måndag 6 februari 2012

Inför V86 med Jackpot 8/2

Så var vi här igen då, jackpot på Solvalla och nu vore det väl själva --- om jag inte skulle lyckas sätta V86!!! Vi tar en kortare genomgång lopp för lopp.

Avd 1: Tråkigt att spika i första, fr a om den inte sitter... Men, någonstans ska ju spikarna slås i och varför inte ta sig an eländet direkt!?!?! Innerspårets 1 Dear Jackie har helt perfekta förutsättningar, det blir helt enkelt inte bättre än så här för den här damen. Spets tar hon, formen i stigande och kort distans på det, inte missar hon första årssegern här!? Det tror inte jag i alla fall, spik på 1 Dear Jackie!

Avd 2: Först i min ranking placerar jag 3 Jay Jay Okocha som här gör sin andra start i regi Per Lennartsson. I debuten blev hästen fast med gott om krafter kvar och spänstade i härlig stil över mållinjen. Tar inte ledningen men en fin resa bör chansen vara god till. 5 M T Devil har mycket fin form för dagen och den här gången känns distansen mer passande än senast tycker jag. Kan möjligen hitta till spets och körs med stor sannolikhet i den positionen i så fall. 6 Kalle Quivivra gjorde sin vana trogen ett bra lopp senast och närmade sig hastigt Ritano Freight sista biten. 8 For Life ställs mot ett mer ljummet motsånd än han är van vid. Med lopp i kroppen och från ett bättre läge hade han varit min tipsetta. Vunnit 12 av 24 och ståtar således med en vinstprocent på 50!!! Timo Nurmos ska lufta sin trashank 2 Vector Du Ling. Jättebra chans normalt sett men hästen har varit struken två gånger i rad och toppformen bör vara en bra bit bort i nuläget, men på läge och grundkapacitet känns han ändå given på mitt system. Innerspårets 1 Essien skulle kunna ställa till med en liten överraskning. Kan öppna mycket vasst de dagar hon vaknat på rätt sida och från exempelvis rygg ledaren går ingen säker om luckan skulle uppenbara sig.

Avd 3: Kvällens andra spik slås i med bestämdhet och här känns risken liten att man ska stå med pulserande värkande blåtumme efter att loppet avgjorts. 5 Admiral Newport möter inte tuffare motståndare än senast och då läget är det bästa, kusken likaså och formen torde vara intakt ser jag ingen som helst anledningen att gardera Stig H´s kanon. Spiiiik!!

Avd 4: Här kan vi lugnt snacka om att det är vinna eller försvinna som gäller! Favoriten 9 Baltic Sund är lika snurrig som kapabel och spikar man den här ska man nog inledningsvis se över sin livförsäkring. Hjärtinfarkten väntar runt hörnet om hästen skulle leda in på upploppet. Galoppen kan komma lika oönskad som ovan nämnda sjukdomstillstånd. Jag litar inte på min blodpump utan garderar! 11 Astrid Wibb har ett intressant läge med springspår på 20 m tillägg. Torbjörn Jansson kör och förhoppningen är att han ska pricka starten lika bra som Erik brukar göra. En riktig stänkare som kan vara farlig att glömma bort är Stall Norman´s 13 Teldar Paper. Känns som han är på gång tycker jag och med en osäker favorit och en andrahandare som inte har toppform så... Streck även för Melanders Scarlet Knightare, 4 Latest News och Walmann´s 8 Guelph Ås.

Avd 5: Oj oj oj vilket dåligt lopp! Inte lätt att bena ut men jag har gjort ett försök i alla fall. 2 Toss And Turn tror jag tar ledningen. Hästen har varit ute mot bra hästar och gjort det hyggligt utan att få vinna. Här kanske han kaxar till sig och leder runt om då det som sagt inte är mycket emot. För att känna sig säker i detta lopp skulle det krävas många streck och då jag inte har råd med det väljer jag att ta ställning och spika. Läget är bra, kusken segervan, plus för distansen och startsnabb häst samt en tilltalande streckprocent bidrog till mitt beslut. Är man inte lika modig som jag eller sitter med en fetare plånka kan jag rekommendera streck även förföljande ekipage: 8 Walconcrete skiljer sig kraftigt gentemot övriga i det här loppet genom att ha en etta i resultatraden från senast! Jag gillade vad jag såg även om motståndet, liksom idag, var av det klenare slaget. 11 Pascala Frontline, 10 Tatachilla och 6 Queen Of Rapida är andra med hyggliga prestationer bakom sig och kan duga. Glöm inte kuskens betydelse i lopp av denna karaktär!

Avd 6: Spännande lopp med några mycket lovande krabater. Desto tätare med ettor i raderna jämfört med föregående lopp vilket är trevligt. Men vem har imponerat mest då? 3 Global Octupus går det inte att blunda för. Varit mycket bra hittills och har goda chanser att fortsätta på triumfens väg från ett hyggligt läge med offensiv kusk. Innerspårets 1 Alec Hornline har jag fastnat för. Påminner väldigt mycket om en sådan kanon som Access Tooma i sättet att röra sig tycker jag, med mitt lekmannaöga ska tilläggas. Kan spåra hela vägen eller lifta med i en bra rygg och speeda snabbt till slut. Dessa båda blir utgångshästar! 12 Global Offshore stångades mot de bästa tvååringarna i höstas, bl a i finalen av Svensk Uppfödningslöpning där han lade beslag på andrapriset. Bara lugnt jobbad inför detta men inte chanslös detta till trots, läget förbättrar dock inte chanserna. Både 8 Madoff With Money och 9 North Leader har visat kapacitet som duger. Loppets skrällhäst utnämner jag 4 Amy´s Bad Boy till.

Avd 7: Jag hoppas mycket och tror även lite på att det kan vara spets och slut på 5 Jimi El Bombo. Hästen visade ju prov på verkligt stort kunnande på Mantorp i juni då han bombade runt ovalen på 1.13,8 2140m auto. Jag hoppas han är på väg att hitta tillbaka till den formen. Är han det får dom andra det mycket svårt att ta sig förbi, helst som jag tror han löper ut på ett annat sätt om han kommer till ledningen. Jimi El Bombo blir min roliga utgångshäst den här veckan. Annars har ju såväl 4 Knifetown Lady som 10 Harpos Hitsville imponerat på slutet och 3 On The Dot gjort det bra mot tuffa gäng.

Avd 8: Intressant och svårlöst lopp som avslutar. Jag blir inte överraskad om 1 Debora Sund leder runt om men det finns utmanare såväl där framme som längre bak i fältet. 2 Pastille Hall kan få en fin resa och går bra varje gång. På tillägg hittar vi tuffingar som 8 Namibia, 9 Blazie Silvio, 10 Rydens Gilda och 13 Kite Face. En överraskning kan dyka upp i form av 15 Wingait Waikiki med Tony Wallin.

Systemet: Tre spikar utgör grunden för dagens system. Till detta spelar jag med utgångshästar i avd 6 och 7. Garderar friskt i andra lopp och ska jobba in några skrällar. Systemet skrivs ut på två kuponger enligt följande:

Kupong 1:

Avd 1: 1 Dear Jackie
Avd 2: 1-2-3-5-6-8
Avd 3: 5 Admiral Newport
Avd 4: 4-8-9-11-13
Avd 5: 2 Toss And Turn
Avd 6: 1-3-4-8-9-12
Avd 7: 5 Jimi El Bombo
Avd 8: 1-2-8-9-10-13-15

Kupong 2:

Avd 1: 1 Dear Jackie
Avd 2: 1-2-3-5-6-8
Avd 3: 5 Admiral Newport
Avd 4: 4-8-9-11-13
Avd 5: 2 Toss And Turn
Avd 6: 1-3
Avd 7: 3-4-10
Avd 8: 1-2-8-9-10-13-15

Varje kupong kostar 315 kr och totalen slutar således på 630 kr.
Jag ber att få önska alla lycka till!

3 kommentarer:

 1. Hej
  Hoppas du sett mitt förslag som jag skrev in under kommentarer i går.
  Synd på din spik i första!
  Lycka till med resten

  SvaraRadera
 2. Svår funnen rad!
  Vi tar nya tag till Halmstad på lördag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Missade din rad, hur gick det? Nu laddar vi som sagt mot Norge och V75 på Halmstad! Lycka till!

   Radera