tisdag 26 maj 2009

V64 Solvalla 27/5

Tjenixen
Det blev inga pengar för min del i lördags, men onsdagarna har sett bättre ut och det är då jag ofta känner mig som hetast! Vi kör igång med veckans analys av V64, lopp för lopp!

Avd 1, 1640 Auto:
Vidöppet lopp inleder. 1 Itching bör hålla upp innerspåret men kan eventuellt tänkas släppa till någon, vem är då frågan? 3 Nikita Night är nog först framme, men från stallet säger man att hon trivs bäst med ryggresa. Därför känns det tveksamt att 1 Itching skulle släppa till 3 Nikita Night som sedan i sin tur släpper och vips så sitter Itching i tredje par invändigt. Jag chansar och tippar 6 Shackleton Carjan etta. Senast på Solvalla var det dagens skrik. Mötte då liksom nu storfavoriten Bamse Gema och var spelad till 27 för 10. Helt bortglömd den här gången och han är i nuläget streckad på endast 5% av kupongerna! Just nämnde 9 Bamse Gema gjorde ett grymt lopp senast och blir givetvis att räkna med även denna gång, men bakspåret gör att jag måste gardera. 10 Timothy Boko har smygform och trivs allra bäst om han får spara speeden till in på upploppet, läge för det nu. 5 Lowkeyed börjar så sakteliga åter vakna till liv, bra läge och formen i antågande. 2 Carnegie Hall och 7 A Step Further känns inte formstarka, på större system får dom rekommenderat plats men jag håller nere insatsen och går i stället på rensarnas krokiga stil!
Ranking av intressanta hästar: A= 6 B= 9, 10, 3, 5 C= 1, 2, 7

Avd 2, 2140 Auto:
2 Sientelo har varit ifrån ett par månader efter plattmatchen på Solvalla. I starterna dessförinnan imponerade hästen kolossalt och är han bara i närheten av sin normala kapacitet är vinstchansen hygglig. 12 Intruder Kronos har minst sagt inlett karriären lovande. Sämsta läget av alla den här gången och nu får han verkligen bekänna färg. 6 Prins Isidor har knallform och är åtminstone i voltstart riktigt snabb den första biten. Då en av de båda favoriterna är en snigel från start och den andre startar från spår 12 kan kanske Prinsen hitta till ledningen, giftig i sådana fall. 11 Windy Cape har visat prov på mycket spring i benen. Kan mycket väl runda hela gänget ute i spåren. 7 Notice har faktiskt varit ute mot rätt så hyggliga hästar och gjort bra ifrån sig. Strulläge om han inte tränat upp startsnabbheten. 9 Onedin Zet slog så sent som i början av mars Windshear som i förra veckan imponerade stort då han vann ett mycket högklassigt treåringslopp inom V64:an. Farlig att räkna bort från fint smygläge. 1 Incredible Accent har formen i zenit men kusken talar inte till hans fördel.
Ranking av intressanta hästar: A= 2, 12 B= 6, 11, 7, 9 C= 1

Avd 3, 2140 Auto:
Lärlingslopp, och inte nog med det; det är tillika ett stolopp!!! Skrällvarning trodde ni ja! 2 Quassia Lascaux är oslagbar, eller i alla fall så nära man kan komma. Startsnabb, bra kusk och formkurva som pekar brant uppåt, inget att tveka om, spik!
Ranking av intresanta hästar: 2 Quassia Lascaux

Avd 4, 2140 Volt:
4 Gany Du Ling får förstanicken trots ett lurigt startspår. Tror nog Björta fixar biffen och sedan är det inte omöjligt att ekipaget sitter i ledningen efter en kort bit. 8 Rolls Royce såg fin ut senast då han galopperade in på upploppet. Skräller den här gången? 3 Hobbe Skift imponerade i debuten men var inte alls lika fin vid framträdande nr 2. Bra läge, om formen sitter där så kanske, men på tok för stor favorit i nuläget. 5 Mantua Lung låter man nöjda med från Stall Walmann. Hästen har spetsat från springspår tidigare, kan nog spetsa från det snävare femtespåret också. Farlig. En tokskräll kan komma från Örebro. Juhani Partanen selar ut 14 Ruben Xing som svarat för flera fina prestationer så här långt. Läge och kusk talar väl dock emot. 12 Jarl Sherona???
Ranking av intressanta hästar: A= 4 B= 8, 3, 5 C= 14, 12

Avd 5, 2140 Auto:
Ett lika fint som svårlöst lopp, och med fint menar jag i förhållande till de övriga loppens kvalitet! 7 Oki To Chill är en tuffing som med två lopp i kroppen kan vara redo för seger. Roligare förstahäst än 5 Energy Ås om man ser till strecken. Svårt att skilja dom åt då det ät tveksamt om formen sitter hos 7 Oki To Chill. 6 Victory Sund gjorde bort sig direkt med galopp senast. Kan utmana om spets och biter ifrån sig bra från den positionen. 11 Shippendale kunde ha varit megafavorit i detta lopp förutsatt att han tränats av Nurmos, Svanstedt, Walmann eller Hultman och körts av t ex Björn Goop, Erik Adielsson, Ulf Ohlsson eller Johnny Takter. Nu är det ju tyvärr så att det är den TYSKE SÄNDARKUNGEN Klaus Kern som sköter såväl träning som tömföring, och det drar ju som alla förstår drastiskt ner vinstmöjigheterna, tyvärr! 4 Ulana Cape satt fast med rubbet sparat senast och har ett smaskigt utgångsläge den här gången, kräver perfekt resa. 12 Ila Dimanche gillar jag högt och rent men läget skruvar ner förhoppningarna. 9 Dontfencemein var grymt förbättrad senast med barfotabalans och Björn Goop. Goop i all ära men nu är det nog för hårt emot. 10 Staro Yodel, räcker det med ett lopp innanför västen? Tveksamt. Favoriten 1 Nisse dissar jag fullständigt. Långsam från start, ej gynnad av snabba sommarbanor, ej heller av att resa. Nä, den 70-procentaren avstår jag mer än gärna.
Ranking av intressanta hästar: A= 7, 5 B= 6, 11, 4 C= 12, 9, 10

Avd 6, 2140 Auto:
Final i Diamantstoet med hela 200 000 kr i förstapris! Efter att min spik i detta lopp passerat mållinjen som etta kanske även jag kan få hämta ut 200 kak!?!? Vem är då spiken, den som var så lätt att finna!? Ni ska få några ledtrådar: hemmabana är Bergsåker, tränaren har ett samarbete med en viss Peter Forsberg (och då menar jag inte STC:s chefsveterinär), tränaren har fått fram kanoner som Remington Crown och Hilda Zonett. Har ni listat ut vilken spik jag valt ut? Just det, en klassisk "spets-och-slut-vinnare" i form av 2 Jelly Frontline med Robert Bergh. Motstånd saknas sannerligen inte och den som vill gardera gör det i första hand med 1 Beastar, 6 Cleo Nalan och 8 Carmen Launcher. Loppets rysare kommer även den från Stall Robert Bergh: 11 Ymers Amber. Gick mycket bra senast och var inte slagen med mycket av min tipsetta.
Ranking av intressanta hästar: A= 2 B= 1, 6, 8 C= 11

Veckans spelförslag blir ett system inriktat på såväl skrällar som favoriter. Kalla det ett chanssystem om ni vill. Jag väljer att spela med utgångshästar i två block där minst en av utgångshästarna i respektive block måste vinna. Block 1 utgörs av avd 1 och 5, block 2 av avd 2 och 4. Block 1:s u-hästar markeras med blå färg, block 2:s med röd färg. Garderinghästarna i dessa lopp står med svart färg och ett B framför.
Så här ser systemet ut:

Avd 1) U= 6 B= 9, 10, 3, 5
Avd 2) U= 2, 12 B= 6, 11, 7
Avd 3) 2 Quassia Lascaux
Avd 4) U= 4 B= 8, 3, 5
Avd 5) U= 7, 5 B= 6, 11, 4
Avd 6) 2 Jelly Frontline

Systemet är reducerat med 71% från 500 till 143 rader. Således är investeringskostnaden 143 kronor. Jag ber som vanligt att få önska Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar