torsdag 13 augusti 2009

V75 Färjestad 15/8

Morsning!

Färjestad tillhör inte direkt mina favoriter vare sig det gäller ishockey eller som travarrangör, men vad gör man!? Det finns trots allt pengar att vinna och anrättningen ser aptitlig ut, bara att följa mitt system och sedan hämta ut degen!!! Lopp för Lopp!

Avd 1) Många väljer nog att slå till hårt med hammaren redan i den första avdelningen och spika storfavoriten 3 Skully Gully, kanhända är det rätt sätt att gå till väga men jag litar inte helt på denna flyfotade dam då det är medeldistans det handlar om. Jag garderar med 2 Joel Cortina som utan större problem bör ta ledningen. Hästen spetsade i en 07,0-öppning på Rättvik tidigare i våras... Att Skully Gully ska plocka ner denne ifrån dödens, tillåt mig tvivla! Vad som däremot kan ske är att tempot blir alldeles för högt uppskruvat vilket i sådana fall bäddar för dom nere i kön. 11 M T Cherokee gjorde väl ingen av sina svettigaste prestationer i finalen på Solvalla i lördags men dessförinnan har hästen sett helläcker ut. 5 Leffe Blanche verkar ignorera allt vad ålder och skador innebär och han kan vara jokern i leken. 8 Bring Me Luck U S kan slå i princip vem som helst med ett lopp i ryggar, pass upp.

Ranking: 2, 3, 11, 5, 8, 7, 5, 4, 1, 9, 10

Avd 2) Om 1 Lady´s Photo lyckas hålla upp innerspåret är loppet över och det är detta scenario jag räknar med kommer inträffa och spiken känns därför given. Lady´s Photo kommer, om inte den här säsongen så nästa, tillhöra eliten bland stona i Sverige, tro mina ord!

Ranking: 1, 10, 9, 2, 4, 5, 6, 3, 12, 11, 8, 7

Avd 3) En mycket tunn Gulddivision står för dörren. För ovanlighetens skull avgörs den över 2640 m. Med 2 Intoxicated struken känns loppet mer öppet och jag finner det bäst att strecka 4 ekipage. Tipsettan går till Åke Svanstedt´s 4 Global Glide. Risken är att denne sprinterbetonade amerikan får husera som han vill framme i täten och sedan ramla undan till seger över opassande distans. 6 Acclaim gjorde det väl godkänt i lördags men inte mer. ställs nu mot ett betydligt klenare gäng och distansen känns inte som någon nackdel. 3 Timetosaygoodbye vinner inte ihjäl sig precis och har vid ett antal tillfällen i år visat brist på löphuvud. Hästen besitter dock mycket stor kapacitet och med en resa i ryggar kan han avsluta riktigt vasst. Senast förvånade han med att kunna ta ledningen, lyckas han med den bedriften här, ja då ökar hans vinstchanser radikalt. 7 Garantido är den som jag plitar ner mitt sista streck för. Hästen väntar fortfarande på sin första seger för året och när nu Gulddivisionen ser ovanligt blek ut kan segernollan mycket väl komma att spräckas.

Ranking: 4, 6, 3, 7, 1, 5, 8

Avd 4) Fem streck i kallblodsloppet. Räcker kanske med ett egentligen, 8 Stamping ser onekligen kusligt bra ut för dagen. Men jag vill ha med 9 Lomar som rönt stora framgångar med Åke Svanstedt tidigare. 10 Spangmigutten har vunnit V75 tidigare just med Susanne Österberg, just på Färjestad, om nu inte minnet sviker mig!? 4 Höstbo Fredrik känns mycket intressant med Björn Goop. Hästen har hög segerprocent och ett hyfsat läge gentemot de värsta konkurrenterna. 5 Frekken startar mestadels i Norge och kanske kan han vara en av dom som tänder till extra då han får ett körspö som viner runt öronen!?

Ranking: 8, 9, 10, 4, 5, 2, 1, 7, 3, 11, 6

Avd 5) Vidöppet och tämligen lågklassigt. 3 Maple Hill´s Fargo tror jag tar ledningen. Den positionen brukar räcka långt i den här typen av lopp. Tror även att distansen är ett pluss för den här killen. 7 Joystick Ribb ser ut ha kunna väldigt mycket. Prickar Berglöf starten och hästen håller ordning på benen blir den tung att stå emot. 2 Prima Vera skrällde inom V64 näst senast, kan göra detsamma nu oxå. 4 Go D Aragorn reparerade en startgalopp på bästa sätt och visade toppform i senaste starten. 9 Blanc De Blancs är den som är mest gynnad av den långa distansen. Prestationen senast var bra och här tror jag man söker sig fram mot dödens per omgående. 1 Gatlin Bob har varit bra på slutet och har ett tilltagande läge. 5 Hobbe Skift vann senast men lämnade en hel del i övrigt att önska vad aktionen beträffar.

Ranking: 3, 7, 2, 4, 9, 1, 5, 6, 8, 10, 11

Avd 6) 6 Red Hot Dynamite fick se sig bli avslagen av 2 Alvena Pele i uttagningen till detta lopp. Jag tror inte det upprepas utan singelstreckar favoriten 6 Red Hot Dynamite.

Ranking: 6, 2, 8, 1, 4, 3, 9, 10, 12, 7, 5, 11

Avd 7) 2 Man On The Moon har verkligen piggnat till på slutet efter att länge ha underpresterat å det väldigaste. Intressant läge. 5 Minos Vang är fältets överlägset mest kapabla häst men ställer emellanåt till det för sig med galopp. Vågar därför inte lämna honom ensam på systemet. 3 Master Danchip går bra hela tiden. 4 Jean Dobel vinner när som helst. 1 Einar Celeber får svårt att hålla ledningen, men skulle han lyckas med det kan det räcka hela vägen. Att 10 Krångel ännu är segerlös i år känns både märkligt och orättvist. Lite tur med positionerna och överpace kan bädda för Eriksunds-hästen. 8 Start Brodde har ett uruselt läge men kapacitet som räcker. 11 Premier Laegue kan mycket i ljusa stunder och trivs på Färjestad. 9 Mo Brynolf har två raka galopper i resultatraden men har dessförinnan sett mycket fin ut.

Ranking: 2, 5, 3, 4, 1, 10, 8, 11, 9, 6, 7, 12

Systemförslag V75 Färjestad 15/8:

1) 2, 3, 11, 5
2) 1 Lady´s Photo
3) 4, 6, 3, 7
4) 8, 9, 10, 4, 5
5) 3, 7, 2, 4, 9
6) 6 Red Hot Dynamite
7) 2, 5, 3, 4, 1

Systemet är på 2000 rader och kostar 1000 kr att ivestera i. Jag ber som vanligt att få önska alla, Lycka Till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar