tisdag 18 augusti 2009

V64 Solvalla 19/8

Oj Oj Oj!!!
Vilka race Solvalla har fått ihop. Jubileumspokalen är självklart dagens sportsliga höjdpunkt men loppen dessförinnan går sannerligen inte av för hackor dom heller. Hade själv planerat befinna mig på Solvalla dagen till ära, men där gick man bet då kärestan måste bege sig till Danmark för lite utbildning! Vi kör igång med Lopp För Lopp!

Avd 1) Många för mig favorithästar kommer till start i årets Diamantstoet. Jag tänker främst på 1 Cazina, 2 Fantasy Step, 5 Fiona Southwind och 8 Lollo Zet. Tyvärr tror jag att dom är chanslösa då 4 Ninotchka deltar i loppet. Hon gör nu andra starten i regi Åke Svanstedt. Debuten för "grön kusk" lovade mer och med det loppet i kroppen är hon troligen än bättre till det här loppet. Spik!

Ranking: 4, 1, 5, 6, 9, 11, 3, 10, 8, 2, 7, 12

Avd 2) Oj oj oj, kommer ni ihåg hur han såg ut senast som fastlåst till knappt före mål? 10 Copy Tooma såg mer eller mindre ut som ett kärnkraftverk. Den här gången startar han från bakspår och motstånd finns men jag tror han är klart bäst i fältet. Med startspåret i åtanke väljer jag ändå att gardera då det har en tendens att kunna "häxa" från lägen likt detta. 2 Pronto Ribb galopperade olyckligt i senaste starten men det här rör sig om en riktig kanon, han ser åtminstone ut som en sådan, så jag dömer honom inte efter fadäsen senast. 1 Juggle Face visade äntligen lite bättre takter som tvåa på Axevalla. Håller han ordning på påkarna då bilen släpper fältet finns faktiskt en viss spetschans, farlig i sådana fall. 9 Oracle är mycket bra och tål göra en del jobb på vägen. Knallform på den kanten. 8 First Jag har härdats hela året mot dom bästa i kullen. Börjar kanske segna till lite men det är inte omöjligt att han sitter i ledningen efter några hundra meter av loppet. 4 Klondike B B såg inte som bäst ut senast men vid sunda vätskor springer dom i alla fall inte ifrån honom.

Ranking: 10, 2, 1, 9, 8, 4, 5, 6, 7, 3, 11

Avd 3) Här ser vi en mycket bra favorit i 2 Trade East som gör resan från Jägersro till Solvalla i angeläget ärende. Det är just det här med resan som gör att jag tvingas till gardering. Sedan vet man heller inte hur hästen reagerar av att tävla på just Solvalla. Ni har väl hört talas om det berömda Solvalla-spöket!? 5 Vector Du Ling besitter mycket hög kapacitet och har lottats till ett perfekt utgångsläge. 9 Paris Turf S L har utvecklats enormt de senaste månaderna. 1 Bart Sjöhammar bibehåller formen och vinner när som helst. 3 Special Mission med Svanstedt, vad kan han komma med för slutstöt? Sedan vill jag bjuda er på en jätte-smäll-karamell, den vinner troligen inte men om... ja, då blir det ett rejält korsdrag i kuponghögen! 11 Persos Goldie!!! Jag tyckte han såg dunderfin ut i värmningen inför senaste starten på Solvalla. Läget spelar ingen större roll då han ändå inte kan öppna. Han kan däremot avsluta riktigt vasst, pass upp! Har man råd bör man även plocka med en som gör debut i Timo Nurmos regi, nämligen 8 Caddie Comet. Han får ju fart på det mesta den karln, Nurmos alltså!

