tisdag 10 september 2013

V86 Solvalla 11/9

Howdy!
Dags att återuppliva bloggen, för hur lång tid vet jag dock inte. Skrivandet är tidskrävande och luften gick helt ur mig efter en längre tid utan framgångar på liret. Nu känner jag lusten att skriva åter börja infinna sig och då jag tycker onsdagens Solvalla-tävlingar ser intressanta ut ser jag det som ett utmärkt tillfälle att återuppta speltipsförfattandet.
Låt genomgången ta sin början!

V86-1) Robert Bergh har fortsatt full form på stallet och 10 Ed You ser finare ut än någonsin. Distansen ska inte vara några problem men någon promenadseger lär det inte bli då stridsvagnen 11 Saston är med i loppet, hästen som inte vet vad trötthet innebär. Dessa både kommer säkerligen vara en bra bit före övriga då mållinjen passeras men jag vill ändå krydda systemet med ett tredje streck i form av 8 Kazire de Bob. Hästen har knallform och sköt till mycket vasst sista biten senast.

V86-2) 3 Feedup svarade för en fantastisk insats senast om än i ett klenare gäng än detta. Formen sprutar ur öronen men hästen ser ändå inte ut att bli överdrivet mycket streckad. Innerspårets 1 Beebop Laday blir inte lätt för övriga att ta en längd på i starten. Från spets kan det räcka hela vägen. Peter Untersteiner var kvällens man på Jägersro under tisdagen. Tre (!) segrar inom V64-spelet vittnar om att stallet har ordning på grejerna. Fint läge med toppformade, liksom segervane 2 Wynona gör att ännu en seger ligger inom räckhåll. 4 Global Navigator vann senast på ett övertygande sätt. Kan öppna snabbt men någon ledning tror jag inte det blir.

V86-3) 6 Quick Razz såg smällfin ut som fastlåst senast och jag plitade snabbt ner ordet "nästagångare". Näste gång är denna gång men någon spik tycker jag inte det är. 7 Joker Stursk tycker jag föll med flaggan i topp i senaste starten. Något lättare emot nu och emellanåt kan han öppna hysteriskt snabbt bakom bilen. Har dock inte vunnit lopp sedan hjulet uppfanns, typ. 5 Overtaker By Sib har hittat ytterligare en växel och från ett perfekt läge bakom bilen lär det nog bli en offensiv styrning. 10 Ardi Boko är en fartfylld herre som hade hamnat betydligt högre upp i rankingen från framspår. Nu krävs en hel del tur och att tempot hålls uppe. 12 Montgomery Gel har sämsta läget men spurtade storstilat från kön senast.

V86-4) 7 Revirade Gar är ny hos Stig H Johansson och blir spännande att se i debuten. Bra läge med startspecialisten Erik Adielsson i sulkyn. 5 Hard Bargain visade skalle senast i en tät upploppsstrid. Björn Goop sitter återigen upp och han kan konsten att hålla igång en häst hela vägen in i mål. 3 Pedro Bi var jag lite besviken på senast. Måhända var det resan som ställde till det. Normalt sett är han med och gör upp om det. 13 Grandseigneur är faktiskt obesegrad felfri. Galoppen lurar runt hörnet men håller han sig till rätt gångart loppet igenom blir han svår att stå emot.

V86-5) 3 Berlock misslyckades trots ett mycket starkt sistavarv att kvala in till stoderbyt. Nu har hon haft mer tur i spårlottningen och första årssegern tror jag blir ett faktum. De värsta motståndarna har fått sämre utgångslägen och jag singelstreckar det av Roger Walmann tränade stoet.

V86-6) 10 Cash´Em gör i och med det här sin andra start i regi Åke Svanstedt. Första framträdandet var ingen höjdare men alla som sett hästen tävla ser att det finns skyhög kapacitet i den. Personligen hade jag tyckt det varit mycket roligare om hästen fått stanna kvar i Boden hos Hanna Olofsson, men inte lär den bli sämre hos sin nuvarande tränare. Jag chansar en aning och lämnar den oslipade diamanten ensam på kupongen.

V86-7) Om 2 Donttellmeanymore gör om prestationen från V75 på Kalmartravet under midsommarhelgen ska det till en bra häst för att slå honom. Senast galopperade han dock till synes omotiverat och jag vågar inte rekommendera att singelstrecka Robertsson´s läckre travare. 9 Grumetti är måhända fältets mest kapabla häst och jag blir inte förvånad om han sveper sina konkurrenter sista 500. 7 Prins Alf håller fin form och är allt som oftast underskattad. Riskerar dock få en tung resa. 5 Steve Fourty har hittat tillaka till toppformen och från ledningen eller rygg ledaren kan han skrälla.

V86-8) 4 Stylish Hanover kommer med färsk seger från V75. Björn Goop sitter i sulkyn och förutsättningarna blir knappast bättre än så här. Spiken känns given!

V86-systemet (960 rader = 240 kr)

V86-1) 10-11-8
V86-2) 3-1-2-4
V86-3) 6-7-5-10-12
V86-4) 7-5-3-13
V86-5) 3 Berlock
V86-6) 10 Cash´Em
V86-7) 2-9-7-5
V86-8) 4 Stylish Hanover

Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar