onsdag 12 juni 2013

V86 Solvalla 12/6

Howdy

Äntligen hemmaplan för V86 även om jag gillar när landsorten får arrangera dessa tävlingar. Spelmässigt föredrar jag dock Solvalla. Borta bra men hemma bäst! Det bjuds på några riktigt fina lopp i afton och lättlöst ser det heller inte ut att vara. Så här ser jag på omgången, håll tillgodo!

V86-1) Panne De Moteur är struken och förstarankad blir då 4 On Track Piraten. God chans oavsett löpningsförlopp. 2 Disco A.E visade skyhög kapacitet i fjol och har han hittat tillbaka till den formen utmanar han. Kan öppna riktigt vasst och från ledningen kan han bli svår att rå på. 1 Perfectly Enough är svår att sia om men är ju definitivt en av loppets bästa hästar i grunden. 7 Kash´s Cantab är på väg uppåt i form och blir lite väl bortglömd här.

V86-2) Öppet lärlings-/ungdomslopp. Jag streckar på. 4 Just A Dream svarade för en mycket fin insats senast. Görs den prestationen om är segerchansen god. 3 Mill Stinger kan nå ledningen och blir då svår att slå om formen åter infunnit sig. 11 Fox From Above gjorde det mycket bra senast som tvåa bakom Stylish Hanover. 9 Fortune Again bör ha funnit sig till rätta i sin nya hemmiljö vid det här laget och har en duktig kusk i sulkyn. 5 Next Kronos har jag blivit besviken på vid några tillfällen. Löper han upp till det kunnande han ser ut att besitta kan han definitivt vinna ett lopp av den här kalibern.

V86-3) Ett mycket fint stolopp där tipsnicken går till 3 Pantholops. Örjan sitter upp och den här gången tror jag det är dags för henne att få sätta nosen först. Perfekt läge, bra kusk och fin form är de faktorer som leder mig fram till beslutet att singelstrecka.

V86-4) Försök till Diamantstoet och tipsettan ger jag 7 Greenhills Lady som kommer med fin form och Per Lennartsson upp till den här starten. 14 Recation har knallform för dagen och kan runda det här gänget om hon får lifta med i ryggar under slutvarvet. Jag chansar och låser på två!

V86-5) Vid första anblicken fick jag feeling för 3 Feast Your Eyes och den känslan låter jag styra mig till fullo. Jag tror på spets och slut. En spik således!

V86-6) Stor favorit blir 7 Capone Boko. Han är obesegrad efter fyra starter men har i ärlighetens namn inte ställts på några svårare prov. Nu möter han för första gången lite mer kvalificerat motstånd men jag tror det finns en hel del utveckling i Nurmos springare och att risken är stor att han får styra och ställa som han vill där framme. 6 Press Photo gav dock ett läckert intryck vid segern och här är det inte omöjligt att ledningen nås. Spets eller rygg ledaren räknar jag med.

V86-7) Ett riktigt kanonrace väntar! 9 El Mago Pellini har utvecklats ytterligare till i år och läget till trots placerar jag honom högst upp i ranken. Lär få göra grovjobbet men jag tror han kan fixa segern ändå. 1 Digital Ink håller troligen ut övriga i startrusningen och blir så klart svår för motståndarna att rå på men jag tror inte han kommer få styra ställa helt efter eget behag. 6 Nato Dream fick en omöjlig resa senast men formen bör vara brant stigande och vid sunda vätskor är han med dom på linjen.

V86-8) Ett vidöppet lopp avslutar och helst hade jag velat strecka samtliga startande. 2 Handler blir favorit och det låter uppåt från stallet men hästen vinner inte speciellt ofta. 1 Viking America kanske inte kan hålla ledningen men blir farlig om Adrian hittar ut i tid. 3 Västerbo Mixedlove har fin form och bra läge, en skräll att ta på allvar. 11 Västerbo Europe utvecklas fint men från det här läget krävs tur med positioner och ett högt tempo vore att föredra. Jag streckar även de båda hästarna från stall Goop. 7 Ed Rapide körs av pappa Olle och 4 That´s My Pal får Ulf Ohlsson i sulkyn till den här starten.

Systemförslag V86 (1440 rader = 360 kr)

V86-1) 4-2-1-7
V86-2) 4-3-11-9-5
V86-3) 3 Pantholops
V86-4) 7-14
V86-5) 3 Feast Your Eyes
V86-6) 7-6
V86-7) 9-1-6
V86-8) 2-1-3-11-7-4

Lycka Till! // @TravExperten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar