tisdag 21 april 2009

Solvalla V64 22/4

Morsning
Dax igen för Solvalla, märkligt men varje onsdag infinner sig känslan av; äntligen!!! Än mer märkligt ter det sig då man betänker att framgången på spelet under en längre tid lyst med sin frånvaro. Men jag gör som vanligt, kavlar upp skjortärmarna, spottar i nävarna, sätter på mig svettbandet... och bara njuter!
Vi kör väl igång då!? Lopp för lopp:

Avd 1, 2140 Auto:
Definitivt ett av aftonens finaste lopp. 6 Quassia Lascaux såg dunderfin ut i årsdebuten och blir berättigad favorit. Har gjort idel topprestationer så här långt, i höstas avslutade hon sista 700 i underkant 1,11. Väljer man att inte spika kan man tänka på läckert stammade 10 M.T Danny Boy. Bakspåret plus Örjan samt att det endast är 30 TKR i förstapris framkallar dock en del tvivel angående det taktiska upplägget. Kommer Örjan än en gång bryta mot reglementet som säger att man måste köra för bästa möjliga placering? 9 Red Chili Leaf börjar leva upp till vad debutloppet lovade. Tror bakspåret kan vara en fördel då han verkar ha aningen hetsiga tendenser när han laddas för ledningen. 1 Campari Akema kan nog hålla upp ledningen. Släpper troligen till favoriten och om denne har en dålig dag kan Campari Akema speeda förbi över upploppet. om turen att få fritt infinner sig. 3 Lilium Di Casei får Björn Goop i sulkyn för första gången, alltid värt att ta i beaktning. Hästen har visat fina takter flera gånger. Den ger ett litet trögt intryck vilket gör kuskförstärkningen än mer intressant. 7 New Dawn kommer från Svanstedts formstall, men här krävs det mycket tur på vägen från ett dåligt läge om det ska kunna bli en placering i den främre träffen. 5 Eaglehawk verkar bli rätt så hårt betrodd. Smickrande rad, men låt er inte luras. Billiga segrar och han blev utklassad av loppets favorit i höstas.
Min ranking: A= 6 B= 10,9,1,3 C= 7,5,11,12,8 D= 4,2

Avd 2, 2140 Volt:
Vidöppet lopp om nu inte Svanstedt tidigt sitter i ledningen med 5 Princess Amason. Vid ett sådant scenario är risken överhängande att det blir lustempo och att det inte går att plocka några längder på slutet. Jag har dock ett par s.k nötdjur med i det här loppet som jag bara måste betala för. Återkommer till dessa längre fram i analysen. 1 Sun Stream låter det uppåt kring från Stig H:s stall. Hästen gjorde ett bra lopp som tvåa i förra starten, läge för första segern här. 3 Shirley Maclain låter det också positivt om. Tränar på fint och Nurmos + Kontio= Strecka! 10 Islay Broline är van tufft motstånd, lättare nu och träningsrapporterna går i dur. 13 Alandias Lime har utvecklats i nya regin och ser väldigt fin och formstark ut för dagen. Strulriskläge som jag hoppas Kalle Kråka kan förvalta på bästa sätt. Måstestrecken så: 1) 15 Desert Trixi slipper ha Jenni H Åsberg i sulkyn. Per Lennartsson får åter förtroendet och hästen är säkert den mest speediga i hela loppet. Streckad på två procent och jag stormvarnar. 2) 11 Diva Concrete med min personlige favorit-skrällkusk, Roger Pettersson. Intressant läge med springspår på tillägg. Vet ej hästens startsnabbhet men hoppas på det bästa. Risk för att distansen är i kortaste laget. Vi snackar kuskförstärkning a´la grande på nr 2 Vision For Arnie då Örjan Kihlström sitter upp i stället för Lasse Punkari!
Min ranking: A= 5 B= 1,3,10,13,15,2 C= 11,12,9,7,6 D= 8,4,14

Avd 3, 2140 Auto:
Fint lopp trots få häster till start. En kanon i vardande? Nr 7 Popover Hanover glänste i alla fall i de starter han gjorde som tvååring. Årsdebut i detta nu och jag har svårt att se honom förlora. Gynnas väl dock troligen inte av att det är medeldistans utan hade nog föredragit 1640m. Bakom favoriten ser Svanstedt ut att ha det torraste krutet i form av nr 9 Honest Prayer. Flera vassa prestationer innanför västen och vem vet, får vi kanske se en Svanstedtare på sista bortre lång? 8 Onedin Zet är en fin krabat men utgångsläget grusar mina förhoppningar en smula. 6 Classic Knight borde närma sig toppformen och det här gänget är snäppet svagare än det han mött hittills i år. 5 Marcus Top Spin hade jag tänkt ranka högre men det låter negativt från stallet och jag blir inte förvånad om vi får se hästen struken under onsdagen.
Min ranking: A= 7 B= 9 C= 8,6,5 D= 3,4,1,2

Avd 4, 2140 Volt:
Kalle Fylkings Minneslopp för lärlingar med 100 TKR till segraren. Jättefavorit blir nr 4 Marion Metapoint. Jag är inte övertygad om den hästens storhet, däremot kuskens, Johan Untersteiner. Spåret känns lite chansartat och ett staketbesök överraskar inte mig i alla fall. 1 Jobie Lucky spetsar högst troligt och är luften klar och fin kan det bli ledning från start till mål. 9 Leading Lantern är van tufft V75-motstånd och med sin startsnabbhet borde ekipaget snabbt kunna ta sig ut i andraspår. 8 Jerry Eme har tokform och lyckas han hålla ryggen på Jobie Lucky kan vinnarhålet komma göra skäl för namnet. 13 Ila Dimanche missgynnas av läget men har en mycket hög kapacitet att tillgå. 2 Altai är en hårding om formen åter infunnit sig. 15 Bambino Banker är fältets snabbaste häst men brukar inte vara pigg på att runda konkurrenterna i vida spår. 11 M.T Buffet är också van tuffare konkurrens än detta, men viljan att vinna verkar fullständigt ha försvunnit. 12 Hobgoblin Face kan speeda snabbt, men kräver nog en plats där framme från början för att duga.
Min ranking: A= 1,9 B= 8,4 C= 2,13,15,11,12 D= 3,5,6,7,14,10

Avd 5, 2140 Auto:
Nr 4 Scargel blir klar favorit och hade vunnit senast om han nu inte blivit rädd då kusken fällde ner skygglapparna på upploppet och felade. Tror inte på någon upprepning. Bra chans och motiverad favorit. 5 Estreet är en mycket fin travare och det är närmast ett under att han bara har en seger på 25 försök. Här är formen på topp och från ett smaskigt utgångsläge är han värst emot favoriten. En annan häst jag gillar är nr 2 Timothy Boko. Spurtade som en demon till seger i den senaste starten. 6 Louis Chap är en pampig häst med mycket fin inställning. Hamnar han inte på vingel kan han mycket väl vinna. 7 Muscle Leaf har gjort det mycket bra på slutet, men dock mot beskedligare gäng än detta. Tufft läge. 12 Super Brian kan allt ibland och Guldtanden tror säkert på toppchans.
Min ranking: A= 4 B= 5,2,6,7 C= 12,11,10,3,9 D= 1,8

Avd 6, 1640 Auto:
Nu eller aldrig! Upp till bevis! Från ett kanonläge över önskedistans är väl nr 1 Bob Hope skyldig att vinna det här och om Timo Nurmos jämförelse med Sahara Dynamite inte ska uppfattas som fylledille e.d. Motstånd saknas förvisso inte. 11 Rutger Raket kan spurta vasst över ett upplopp, och får han bara draghjälp in på upploppet är han inte lätt att stå emot. 6 Viking S.S vann i imponerande stil senast och får nu förstärkning i sulkyn av Torbjörn Jansson. 2 King Of Mystic har prickat in toppformen och här luktar det väl rygg ledaren. Sesam till slut så vet man aldrig... 3 Mr New Dawn får svårt att nå önskepositionen, ledningen. Inte tidig därmed. 7 Global Mind, bland det startsnabbaste vi har i landet. Ändå svårt att spetsa. Solfjädern räddar Bob Hope. 4 Oblige Ås är en tufing som nu fått lopp i kroppen men behöver nog utvecklas ett snäpp till för att rå på dagens motstånd.
Min ranking: A= 1 B= 11,6,2 C= 3,4,9,7 D= 10,12,5,8

Spelförslag ska förhoppningsvis komma under onsdagen. Tills vidare ber jag att få önska er lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar