måndag 30 januari 2012

InförSnack V86 Solvalla 1/2

JackpotSolvalla återigen. Jag ska försöka att så kortfattat som möjligt, avdelning för avdelning ta er mot miljonerna.

Avd 1: Bästa spiken kommer redan här i den första avdelningen i form av 5 Calvados Crane. Örjan ska förvalta kusinens pärla och det tror jag han lyckas med. Från innern startar ett normalt sett tänkbart motbud, 1 Global Limousine, numera i regi Jörgen Westholm. Hästen har inte startat sedan i juni och lär nog behöva både ett och två lopp innanför västen innan han är tillbaka i gammalt gott slag. Det finns flera formstarka hästar med i loppet, 4 Capelleo Bob och 6 Somekindacatch t ex, men om mitt scenario stämmer med Calvados Crane tidigt i spets bör uppgiften bli motståndarna övermäktig i detta sprinterlopp.

Avd 2: Medeldistans och öppet som jag ser det. Leif Witasp har full snurr på stallet och här skulle det kunna vara spets och slut för 5 Atomic Rapida. Men det finns gott om motbud lurandes i vassen. Bästa hästen i loppet är utan tvekan 6 Dante Sund, men hästen har varit ifrån ett tag och är inte att lita på. 4 Astrid Wibb har fått några lopp i kroppen och är snart mogen för seger. Björn Goop fattar för första gången tömmarna bakom 9 Max Arvinge, sådant är alltid intressant och hästen streckas tidigt. 8 On The Dot är formstark och trivs bäst hemma på Solvalla. Van tuffare motstånd och får inte glömmas trots läget. 12 No Way Laday är en vass spurtare som visade fortsatt form i senaste starten. 2 Cowboy Party mötte Atomic Rapida senast men fick då ett sämre lopp. Gick i tredjespår sista 800 m och tog på ledaren hela vägen in mot mål, storskräll!?

Avd 3: Det här blir lite av ett sparlopp då jag väljer att strecka tre hästar som jag tycker höjer sig en del gentemot övriga. Förstatippad och tillika utgångshäst blir 10 Diplomat Sund som senast flög fram över upploppet efter att ha hamnat sist vid ingången till sista sväng. Det här ser ut att kunna vara en blivande kanon och trots Larsson och läget ställer jag störst hopp till honom. 9 Streetwise blir en tuff utmanare. Har gått bra bakifrån tidigare och distansen är inga problem. Tredje strecket till innerspårets 1 Staro Ewing som från spets näst senast fick se sig målfotoslagen av hästen som vandrat loppet igenom utvändigt ledaren (Trans Atlantic). Dessa båda var en bra bit före övriga fältet. Senast galopperade han strax efter start och den starten glömmer vi. Det här rör sig om en kapabel häst.

Avd 4: Det här loppet skulle man kunna sammanfatta med ett enda ord: Talanglöst!!! En häst kan dock inte tillåtas hamna under den kategorin och det är 12 Uranium. Denne fransk/italienske häst har visat hög kapacitet men även lite snurriga takter. Lite fransk i gången och med ett italienskt temperament skulle man kunna säga. Jorma Kontio passar perfekt och jag tror han sänder framåt i god tid för att hinna vara först då mållinjen passeras.

Avd 5: Här är det lätt att falla i fällan... Nämligen att spika favoriten 8 Aponia Boko, men vis av erfarenhet garderar jag. Det handlar ju trots allt om såväl ston som lärlingar och då den troliga storfavoriten dessutom dragit svarte Petter i spårtombolan streckar jag på ganska friskt. I lopp som dessa gäller det att ta extra stor hänsyn till respektive kusk. Joakim Sandqvist är en framtidsman på våra travovaler och då hans styrning 4 Maryjette vunnit lopp tidigare blir detta ett av mina första streck i loppet. 9 Citrin streckar jag oxå i tidigt skede. 10 Delmonica Sund kan man väl inte påstå är en frekvent besökare i vinnarcirkeln men hästen har trots allt viss talang och kusken likaså. Ville Karhulahti är en av fältets mest rutinerade kuskar och då han sitter upp bakom 2 Beverly Duo från drömläge känns även det ekipaget givet att ta med.

Avd 6: Återigen ett lopp som inte ser ut att kräva alltför många streck. Jag kommer nöja mig att strecka fyra stycken som står start. Jag vet att 13 Ajlexes Daylight varit bra och härdats mot tufft V75-motstånd men då jag inte tyckte det var det rätta trycket i honom senast och att läget nu är i tuffaste laget väljer jag att ta bort honom. 2 Tyson November är mitt lilla drag i loppet, helst som han nu blivit nerstruken till innerspåret och spetschansen torde vara god. Från springspår lär säkert Adielsson uppvakta per omgående med 7 Sith Lord, nyförvärv i debut för Stig-Erik, intressant! För att känna mig helt säker tar jag även med 4 I´ll Be Back Kemp från stall Nurmos och 5 Smok´n Ace Brizard från Per Lennartssons dito. Vill man hålla nere radantalet eller öka med streck i något annat lopp kan man nöja sig att strecka 2 och 7, men jag kör med både hängslen och livrem!

Avd 7: Jag har imponerats av 9 Beckman på slutet. Han ser ut att ha hittat en ny växel faktiskt. Det saknas sannerligen inte motsånd men värsta motbudet, favoriten 8 Dicey Spicey har fått ett mycket svårt utgångsläge och det lär kosta för henne att komma till ledningen eller nå positionen utvändigt om ledaren. Hon har dock visat sig ha ett löphuvud av rang och det kan tänkas hon löser uppgiften trots en tung resa. Dessa två nämnda väljer jag att spela med som utgångshästar. Bakom dessa tar jag även med tre lägesgynnade samt en grundkapabel häst som återigen ser ut att ha hittat trivseln i tillvaron. 4 Belgrado lekte hem en spetsseger senast, kan nå den positionen på nytt. 3 Felix Vingboons ser ofta slagen ut mitt i loppen, helst i kurvorna där tekniken är något bristfällig, men krigar ofta ner motståndarna sista biten. 1 Nero Capar kan bli farlig från ledningen eller rygg ledaren. 10 Flip A Coin visade gryende form senast även om aktionen lämnade en del övrigt att önska. Det var hur som helst ett steg i helt rätt riktning. Nu känns det som att bilbältet är fastspänt och störtbågen monterad!

Avd 8: Trots läget bakom bilen förordar jag spik på 8 Operett Ribb. Hon utklassade samma hästar i senaste framträdandet, även det på Solvalla. Den här damen kommer inom en snar framtid finnas med i stoeliten och lär inte göra bort sig där heller.

Sammanfattning och spelförslag:
Systemet är på 630 rader och jag kommer reducera det något med hjälp av utgångshästar. Dessa återfinns i avd 3 (10 Diplomat Sund) och i avd 7 (8 Dicey Spicey och 9 Beckman). Kravet är naturligtvis att minst någon av dom här tre måste vinna! Spikarna återfinns i avd 1 (5 Calvados Crane), i avd 4 (12 Uranium) och i avd 8 (8 Operett Ribb). Systemet skrivs ut på två kuponger och ser ut som följer:

Kupong 1:
Avd 1: 5 Calvados Crane
Avd 2: 2-4-5-6-8-9-12
Avd 3: 10 Diplomat Sund
Avd 4: 12 Uranium
Avd 5: 2-4-8-9-10
Avd 6: 2-4-5-7
Avd 7: 1-3-4-8-9-10
Avd 8: 8 Operett Ribb

Kupong 2:
Avd 1: 5 Calvados Crane
Avd 2: 2-4-5-6-8-9-12
Avd 3: 1-9
Avd 4: 12 Uranium
Avd 5: 2-4-8-9-10
Avd 6: 2-4-5-7
Avd 7: 8-9
Avd 8: 8 Operett Ribb

Kupong 1 kostar 210 kr medans kupong 2 kostar 140 kr, totalt 350 kr. Systemet reduceras alltså ca 40%.
Som vanligt ber jag att få önska alla ett stort lycka till!

3 kommentarer:

 1. Snygga spikar!! systemet var värt ett bättre öde!
  Lycka till på lördag
  Har snöat in mig på MT Felicia på mantorp krångligt spår, men magkänslan finns där.
  //Håkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, hon måste vinna när som helst. Bombsäker spik i avd 2; Hurricane Blue!

   Radera
 2. Hurricane Blue tror jag också på men galopprisken finns där!

  SvaraRadera