tisdag 16 juni 2009

Solvalla V64 17/6

Morsning travtokar!
En härlig onsdagskväll är att vänta. Två semifinaler av Sverige-loppet inleder, finalen körs senare under kvällen. Jag kommer självklart befinna mig på Solvalla i glada vänners lag, E-läktaren siktar vi på, med medtagen kaffekorg. Bara nu vädrets makter är på gott humör!?
Vi kör igång med genomgången, Lopp för Lopp!

Avd 1, Semifinal 1 Sverige-loppet 2140 Volt:
Inte mycket att säga om att 1 Space Hoss med Björn Goop blir storfavorit. Hästen har hittat en riktig formtopp och är i ruggigt slag för dagen. Håller troligen upp ledningen och då är loppet med stor sannolikhet över. Jag törs ändå inte förorda spik då jag anser att Erik Adielsson är en vassare startkusk än "Björta". Eriks häst, 3 Super Lore, är heller inte oäven från start och skulle han roffa åt sig ledningen ses ekipaget med god chans att spåra runt om. Streckar även 4 Rejäl Karsk som agerar precis som namnet indikerar, rejält. Tilläggshästarna tror jag inte hinner fram. Nämner ändå speedkulan 10 Decarone och starke 11 Paxmen D E som på större system kan förtjäna varsin markering.
Ranking: A= 1 B= 3, 4 C= 10, 11

Avd 2, Semifinal 2 Sverige-loppet 2140 Volt:
Betydligt svårare att hitta vinnaren i denna semifinal. Trolig ledare efter att startrusningen bedarrat är 6 Emil´s Tapir med för dagen Ulf Ohlsson i sulkyn. Från den positionen är han hästen att slå. 1 Organic Value avslutade sylvasst via open stretch till lätt seger i uttagningsloppet. Kan få rygg ledaren även här och med lucka till slut blir han inte lätt att stå emot. 8 Otto Streamline har belönats med 20 m tillägg. Hästen är tuff och jag tror inte Björn Goop tillåter att tempot stryps för mycket innan han sänder i från kön. 7 Ester Zonett ser bättre ut i aktionen än tidigare efter att man övergick till barfotabalans. Skulle hon lura Emil´s Tapir på ledningen kan hon spåra runt om. 14 Just By Myself går alltid hela vägen in i mål. Får han ryggar att gå i under slutvarvet kan han visa sig starkast till slut, ingen lätt uppgift dock då han står med dubbla tillägg. 12 Hennesy Vint skulle varit mer intressant om distansen varit längre, men formen är på topp och skulle tempot bli högt uppdrivet gynnas han kraftigt.
Ranking: A= 6, 1 B= 8, 7 C= 14, 12

Avd 3, Lärlingslopp 2140 Auto:
6 True Q kan öppna hysteriskt snabbt och det förvånar mig om duktige Sarah Swahn inte lyckas lotsa sin springare till front. Förvånar mig också om det inte blir seger från den positionen. Låter som en spik, men icke sa Nicke! De flesta av dessa lärlingar är orutinerade och det är säkerligen någon som vill visa sig på styva linan. Risken finns att vi får se en ny "sändarkung" a´la Klaus Kern födas i och med detta lopp. 11 Giddman står ännu utan seger i år. Hästen är vrålspeedig och kan profitera på att dom där framme kör med huvudet under armen. Ytterligare en plusfaktor sitter i sulkyn i form av Jennifer Tillman. 9 Rubberman ser ut att ha hittat tillbaka till gammal fin form. Hästen underpresterade under lång tid, men senast var det gott gry igen. Duktiga Angelica Holm kör. 2 Lindus Key är såväl startraket som speedkula. Kan få ryggen på True Q och blir farlig med lucka. Kraftigt kuskminus i form av Tina Voss-Nielsen. 3 Start Brodde riskerar en tung löpning och har fått stora pengar på sig under kort tid. Segervan kusk i Mattias Eriksson. 5 Sobel Alex är riktigt bra när han presterar på topp. Fint utgångsläge , duglig kusk och en tilltalande streckprocent. 7 Premier League får svårt att ta sig förbi True Q från start. Trolig position är nog dödens och därifrån vinner han inte loppet. Paula Pettersson i sulkyn inger inte heller särskilt stor respekt.
Ranking: A= 6 B= 11, 9, 2, 3 C= 5, 7

Avd 4, Stayerlopp 3640 Volt:
Roligt lopp över udda mastiga 3640 m. Första strecket plitas ned på 15 Gidde T H. Örjan Kihlström får förtroendet denna gång och segerchansen ses som mycket god. Spetsbudet är 7 Don Cascade som äntligen börjat trava felfritt igen. Får han husera som han vill i täten kan det hålla hela vägen. Favoriten 14 Scargel står tufft inne i loppet efter att ha fått en halv miljon kronor på sig i och med vinsten av Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen. Står inför sin tuffaste uppgift hittills. Letar man storskrällar och kan göra stora system kan 3 Altai vara ett roligt streck. 5 Jerry Eme är gynnad av distansen och trivs med Adielsson. 6 Luckyline France är en fin stark häst som dock vinner lopp väldigt sällan.
Ranking: A= 15 B= 7, 14 C= 3, 5, 6

Avd 5, 2140 Auto:
Ett riktigt kanonrace. Eller vad sägs med hästar som Yield Boko och Yewish Boko!? 10 Yield Boko är i mina ögon en komplett travare. Han besitter styrka, speed, startsnabbhet och löphuvud, allt i en underbar mix! 8 Yewish Boko har inte startat sedan debaclet i Kungapokalen. Då såg inte hästen som bäst ut. Skulle han vara tillbaka i topptrim blir han en svår nöt att knäcka, framför allt om han tidigt skulle få överta ledningen. Jag har väldigt svårt att se någon ytterligare som skulle kunna utmana om segern.
Ranking: 10, 8

Avd 6, 2140 Auto:
Om jag visste att 1 Wind Velocity skulle hålla sig till rätt gångart loppet igenom skulle jag nog spika. Hon har dock två oförklarliga g:n i resultatraden varvid jag inte vågar lämna henne ensam på systemet. 11 Cleo Nalan är en tuff madame med ett löphuvud av guld. Taskigt utgångsläge men hon är så pass tuff att det skall kunna gå ändå. 3 Tiffany Brodda gör sällan ett dåligt lopp och har härdats mot tufft motstånd karriären igenom. 4 My Samba väntar på att toppformen skall ge utdelning, bra läge här. 5 Oblige Ås har startat mot övermäktigt motstånd på slutet. Startsnabb och bör få en vettig position. 8 Carmen Launcher känns inte het med tanke på läget. 7 Jayporthasitall, har Gooparna ställt i ordning hästen ordentligt inför det här månne, jag tvivlar!?
Ranking: A= 1, 11 B= 3, 4, 5 C= 8, 7

Sammanfattning: Mycket klurig omgång. Inga självklara singelstreck men ett antal lopp där större gardering inte borde vara nödvändig. Spiken, ja det blir bara en, hamrar jag fast på 15 Gidde T H i avd 4. Nedan följer mitt systemförslag vilket förhoppningsvis skall hjälpa er till en semester i lyx.

Systemförslag V64 17/6:

1) A= 1 Space Hoss B= 3, 4
2) A= 6 Emil´s Tapir, 1 Organic Value B= 8, 7 C= 14, 12
3) A= 6 True Q B= 11, 9
4) ***15 Gidde T H***
5) 10 Yield Boko, 8 Yewish Boko
6) A= 1 Wind Velocity, 11 Cleo Nalan B= 3, 4, 5 C= 8, 7

Ramen är på 756 rader. Kravet är satt till att minst två A-hästar måste vinna. Reduceringen av systemet blir i och med detta 61 % och kostnaden skrivs till 292 kronor! Systemet skrivs ut på 6 kuponger. B- och C-hästarna blir med denna reduceringstyp ointressanta vad rankingen beträffar och jag skriver systemet på detta sätt enbart för att tydliggöra min syn av hur jag bedömer hästarnas vinstchanser.

Jag vill som vanligt avsluta med att önska er Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar