måndag 11 maj 2009

***Solvalla V64 med Jackpot 13/5***

Det blir en kortfattad genomgång av onsdagens Jackpot-omgång på Solvalla. Det mesta av krutet den här veckan läggs på Åbys tävlingar under torsdagen med finaler i de royalistiska loppen som höjdpunkter. Extra V75 denna kväll som grädde på moset.
Då kör vi igång med V64:an!

Avd 1, 2140 Auto:
Här kommer en häst ut vars namn ni gör bäst i att lägga på minnet. Vector Du Ling med startnummer 3 är en talang utöver det vanliga. Sina fem år till trots har hästen bara gjort fyra starter och är ännu obesegrad. Skadedrabbad rackare men som, om han håller sig frisk, jag är övertygad om kommer befinna sig i silverdivisionen innan året är slut. Bara att spika trots meriterat motstånd!

Avd 2, 2140 Volt:
Inte lika lättlöst som första avdelningen, men tror inte det behövs mer än en handfull streck för att vara säker på att överleva detta loppet. Förstanicken till troliga favoriten 7 B W T Warrior. Om inte spets direkt så blir det väl där han hamnar ändå efter ett tag. Garderar med härdade 12 Otto Streamline, lägesgynnade 6 Mellby Sensation, grundkabable 4 Morik och kuskförstärkte 1 Fido Stursk.

Avd 3, 1640 Auto:
Mycket roligt lopp i dessa Elitloppstider. Vi får för första gången i och med detta se det australiensiska elitloppshoppet Sundons Gift tävla på en bana utanför sitt hemlands gränser. Han har dragit nitlotten i spårlottningen och erhållit bricka åtta. Tror inte på någon preparé utan kretsen runt hästen vill nog visa för publiken att han hör hemma i världens största travlopp över sprinterdistans. Tyvärr tror jag inte på honom vare sig i detta lopp eller i Elitloppet! Min förstahäst blir i stället snackisen 5 Global Glide. Fyller på med formletande 1 Debbie Brodda, hedersmärren 4 Camilla Highness, vinterns snabblopps-kung 7 Crown Kemp, 8 Sundons Gift (trots allt) och preparékörda 3 Swept To Victory.

Avd 4, 3140 Volt:
En klassiker, Walter Lundbergs Memorial! Nöjer mig med tre streck, räcker troligen med ett. Normalt sett vinner favoriten 2 Scargel det här. Enda orosmolnet är att han kan galoppera då det är voltstart, alternativt att han tappar för mycket mark gentemot hästarna på tillägg. Gödslar därför systemet med två distangynnade hårdingar i form av 14 Min Narkissos och 11 Just By Myself.

Avd 5, 1640 Auto:
Draget för dagen!!! Årsdebuten lovade inte direkt mer, men senast passerades mållinjen med spända linor och full fart, såg i det närmaste okört ut. Nu är det skördedax och jag ska inte hålla er på halster längre. Vinnaren, åtminstone vinnartipset, är 3 Big Star med Örjan! Passa på att fynda då hästen inte vinner ihjäl sig och då raden påminner om hur Sundsvall såg ut efter branden!

Avd 6, 2140 Auto:
Omgången avslutas med ett mycket fint lopp. Jag rankar Robert Bergh etta med 3 Production. Hästen ser ut att vara av rätt sort och med två lopp innanför västen bör toppformen vara nära. 6 Nu Pagadi har mött tuffa kamrater vid sina tre framträdanden på svensk mark. Ingen startsnabbhet att använda sig av vilket kan ställa till det. 10 Trackstar går bra hela tiden, inte utanför pallen en enda gång på åtta starter hittills i år. Gooparna visar upp en import i form av kanadensaren 11 Jayporthasitall. Nordamerikanerna brukar inte imponera i Sverige-debuten och missgynnas som vanligt över att det är medeldistans. USA-importen från samma stall, 8 Credit Victory, hade ingenting att sätta emot över upploppet i uttagningsloppet till Drottningens Pokal, trots ett lopp i rygg på ledaren tillika vinnaren. Tre streck får lov att räcka. Spännande att se vad Norrlandsluften kan ha gjort med 2 Chip´n Young. Intetsägande lopp i debuten för nye tränaren, kapacitet att vinna ett sådant här lopp har hästen visat tidigare att den har. Får dock visa bättre takter innan jag tar med honom på ett system.

Och nu till vad alla väntat på... Spelförslaget!!!

Avd 1) 3 Vector Du Ling
Avd 2) 7, 12, 6, 4, 1
Avd 3) 5, 1, 4, 7, 8, 3
Avd 4) 2, 14, 11
Avd 5) 3 Big Star
Avd 6) 3, 6, 10

Systemet är på 270 rader. Vill man minska systemet något rekommenderar jag att spela utgång i avd 4 på 2 Scargel mot i avd 6 3 Production. Systemet blir då på 150 rader. Vill man banta ytterligare lirar man ett matematiskt system enligt ovan men spikar då 2 Scargel i avd 4 (totalt tre spikar då). Systemet hamnar då på 90 rader.
Som vanligt ber jag att få önska er ett stort, Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar