onsdag 3 juni 2009

V64 Halmstad 3/6

Tjenis travvänner!
Då kan vi lägga 2009 års Elitlopp till handlingarna. Storloppen löser av varandra den här tiden på året, så väntan på nästa drabbning mellan travvärldens bästa låter inte vänta på sig speciellt länge förhoppningsvis.
V64 gör en utflykt idag, till Halmstad närmare bestämt. Det gör det hela lite svårare, då jag inte är bekant med lika många av de startande ekipagen. Vi kör igång med Lopp för Lopp!

Avd 1, 2144 Auto:
3 Maximal Value har bra chans om han hittar till ledningen och är lika bra som vid segern i senaste starten. Timo Nyman är dock ingen kusk som vinner ihjäl sig och garderingen känns därmed given. Rysaren i loppet är 2 Mönster som får Björn Goop i sulkyn. Sist dom stiftade bekantskap var i ett lopp i Danmark 2007. Hästen vann då ett större lopp och tjänade drygt 200 000 kr. 9 Ecupos Bitte är van tuffa gäng och står på tur. 7 Golden Haro gör mycket intressant debut i regi Lutfi Kolgjini. 6 Brian Key har härdats en längre tid i tuffa silverdivisionslopp. 1 Infatti November hamnar nog bland de sista då han inte är rask de första stegen. Får för långt fram?
Ranking av intressanta hästar: 3, 9, 7, 2, 6, 1

Avd 2, 1644 Auto:
Jag tillskriver 5 Bravo Nalan bästa chansen. Var mycket bra i årsdebuten och kommer säkerligen sitta i ledningen tidigt i detta lopp. Lika bra men med sämre utgångsläge är 9 Cumberland, farlig om min etta får spilla för mycket krut inledningsvis. 1 Livi Dancer har bra läge även om jag inte känner till startsnabbheten. 2 Nevada F H har också ett smaskigt utgångsläge och vinner förhållandevis ofta. 11 Warren Boko känns bortlottad men Björn Goop är aldrig roligt att avstå från att strecka. 3 Norton Comfort var nära Cumberland senast. 6 La Fayette Simoni var inte märkvärdig senast, kan mycket bättre.
Ranking av intressanta hästar: 5, 9, 3, 2, 1, 11, 6

Avd 3, 2144 Auto:
Bästa spiken som jag ser det återfinns här i nr 6 Bring Me Luck U S. Värst emot är som jag ser det 1 Louisville Ås, men jag tror inte han kan hålla ledningen och får svårt med tanke på det. 4 Nautical Notion var ute i stenhårt Kungapokalskval i debuten för Stig H och räckte inte till där. Något lättare emot denna gång.
Ranking av intressanta hästar: 6, 1, 4

Avd 4, 2144 Volt:
Här bör nr 1 Cuba Libre vinna. Tror han håller ledningen och sedan ska det till en bra häst för att plocka ner honom. 8 Little Nick är en bra häst med löphuvud. Måste köras offensivt om han ska kunna kriga om segern. 11 Temanyl kan allt ibland. Första starten i ny regi. Kuskminus. 13 Casander Boy har ett skitläge men högsta kapaciteten av samtliga i loppet. 12 Pelle Pirat är en tuffing som vann fem lopp förra året. Kommer första årssegern här?
Ranking av intressanta hästar: 1, 8, 11, 13, 12

Avd 5, 2144 Volt:
8 Sharapova är en helläcker dam som normalt sett vinner med halva upploppet tillgodo. Läget kan möjligen fälla den här storfavoriten och jag garderar för att kunna vinna stora slantar. 4 Music La Marc är även hon en högklassig dam med viljan att vinna. Klarar hon det snäva fjärdespåret är hon förste utmanare. 6 Alvena Nancy får springspårsspecialisten Erik Adielsson i vagnen den här gången vilket är positivt. 11 Staro America har tokform. Sänder Johnny Takter i tid? 2 Asterope är i fint slag för dagen men galopprisk från spår två. 1 Nor A Saint, duglig krabat i grunden som inte startat på några månader.
Ranking av intressanta hästar: 8, 4, 6, 11, 2, 1

Avd 6, 2144 Auto:
11 Space Yankee är mycket bra för klassen. Takter sitter upp och strular det inte för mycket på vägen har han en hyfsad segerchans, men loppet känns öppet. 7 Persos Seaman såg mycket fin ut senast på Mantorp. Kan nog få bestämma en bit i ledningen och kan vinna. 9 Campari Akema såg fin ut inför starten på Solvalla men galoppen förstörde den dagen. revansch nu? 2 Ivan Tilly är en fin häst som utvecklats fint så här långt i år. Lopp i kroppen och om galoppen uteblir från spår två blir han farlig. 1 Regal Ås känns som en sprinter. Får troligen rygg ledaren här och har ju Open Strech att tillgå på upploppet. 5 Quality Control gjorde det bra senast på Solvalla. Tokrysaren i loppet är 10 Karl J som har ruggig kapacitet men har inte fått visa det på väldigt länge. Streckad på en procent gör att jag betalar för honom.
Ranking av intressanta hästar: 11, 7, 9, 2, 1, 5, 10

Idag väljer jag att spela utgång5 Bravo Nalan i avd 2 och på 11 Space Yankee i avd 6. Någon av dessa båda måste vinna för att chansen till sex rätt skall finnas. Spikarna hamnar på två favoriter tyvärr. 6 Bring Me Luck U S i avd 3 och 1 Cuba Libre i avd 4.

Systemförslag :
1) 3, 9, 7, 2, 6, 1
2) U= 5 B= 9, 3, 2, 1
3) 6 Bring Me Luck U S
4) 1 Cuba Libre
5) 8, 4, 6, 11
6) U= 11 B= 7, 9, 2, 1, 5, 10

Ramen är på 840 rader och reduceras till 264 rader, vilket också blir investeringskostnaden.
Som vanligt ber jag att få önska Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar