onsdag 20 juni 2012

V5-tips Vaggeryd 20/6

Tjabbalabba!
V86-turnén drar vidare och hamnar denna vecka i Vaggeryd, Småland! Det är jackpot, så klart... Jag väljer detta faktum till trots att ännu en onsdag i mina tips fokusera på V5-spelet som gömmer sig inom ramen för V86, de fem sista avdelningarna närmare bestämt. Vi drar igång direkt och tar oss an de fem loppen, avdelning för avdelning. Håll tillgodo!

V5-1) 9 Open Mind Bi ser ut som en världsstjärna. Han kommer nog detta faktum till trots inte bli någon, men ett gäng av den här kalibern bör han kunna fälla om han inte har en dålig dag. Jag gillar verkligen det jag sett av 7 Sonar Brodde. Han har skallen på rätta stället och kan dessutom öppna riktigt raskt vilket lär behövas i afton för att undvika en alltför tung resa från spåret långt ut bakom vingen. 4 Famous Dream såg underbar ut senast på en allt annat än lättsprungen bana då han vann med snudd på halva upploppet tillgodo. Motståndet var extremt skralt och därför såg det not bättre ut än det var. 2 Dollar Zon är startsnabb och jag tror det blir han som lägger beslag på ledningen. Får han sitta i fred en bit av loppet kan han hålla övriga stången hela vägen in i mål. 6 Nuclear Kronos var helläcker vid överlägsen seger senast. Lär troligen vara ännu bättre till den här starten och blir intressant att följa framöver. 3 Black Photo fick senast en spårsnål resa och kanske var det p g a att man hade detta loppet i sikte. Takter upp igen och från ett bra läge kommer han med på kupongen. 10 Bomba Di Quattro gick ett mycket starkt lopp senast efter att ha tappat många meter på startgalopp vilket inte syns i programmet tyvärr. Avslutningen till tredjeplatsen gav mersmak och felfri blir Björn Goop´s styrning att räkna med,  som skräll dessutom,

Ranking: 9-7-4-2-6-3-10-11-5-1-8-12

V5-2) Ett trevligt treåringslopp där jag rankar 9 Quick Fix etta. Jag tycker det här ser ut som en oslipad diamant och jag gillade vad jag såg då hästen vann senast. 2 Julia´s Flight stod för en osannolik seger på Örebro vid sitt senaste framträdande. Hon satte inte en fot rätt i starten och tappade enormt mycket på övriga fältet. Efter en mycket snygg efterföljande styrning av Erik Adielsson kunde hon avgöra med lätthet. Med bilens hjälp tror jag på felfri avgång och jag får känslan av att hon kan öppna riktigt raskt med kvällens startmetod. Stallkamraten 4 Iniesta D E ser fin ut även om hon var lite av en besvikelse i sin debut då hon gav sig väl lätt och fick nöja sig med andrapriset. Senast såg det dock mycket bättre ut då hon gick ifrån sina motståndare efter att ha fått dirigera i spets.

Ranking: 9-2-4-3-1-5-8-6

V5-3) Långlopp över tre varv där jag hittar min spik för kvällen. 5 New Line bör enligt mig inte ha några större problem att lägga det här gänget på rygg. Senast i Harper´s Hanover blev det helfel för Uhrberg och hästen. Man satt kvar i andraspår när attackerna kom bakifrån. När hästarna framför kallnade drogs New Line sist i fältet. I sista sväng fick man dessutom galopperande ekipage framför sig och det loppet är bara att glömma. Sista pengen räddades dock genom en vass avslutning. Lite lättare emot här och jag är inte överdrivet orolig. Spik!

Ranking: 5-3-13-12-11-14-7-6-1-8-2-10-4-9-15

V5-4) Ett som jag ser det vidöppet lopp över 2640 m volt. Generellt kan man säga att de bästa kuskarna sitter bakom de lite sämre hästarna. Jag finner det bäst att helgardera men vill framhålla 8 Mellby Vargtass som i grunden är en kanon, 2 Argos har toppform, bra läge och gillar distansen skarpt, 1 No Hurry är i sitt livs form och kan få en perfekt smygresa från innerspåret, 10 Xante Royal har varit struken inför detta men skulle hon göra om prestationen från Solvalla i mars kan det räcka, 7 Verrazano Field kan öppna raskt och trivas över distansen. Strecka på!

Ranking: 8-2-1-10-7-3-11-5-12-6-4-9

V5-5) I sista avdelningen har vi en skön väldoftande spik att luta oss emot. 3 Hyacint tror jag tidigt sitter i ledningen och från den positionen tror jag ingen kan fälla henne. Värsta motståndarna är 13 Que Linda, 4 Barcelona, 2 Sharp Concorde, och 15 Longisland Icetea.

Ranking: 3-13-4-2-15-1-6-12-9-11-5-8-14-7-10

Systemförslag V5 (252 rader = 252 kr):

Avd 1) 9-7-4-2-6-3-10
Avd 2) 9-2-4
Avd 3) 5 New Line
Avd 4) 8-2-1-10-7-3-11-5-12-6-4-9
Avd 5) 3 Hyacint

Lycka till! / @TravExperten

2 kommentarer:

  1. Ser bra och spännande ut:) Stort lycka till!

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma. Kom ner till Halmstad på måndag, V65 o DD :)

    SvaraRadera