady. Hästen har visat prov på fin uppfattning i voltstart och vunnit enkelt i sina två första lopp. Motståndet har dock varit klent och sist fick hon ledningen till skänks då favoriten som satt i spets felade. Upp till bevis! 5 Classic Knight har varit ute i hårda gäng en hel del på slutet och inte fått med sig mycket av priskakan. Har förhoppningsvis härdats en del och har ju trots allt ett prima utgångsläge. Skräll!? 9 Karma vann näst senast ett extremt dåligt lopp på Visby-travet. Följde upp den segern med att vinna på Bergsåker mot ett annat skralt sällskap. Hästen såg fin ut, framför allt vid Bergsåker-framträdandet, och kanske har utvecklingskurvan börjat peka brant uppåt. 10 Sunhills Emerson spurtade mycket vasst till tredjeplatsen näst senast bakom bl a Red Hot Dynamite. Hästen fick luckan sent och gick med full spänst över mållinjen. Intressant med Örjan bakom en sju-procentare. 12 Oracle avslutade oxå starkt i ovan nämnda lopp efter att ha suttit djupt ner i kön. Mycket tufft utgångsläge.
Ranking: 2, 6, 10, 5, 9, 12

Avd 4, 3140 Volt:
Härligt! Jag älskar när hästar som varit borta en tid efter att ha presterat dåligt återkommer och genast blir jättefavoriter på streckspelen! 10 Redneck Lavec ska vi onda bort, och jag tror inte det blir speciellt svårt. 11 Rea Montana har tävlat på V75 under våren med fint resultat. Toppformen verkar sitta i och den långa distansen är inget som ska vara negativt för den här krabaten. 14 Ladies Man har oxå stånkat på under våren i travets elitserie. Möjligen är formen lite på retur men med rätt resa i draget besitter hästen en tung avslutning. Av hästarna på startvolten förordar jag endast streck för innerspårets 1 Anton Fame. Firma Nurmos/Goop kan leda loppet från start till mål. 9 Fido Stursk gör det bra mest hela tiden men vinner förtvivlat sällan. Torbjörn Jansson sitter upp den här gången vilket känns klart intressant. 12 Karl J har mycket hög potential men ett riktigt pissläge. Kusken Nils-Gunnar Johansson är heller ingen som vinner på Solvalla i parti och minut. Skulle 8 Two Oceans hålla ordning på benen loppet igenom kan han vara loppets smällkaramell!
Ranking: 11, 14, 1, 10, 9, 12, 8

Avd 5, 2140 Auto:
Alla som såg 1 Staro Allentown vinna senast förstår varken spiken är given. Travar han är dom andra chanslösa. Spets och slut.
Ranking: 1 Staro Allentown

Avd 6, 2640 Auto:
Mycket intressant debut i Timo Nurmos regi gör härmed 9 Prince Juliano. Hästen kvalade 27/5 men har inte startat i ett riktigt lopp sedan september månad 2008. Att spika känns därmed inte riktigt rätt. 6 Staro Conch har visat att han kan öppna vasst och om inte annat kommer han säkert köra sig till spets rätt så omgående. 4 Estreet luktar det rygg ledaren för och det är nog den resan hästen kräver för att sätta nosen först någon gång. Jim Frick får förtroendet bakom 2 Terrible Trick. Månne får vi se Frickens patenterade upploppsboxning och kanske kan han rentav knocka sina motståndare på mållinjen. 1 Soul Catcher har bra läge, men jag gillar inte hästen och jag kommer alltid fel på Hockey.
Ranking: 9, 6, 4, 2 ,1

Stora Systemförslaget Solvalla V64 24/6:
1) 2, 3, 4, 5, 8
2) 3, 5, 7, 10
3) 2, 5, 6, 9, 10, 12
4) 11 Rea Montana
5) 1 Staro Allentown
6) 1, 2, 4, 6, 9

Systemet är på 600 rader.

Lilla Systemförslaget Solvalla V64 24/6:
1) 2, 3, 4
2) 3, 5, 7, 10
3) 2, 5, 6, 10
4) 11 Rea Montana
5) 1 Staro Allentown
6) 1, 2, 4, 6, 9

Systemet är på 240 rader.

Jag ber att som vanligt få framföra, Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar