lördag 23 juni 2012

V75-Jackpot Kalmar 24/6

Boomshackalack...
Travet har hittat hem till mamma´s gata. Kalmar´s travoval var den första jag stiftade bekantskap med. Oskulden togs i slutet av -80-talet och man var för alltid fast, även om jag redan då sedan länge hade ett "travnörd-utstakat" liv!
Dax att osäkra tips-revolvern och låta tips och tankar hagla över er. Vi går igenom avdelning för avdelning, håll tillgodo!

V75-1) Jag vill fälla favoriten men inser att det kommer bli mycket svårt och jag nöjer mig därför med att strecka tre ekipage. Självklart kommer 8 Friction med, frågan är när det ska börja ta emot för denne något sent utvecklade topphäst!? Markerar även 6 Armando Kievitshof som jag tror kommer sitta i ledningen efter 300 m. Hästen har imponerat på mig och känns streckvärd. Tredje markeringen går till Björn Goop´s 1 Global Money som gör starka prestationer mest hela tiden och snart måste få vinna.

V75-2) Här tror jag på en bejublad hemmaseger. Det Tommy Zackrisson´s fyraåring, 6 Alfa´s Da Vinci visat så här långt säger mig att han kommer avgå med segern, snudd på oavsett löpningsförlopp. Distansen räds han inte, formen är på topp och Mr Kalmar bör hamna hyggligt på det från springspåret även om det inte lär braka iväg till ledningen, det är ingen startraket vi har att göra med tyvärr.

V75-3) Måhända har vi ett sunt singelstreck i form av 1 I Won´t Dance. Det är inte alls otänkbart, snarare tvärtom, att det handlar om spets och slut. Jag hade kostat på mig ännu ett tvåhästarslås om det inte var för att systemet blivit för dyrt. Mitt andra streck hade i så fall hamnat på 6 Alvena Pele som skulle kunna överrumpla favoriten från start och nå ledningen.

V75-4) Jag vet inte vad som föregick förra starten men något speciellt måste det ha varit då 3 Colonel Trick lyckades vinna, dessutom över 2140 m. Hästen såg dessutom smällfin ut och jag chansar, med definitiv "dumstrutsrisk", att ranka hästen etta. Förutsättningarna blir åtminstone inte bättre än de som här ges. Spets tror jag blir svårt att undvika, formen i zenit och distansen bör passa utmärkt. Som vanligt känns dock den fjärde avdelningen vidöppen och jag streckar på. Av övriga vill jag, trots läget, främst varna för 12 Vici Lane och 9 J L´s Buv som på nytt får Johnny Takter i jollen. Se systemförslaget för övriga streck.

V75-5) Hade det inte varit för utgångsläget med bakspår och inner-dito på tilläggsvolten hade jag nog singelstreckat 15 Lady Montecristo. Nu tvingas dock bläcket flöda ytterligare. 1 Frida Gertzy känns helintressant på läget. 9 Åjo Hornline och 11 Jumble Ås är oxå tidiga. Loppets mest kapabla häst är nog 12 Flowstarter G men kusken, Rickard Svanstedt är jag betydligt mer tveksam till, trots att samtliga kuskar i loppet är att titulera "lärlingar". Strecka så många ni anser er ha råd med!

V75-6) Ni tror säkert jag blivit tokig eller druckit för mycket snaps till sillen när jag väljer att spika emot 1 Perfect Toll. Han är den trolige vinnaren OM spetsen försvaras, men att så ska bli fallet har jag svårt att tro. En riktig klasshäst utmanar i form av 3 Admiral Newport och då jag tror Svanstedt´s favorit får trafikproblem faller valet av singelstreck på Stig-Erik!

V75-7) Wow, vilket lopp dom har fått till! Kalmarsundsstayern går sannerligen inte av för hackor. 9 Saston vinner normalt sett om han hittat åter till fjolårsformen. 2 Unique Lover ser otroligt fin ut för dagen och enda lilla minuset innan start är väl att Jörgen Sjunnesson sitter upp. Inget ont om Jörgen men så speciellt het är han faktiskt inte. 7 To And Fro bör oxå ses med chans men här är det ett än större kuskminus, Sandra Svensson. Att pricka från springspår är inte denna dam´s specialitet. 12 Pitch Command gjorde det mycket bra i Harper Hanover´s och även om det här är ett bra startfält går det givetvis inte upp emot det gäng han mötte den gången. 10 Twigs Tarzan var man extremt uppåt på inför nämnda storlopp på Solvalla. Här ser man chansen till revansch och ett streck anser jag Persson´s häst vara värd. Till sist, jag kan inte blunda för min nyvunna favorit, 6 Frodo. Hästen har gjort det otroligt bra på slutet och toppformen rinner... nä, sprutar ur öronen, är en mer riktig beskrivning. Från springspår hoppas jag Peter Ingves prickar rätt och hittar till spets. Från den positionen eller rygg ledaren blir han faktiskt att räkna med även i ett gäng av den här kallibern.

Systemförslag V75 24/6 (1008 rader = 504 kr):

Avd 1) 8-6-1
Avd 2) 6 Alfa´s Da Vinci
Avd 3) 1 I Won´t Dance
Avd 4) 3-12-9-5-8-6-4-1
Avd 5) 15-1-9-11-12-3-6
Avd 6) 3 Admiral Newport
Avd 7) 9-2-7-12-10-6

Lycka till! / @TravExperten

1 kommentar:

 1. Håkan Hägg24 juni 2012 09:36

  Ser spännande ut!!
  Ska strax åka ner till smedby med farsan.
  Tror jag ska använda mig av dina tips.
  Bes säger att du är het nu:)))

  SvaraRadera