Ranking: 2, 5, 9, 1, 3, 11, 8, 4, 6, 10, 7

Avd 4) Svårlöst lopp men jag väljer att gå kort och streckar endast två ekipage. 11 Nirvana F H klockade jag till underkant 1,13 sista varvet vid segern senast. Hästen såg riktigt bra ut och kör Lennartsson lika kamikatze-artat som Björta kan det bli en liknande svepning i detta lopp, även om motståndet är betydligt tuffare. 1 Greve Bravur är säkerligen den med högst kapacitet av alla men de två galopperna på slutet oroar. Efter att ha ställt sig i trav har han avslutat magnifikt båda gångerna och sista rundan har han kutat i trakterna av 1,13. Kom ihåg då att han först jagat i kapp klungan. Håller han sig till rätt gångart hela vägen då lär dom andra få det jobbigt. Loppets riktiga outsider är 10 Middle East. Come-backen senast lämnade väl en del övrigt att önska men har toppformen infunnit sig hos den här skadedrabbade kamraten går ingen säker. Omgångens mest överstreckade häst återfinns för övrigt i detta lopp, 2 Mind Your Head. Hästen vann ett billigt lopp på Gävle för att i starten därefter få segern till skänks då ettan i mål diskades för passgång. Ingen märkvärdig häst i mina ögon.

Ranking: 11, 1, 10, 9, 4, 6, 3, 5, 2, 8, 7

Avd 5) Yes yes yes! Kanonloppen avlöser varandra! Queens L´s lopp har samlat de flesta av landets vassaste ston och här streckar jag fyra hästar. 3 Trophy Stand har läget, formen och kusken för att vinna det här. Låt er inte luras av antalet andraplatser i år, löphuvudet är det inget fel på. 10 Swept To Victory har en perfekt startrygg i snabba 4 Dame Arrow. Får Walmanns sto spara speeden till 200 kvar plockar hon ner många, kanske alla över upploppet. 4 Dame Arrow har en lång säsong bakom sig men känns enligt tränaren fortsatt pigg. Här kommer man ladda för att försöka roffa åt sig ledningen och lyckas den manövern utan att det kostar för mycket kan vi ha en klassisk "spets-och-slut-vinnare". 2 Bobtail svarade med lätthet ut en så pass startsnabb häst som Nobless Amok häromsistens, tror dock hon får svårt att göra detsamma den här gången. Initialt spetsar med all sannolikhet innerspårets 1 Staro America, men jag skulle tro att man är beredd att släppa ifrån sig ledningen då motståndet är i tuffaste laget.

Ranking: 3, 10, 4, 2, 1, 5, 11, 6, 8, 7, 9

Avd 6) Visste man att 2 Quarcio Du Chene inte skulle hetsa upp sig och skentrava hade spiken närmats kännts given, men den här killen går inte att lita på. 11 Igor Font ställs mot ett något enklare gäng än vad varit fallet på länge. Kusken trivs på Solvalla och är bäst i loppet. Det är så många kanoner med i det här loppet att det känns hopplöst svårt att lösa. 1 Harpers Joker är nog tillräckligt snabb för att hålla ryggen på Quarcio Du Chene om denne laddas för spets. 5 Device öppnar hiskeligt fort om Hockey skjuter av honom. 7 Bob Hope har varit inblandad i 1,07-öppningar. Inte lätt att sia om vem som sitter i ledningen alltså. 9 Navy Seal U S ser ju underbar ut, men Westergård en storloppsdag på Solvalla, nja. 8 Iceland känns inte het från det här utgångsläget. 3 Adrian Chip är ojämnheten "hästifierad". Går aldrig att lita på att han ska göra ett bra lopp. 4 Arctic Hope har många förespråkare, men jag tror han får det svårt.

Ranking: 2, 11, 1, 3, 9, 7, 4, 8, 5, 10, 12, 6

Systemförslag V64 Solvalla 19/8:
Jag väljer att reducera mitt system genom att markera utgångshästar i avd 2 och 3. Kravet är att minst en av dessa utgångshästar måste vinna. I avd 2 blir nr 10 Copy Tooma U-häst och i avd 3 blir det 2 Trade East. Övriga hästar i dessa båda avdelningar kategoriseras som B-hästar. Ramen är på 1400 rader och reduceras med hjälp av ovanstående krav till 440 rader. Systemet skrivs ut på två kuponger.

1) 4 Ninotchka
2) U= 10 Copy Tooma B= 2, 1, 9, 8
3) U= 2 Trade East B= 5, 9, 1, 3, 11, 8
4) 11, 1
5) 3, 10, 4, 2
6) 2, 11, 1, 3, 9

Som vanligt ber jag att få avrunda med att önska er alla ett stort Lycka Till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar