fredag 8 juni 2012

V75 Östersund 9/6

Boomschackalack på er!
Om ni emellanåt, mot förmodan saknar mina tips och utläggningar återfinns då i stället på http://www.stall-travtips.se/. Ska i största möjliga mån försöka publicera mina texter på båda ställen men ibland hinns detta helt enkelt inte med.
Den här veckan har jag kommit fram till ett system som känns mycket intressant. Jag har gjort det tillsammans med Jonas Dandanell, mästerfotograf från Borås. Titta gärna in på hans hemsida: http://www.dandanellfoto.se/ där finns många härliga bilder att vila ögonen på!
Han är dessutom en riktig hejare på att tippa V75. Min egen form har inte heller gått att klaga på sista tiden och tillsammans hoppas vi ha hittat några vassa drag inför lördagens V75-omgång som går av stapeln på Östersunds travbana.

Vårat system går att sammanfattas enligt följande:
V75-1) Storfavoriten 4 Mr Picolit anser vi tillsammans med Hallsta Lotus vara omgångens säkraste spik. Perfekt utgångsläge, toppform och toppkusk, allt talar för seger. Låt vara att motståndet är något tuffare än det han ställts mot hittills men vi talar om en blivande "guldare" som hade dragit en hel del streck på sig även om han hade startat i dagens gulddivision. Spets och slut!
V75-2) Mycket talar för att vi får ytterligare en favoritseger i form av 6 On Hold. Målgaloppen senast samt att han den här gången har sina svåraste motståndare innanför sig från start gör dock att vi garderar. Det kan mycket väl bli ledning från start till mål för 1 Rite On Win med B Goop. Mest intressant på strecken finner vi ändå 5 Ninepoints Charlie vara. Den jobbar vi in som 12%-are.
V75-3) Gulddivisionen som tyvärr avgörs utan Yarrah Boko.Trots utgångsläget rankar vi 10 Formula One etta men streckar på rejält. Stefan Melander har en otrolig snurr på stallet för dagen och 4 Iceland är hårdast emot. 6 Alvena Pele skulle kunna överraska från ledningen och kommer säkert att laddas ordentligt för att nå den positionen. 3 Noras Bean lär också laddas första biten men siktar nog helst in sig på en resa i rygg på Iceland. Kan som vi vet spurta sylvasst sista biten om lucka uppstår. 2 Global Investment har två mersmakande lopp i kroppen och kommer dom mer betrodda bort blir han giftig. 1 Beanie M M ses vid full form med mycket bra chans, men osäkerheten kring hästens dagsstatus gör att han bara räknas som en outsider.
V75-4) Kallblodslopp och 1 Hallsta Lotus skulle nog bli förnärmad om jag försökte utveckla varför vi singelstreckar honom. Spik!
V75-5) Lärlingar och ston i en härlig skrällbetonad symbios. 15 Roxa Sisu rundar normalt ett gäng av den här kalibern i god tid men här hoppas vi ändå på skräll. Hästarna på mellanvolten tar vi helt och hållet bort. En sådan som 9 Please Be Patient anser vi vara omgångens mest överstreckade häst, med risk att få äta upp det efteråt... 7 Miss Beniss ses med bra chans att spåra runt om, men hur prickar Mattias Djuse starten!? 6 Hot Night F I är kanske det hetaste spetsbudet och tippas därmed. 2 Sharp Concorde streckar vi tidigt, felfri kan skrällen vara ett faktum. 4 Famna Käll är trots lärlingslopp kraftigt kuskförstärkt. Formen är fin och hon kan öppna raskt. 8 Iza´s Lady trivs som fisken i vattnet med Linda Artursson, perfekt smygläge!
V75-6) Bronsdivisionen över stressiga 1640 m auto. 7 Perfect Toll blir jättefavorit. Spår långt ut gör att en tung resa närmast är garanterad och han känns självklar att försöka fälla. 1 Credit Fayline kommer göra allt för att försvara ledningen, lyckas det är vinstchansen god. 3 Ed You har en härlig skalle. Olle Carlsson riktar nog in sig på att avgöra sista 500 m. Om det blir tokkörning inledningsvis bjuds bakspårshästarna in i matchen. Både 9 Jaques och 10 Ardi Boko har snabba startryggar och kan avsluta rappt, mycket streckvärda. 5 Inhibited känns aningen bortglömd med tanke på Melanders grymma stallform. 2 Gin De Zeun är miljonskrällen som skulle kunna städa undan de flesta kuponger från chansen på 7 rätt. Startraket med form, men kusken oroar såklart!
V75-7) Dagens tredje spik återfinner vi i den avslutande avdelningen. 3 Made At Home tror vi är en klassklättrare. Det ryktas dessutom att hästen ska lättas i balansen till den här starten. Även om det inte blir ledningen, vilket såklart vore en fördel, tror vi han är så pass bra att han kan avgöra den tunga vägen. Sund spik i ett annars öppet lopp!

Systemförslag V75 (756 rader = 378 kr):

Avd 1) 4 Mr Picolit
Avd 2) 1-5-6
Avd 3) 1-2-3-4-6-10
Avd 4) 1 Hallsta Lotus
Avd 5) 2-4-6-7-8-15
Avd 6) 1-2-3-5-7-9-10
Avd 7) 3 Made At Home

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar