måndag 18 maj 2009

***Jackpot Solvalla V64 20/5***

Morsning
Dags för ännu en Jackpot-kryddad V64-omgång på Solvalla. Ett par riktigt fina lopp för de treåriga hästarna förgyller aftonen. Det ser ut att vara ett knippe svårlösta lopp att reda ut begreppen kring så det är bäst vi kör i gång direkt. Lopp för lopp!

Avd 1, 2140 Auto:
Ett mycket fint lopp för de treåriga stona inleder. Stor favorit blir 3 Jill Tilly. Det troliga är att hon sitter i ledningen per omgående och hon sess givetvis med vinstchans.. Jag har dock en annan förstahäst i 7 La Bellouet. Håkan K Persson håller den här damen mycket högt och med senaste loppet i kroppen tror jag hon har goda möjligheter att avgöra den tunga vägen. RixAllsvenskans Solvalla-representant, 2 Super Mara har gjort genomgående bra insatser i sina fyra starter. Tycker mig ändå ha skådat viss begränsning hos henne vilket gör att jag dissar henne en aning den här gången. Loppets definitiva outsider är grundkapabla 9 French Miracle som ser bättre och bättre ut. Kommer få ett lopp i draget och med de två favoriterna duellerande, i ledningen respektive dödens, kan hon visa sig vara vassast över upploppet.
Ranking av intressanta hästar: 7, 3, 9, 2

Avd 2, 2140 Volt:
Ett riktigt skräplopp! Låt oss till att börja med konstatera att tilläggshästarna, 12-15, bör få det mycket svårt. Jag lämnar dom därhän. Spets brukar vara mycket värt i den här typen av lopp. Mitt spetsbud, och därmed också förstahäst i loppet, är 6 Wishful Boko. Hästen slog tidigare i år en så pass bra häst som Sahara C Four just på Solvalla. Hästen gjorde en slät figur senast men had då stått över en del och lär vara förbättrad med det loppet innanför västen. 4 Vikens Pontus kommer tillhöra de mer betrodda och hade det inte varit för den bleka insatsen senast hade han känts riktigt intressant. Favorit ser 3 Middle Man ut att bli. Den uppmärksamme konstaterar dock med glädje att hästen inte var märkvärdig senast och att nr 5 Twins Vilda, som endast är streckad på 8% i detta lopp, var före i mål och gjorde ett betydligt bättre lopp än den trolige streckfavoriten. Bäst fart i loppet besitter säkerligen 7 Lupin O M. Tyvärr är han nog en av de virrigaste deltagarna också. Sköter han sig och kanske rentav hamnar i ledningen blir han inte lätt att tas med. 10 Ocean Turbo gör i och med detta tredje starten för Stig H och då träningsrapporterna går i dur gör man nog bäst i att strecka. 11 Yena Boko, sprang hon lika bra som hon ser ut skulle det varit en solklar spik men hästen visar i det närmaste total avsaknad av löphuvud.
Ranking av intressanta hästar: 6, 7, 5, 4, 3, 10, 11

Avd 3, 2640 Auto (Lärlings/-Ungdomslopp):
En klassiker! En "spets-och-slut-vinnare"! 4 Staro Conch är rask ut, har bra kusk och är van betydligt tuffare konkurrenter än vad han ställs mot här. För fegisarna nämner jag 2 Principal Value som var mycket bra senast. Orutinerad kusk som riskerar drabbas av Solvalla-nerver!? 3 Paris Turf S L hade jag som drag här på bloggen då han vann till nästan 10 gånger fläsket på Solvalla i sin senaste start. Hästen är klart gynnad av den långa distansen och har en rutinerad kusk i sulkyn. Har dock varit struken sedan senast, p g a hälta, och dagsformen känns något tveksam. 1 Abbe Neth har belönats med bästa läget och med en av loppets främstar körsvenner.
Ranking av intressanta hästar: 4, 2, 3, 1

Avd 4, 2140 Volt:
Två starka favoriter i 13 Sundbo Lava och 8 Lou Di Palio. Någon av dessa båda bör vinna men då det finns dugliga motståndare med löjligt lite streck på sig tvingas jag till gardering. 15 Karbo Cake får åter stifta bekantskap med E Adielsson. Ekipaget vann i senaste starten. 2 Spicy Blood biter ifrån sig bra från ledningen, når han den positionen? 6 Yosemite Boko verkar börja hitta tillbaka till formen, bra läge. 5 Important Face har mycket hög kapacitet men får inte alltid till det med aktionen. 14 Pine Brook vann V75 under fjolåret och har nu fått ett lopp i kroppen efter lång vila, skötte sig godkänt då. Betydligt vassare nu?
Ranking av intressanta hästar: 13, 8, 15, 2, 6, 5, 14

Avd 5, 1640 Auto:
Får vi be om en fartfest!? Nä, det är nog för mycket begärt. Loppet håller hygglig kvalitet. Många hästar som varit ute mot tuffa årgångstoppar vid ett flertal tillfällen utan att räcka till. Lättare emot nu men klarar dom att hävda sig ändå? 3 Major Växus vann inte ett enda lop ifjol. I år har han dock redan hunnit vinna och såg vid den segern mycket bra ut. Sämre senast i Norge. Är riktigt snabb bakom bilen och trolig ledare av loppet. 4 Super Kahn blir favorit men jag tycker mig ana formtapp!? 11 Krångel måste snart få vinna ett lopp. Ständigt rba prestationer men ofta ofördelaktiga löpningar. 10 Fantasy Step ser bättre och bättre ut och snart kommer första segern i regi Timo Nurmos. 1 Lark Kronos är härdad mot tuffast tänkbara motstånd.
Ranking av intressanta hästar: 3, 11, 4, 10, 1

Avd 6, 2140 Auto:
Mums, vilket race! Det är inte ofta hästar med spår 1-6 tituleras chanslösa, men i det här fallet är jag beredd att göra det. 10 Juggle Face såg helläcker ut vid vinsten senast och Luddes kanon blir svårstoppad. 9 First Jag har visat prov på rätt inställning och ger sig inte i första taget. 7 Hot Southwind kunde inte utmana Juggle Face senast efter ett lopp i dennes rygg. Sitter nog i ledningen tidigt här och gör favoriterna bort sig så... 12 Alvena Pele blandar och ger. Tråkigt läge drar ned förhoppningarna denna gång. Detsamma gäller för 8 Global Lawbreaker.
Ranking av intressanta hästar: 10, 9, 7, 12, 8

Spelförslag Solvalla V64 20/5:
1) 7, 3
2) A= 6 B= 7, 5, 4, 3, 10, 11
3) 4 Staro Conch
4) A= 13, 8 B= 15, 2, 6, 5, 14
5) 3, 11, 4, 10, 1
6) 10 Juggle Face

Ramen är på 490 rader. Kravet sätts till att minst en A-häst måste vinna (avd 2 och 4).
Efter reduceringen kvarstår 190 rader att invester i till en kostnad av 190 kr. Reduceringen uppgår således till 61%.
Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar