fredag 11 januari 2013

V75 Åby 12/1

Howdy!

Då var det äntligen dags att återuppta skrivandet. Mitt intresse för spel och dobbel har väl ännu inte helt återinfunnit sig men när det vankas V75-jackpot tvingar jag mig själv att tagga till. Jag hoppas mitt toto-uppehåll ska ha medfört något positivt, det återstår dock att se. Omgången ser mycket knepig ut på förhand och jag tänker inte singelstrecka någon av de två största favoriterna. I öppna omgångar brukar de favoriter som sticker ut lite grann bli extra hårt anlitade som singelstreck, därmed ökar streckvärdet på övriga. Det är i  alla fall så jag analyserar läget!
Dags att ta sig an genomgången, avdelning för avdelning som brukligt är. Håll tillgodo!

V75-1) 1 Jonathan Palema blir megalampa och så klar tycker jag inte han känns, att 87 i streckprocent är berättigat. Givetvis har han hygglig chans att avgå med segern men det finns intressanta motbud som kan göra att värdet blir högt redan från början av V75. 5 Svana Line har jag haft ett gott öga till redan från första början. Tycker jag har sett att hästen har hög kapacitet men den har ännu inte fått till det riktigt. Senast svarade hon dock för en stark prestation på Solvalla och såg ut att gå mot en överlägsen seger. Då kom dock mjölksyran på ett otrevligt besök och strax innan mållinjen var andraplatsen ett faktum. Hästen var dock riktigt bra och måhända är det "proppen ur" som är på gång. 9 Orderly var den som slog av Svana Line senast och formen är det inga fel på. 8 Flashman´s Jenka har ett spännande utgångsläge med rygg på storfavoriten. Kan få en perfekt resa och utnyttja open stretch då upploppet nalkas.

V75-2) Stolopp och som vanligt känns det öppet värre. Jag streckar på en hel del men väljer att ranka 13 Jitanes etta. Van hårt motstånd och kan hamna bra på det redan från början. 8 Playing Tua är en mycket fin häst som det låter väldigt uppåt på. 1 Precious Spring har ett smaskigt läge att förvalta. 6 Polo har startspecialisten Erik Adielsson i sulkyn, luktar vinnarhålet lång väg. 4 Miss Bo har visat att hon duger mot sådant här motstånd. 3 Satine Calmon ska inte räknas bort även om jag tror hon föredragit kort distans. 2 Fruitcake och 5 Hey Honey är två andra på startvolten som räknas. 9 What Love Can Do är färsk V75-vinnare, kan repsrisera den segern. 12 Twigs Tiffany får Björn Goop i sulkyn, känns ändå aningen överstreckad.

V75-3) Tar sig 5 Burning Line Gral till ledningen tror jag han vinner men 2 Bonnies Maggie kommer göra vad som går för att ta hand om den positionen. Bäddat för körning med andra ord. Innerspårets 1 Capello Bob är speedig och kommer få en fin vilsam resa. 11 Broadway Legs var senast ute i gulddivisionen men galopperade då från start. Trots läget tror jag en hel del på honom.

V75-4) Jag har ingen större lust att förlita mig till Conrad Lugauer men jag väljer ändå att göra det. 9 Starbec´s Macklo gick mycket bra vid andraplatsen senast. Vann det loppet gjorde 2 Max Bob. Den gången startade han 20 m före min spik, ändå blev inte segermarginalen mer än en halv längd. Hamnar inte Lugauer alltför långt bak tror jag hästen växlar övriga sista halvvarvet.

V75-5) 7 Grumetti blir stor favorit men jag tar ställning för en annan då jag tror voltstart kan ställa till det för Lövgrens springare. 13 Jaguar Broline glänser för dagen och jag litar på att Frank Nilsson förvaltar sitt pund på rätt sätt.

V75-6) Jag har inte mer än smuttat på min nyinköpta 12-åring, Aberlour, ändå väljer jag återigen att singelstrecka Conrad Lugauer, nu med 4 Mr Fitch. Ingen raket från start men desto starkare till slut. Det är bästa hästen i grund och botten och en jag tror han går en mycket fin säsong till mötes. Gulddivisionare innan vi gör bokslut för 2013!?

V75-7) Dagens höjdpunkt stundar, V75-mästaren! Inledningsvis var jag inne på att bara strecka en häst, 12 Edward Ale men har nu ändrat mig. Jag har råd att ta med ytterligare fyra ekipage, helst hade jag velat ha två till. 10 Mr Picolit kan vara snabbast ur groparna av de på tillägg. Körs nog offensivt då och kan sitta i ledningen efter några hundra meter. 11 Blue Rock känns lite bortglömd och med ett lopp i kroppen tror jag formen är kraftigt på frammarsch. 15 Noras Bean laddas mot Prix d´Amerique och då kan man ju tycka att han ska vinna ett lopp av den här kalibern. Så enkelt är det självklart inte, men givetvis startar han med segerchans. 14 Quarcio Du Chene är en av världens snyggaste hästar. Med ryggresa under slutvarvet kan han visa sig starkast även om jag tror hans bästa tid varit.

Systemförslag V75 (800 rader = 400 kr)

V75-1) 1-5-9-8
V75-2) 13-8-1-6-4-3-2-5-9-12
V75-3) 5-2-1-11
V75-4) 9 Starbec´s Macklo
V75-5) 13 Jaguar Broline
V75-6) 4 Mr Fitch
V75-7) 12-10-11-15-14

Lycka till! / @TravExperten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar