torsdag 27 augusti 2009

V75 Bergsåker 29/8

Morsning...

Dax igen för V75, äntligen! Sundsvall och Bergsåker är det som gäller den här lördagen med Sundsvall Open Trot som tilldrar sig det största intresset. Vilket lopp! Torvald Palema, Triton Sund och Commander Crowe för att nämna några, mumsfillibabba! Nä, det här håller inte. Lopp För Lopp!

Avd 1) Heltäckt med tre. 12 Skully Gully blir förstås svår att hålla ifrån sig för övriga trots hennes risiga utgångsläge, förutsatt hon tävlar i samma fina författning som i de senaste framträdandena. Jag tror dock hon får svårt att hinna i kapp den i spets undflyende 2 Quantum Classic. Hysterisk form på den kanten minst sagt. Tredje strecket på hästen med aldrig dalande formkurva, 10 M T Cherokee. Hans avslutning senast bakom Skully Gully var riktigt vass. Han avslutade då sista varvet efter 1,11 och plockade längder på favoriten över upploppet. Nog för att Skully Gully kanske la ner arbetet i sin ensamhet något, men ändå, bra var han, M T Cherokee. Han bör hitta en fin position från början då han har rygg på en av fältets mer startsnabba hästar, 3 Latitud.

Ranking: 12, 2, 10, 4, 11, 8, 5, 9, 3, 1, 6, 7

Avd 2) Ett lopp som bör stå mellan de i nuläget mest streckade hästarna, 3 Lady´s Photo, 7 Bravado och 10 Derby Star. Lite svårt att sia om hur loppet kommer utveckla sig. Jag tror att 1 Elis Ride tar hand om ledningen men den hästen vägrar vara först över mållinjen och jag missstänker att Larsson vill släppa till någon bra. Troligen blir det 3 Lady´s Photo som ju är riktigt kvick den första biten och som gör sina klart bästa lopp då hon får springa i ledningen. 7 Bravado såg läcker ut i comebacken senast. Med loppet i kroppen och hemmabana tror jag på en mycket offensiv styrning av Robert Bergh, dödens brukar ju om inte annat vara ledigt. Rygg på Lady´s Photo har 10 Derby Star som liksom tian i första avdelningen därmed bör kunna hitta en fin position. Jag tror tempot kan bli rejält uppskruvat och då tror jag Derby Star avgör i spurten över Bergsåkers långa upplopp. Hennes avslutning i vida spår senast var magnifik och hon fångade in Lady´s Photo i det sista steget och knep andraplatsen bakom för dagen överlägsna I´m A Billion Face. Spik alltså!

Ranking: 10, 3, 7, 6, 5, 1, 9, 11, 2, 12, 4, 8

Avd 3) SM för kallblod med allas vår Järvsöfaks, återigen som jättefavorit. Nog för att hjärtat vill att han ska vinna men vad är mest troligt om man tänker med hjärnan!? Senast var han chanslös och förlorade mot en, åtminstone för dagen bättre häst, 1 Hallsta Lotus. Jag tror det mycket väl kan bli en repris. Ledningen bör utan större dramatik tas av 7 Röste Bo. Den här palten är dock svag över distansen och kan mycket väl tänkas släppa till den som är först fram av 1 Hallsta Lotus eller 3 Järvsöfaks. 10 Fakse besegrade även han Järvsöfaks för några veckor sedan och han har precis som Hallsta Lotus utvecklats mycket starkt på sista tiden. 2 Lundås Emelie gick mycket starkt sista 500 m senast men hade för långt fram. Får hon ryggar att gå i och har närkontakt med täten då upploppet nalkas har hon en sylvass avslutning att komma med, storskräller???

Ranking: 1, 3, 10, 7, 2, 5, 9, 6, 4, 8

Avd 4) Här var jag långt och länge inne på att spika innerspårets 1 Universell. Nu har jag fått mer kött på benen efter att ha läst på lite mer och studerat lopparkivet, det blir således ingen spik på Janssons springare. I stället rankar jag upp 11 Rulle Ru som etta, trots läget. Lars Wikström låter äckligt nöjd med denne och han har sett fantastikt fin ut i tre raka segrar. 1 Universell har tänt till ordentligt sedan man började köra honom barfota. Tillåter banan sådan balans på lördag ses spets- och vinstchansen god. 5 Denver Ås såg helläcker ut senast då luckan kom för sent och hästen hann helt enkelt inte växla tempo tillräckligt snabbt för att plocka ner vinnaren. Det låter oförskämt positivt även från Stall Walmann angående hästens chanser. Tre streck känns tryggt.

Ranking: 11, 1, 5, 2, 3, 4, 7, 10, 8, 6, 9, 12

Avd 5) Ett för mig öppet stolopp även om spelarkåren ser ut att göra 2 River De Liton till en av omgångens största favoriter. Jag är tveksam till om hon har tillräcklig speed för att hålla undan ända in i mål. Måla på så mycket ni kan är mitt råd. Jag streckar jag 1 Royal Sensation (läge och form), 2 River De Liton (bäst i grunden), 4 Ghost Of Space (lossnar det snart för), 6 Lucky Raise (läge och kusk), 7 Life Lover (kapabel), 8 Prima Vera (vunnit på Solvalla), 9 Curiosity (missvisande rad), 10 Bonnie Rich (spurtvass och bortglömd), 11 Grace Southwind (lättare emot), 12 Sallymede (lättare emot).

Ranking: 2, 1, 6, 9, 10, 12, 11, 8, 7, 4, 5, 3, 15, 13, 14

Avd 6) Ett fint långlopp över 2640 m auto som inte kräver många streck. 3 Leonas Yeti tror jag spetsar sedan är det hästen att slå. 9 Power Nap är stark som få men inte helt att lita på i upploppsstriderna. 2 Mr Meatball möter egentligen för hårda hästar men hästen har en sällan skådad toppform och känns rolig att ta med som fyrapetare. 12 Sahara C Four kan bli farlig om det går att köra med barfotabalans. Tråkigt läge men han är ruskigt kapabel.

Ranking: 3, 9, 2, 12, 6, 5, 7, 8, 4, 10, 11, 1

Avd 7) Sundsvall Open Trot, wow vilket lopp!!! Troligen står 7 Torvald Palema som segrare när krutröken lagt sig. Jag väljer att spika men motstånd saknas sannerligen inte, eller vad sägs om följande: 9 Triton Sund är alltid bra, titelförsvarare dessutom. Distansen talar mer för honom än för Torvald. 2 Adrian Chip kommer Bergh att ladda med för ledningen. 3 Commander Crowe utmanar i spetskampen. Den som vinner den fighten kan bli svår för övriga att plocka ner, t o m för Torvald. 10 Beanie M M var grym senast. Mycket tuffare emot den här gången och det krävs mycket tur om det ska gå. 4 Colombian Necktie var inte som bäst senast men visade i starterna dessförinnan att han kan utmana de bästa de dagar han vaknat på rätt sida. 8 Glen Kronos tillbaka från USA-trippen. Har hittat tillbaka till storformen och kan slå vem som helst med lite tur med positionerna.

Ranking: 7, 9, 2, 3, 10, 4, 8, 6, 5, 1


Systemförslag V75 Bergsåker 29/8:
Reducerar systemet genom att spela med utgångshästar ( 2 Quantum Classic i avd 1 och 3 Leonas Yeti i avd 6). Kravet är att minst en av dessa s k U-hästar måste vinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar