torsdag 15 april 2010

V75 Åby 17/4

Tjenis, long time...
Ursäkta uteblivna bloggar på slutet. Nu tar jag nya tag inför lördagen och vill gärna dela med mig av lite matnyttig information och vägledning i jakten på miljonerna. Analys-Dax!

1) Berättigad storfavorit i 2 Bobtail. Värst emot är 3 Jodas Julia som jag tror spetsar initialt för att släppa per omgående till favoriten. Vill utnyttja open stretch! 9 Ibiza Broline var lysande i årsdebuten, än bättre med loppet i kroppen. 7 Swept To Victory kan städa av vilket gäng som helst når hon är på topp och får gå med i ryggar till in på upploppet. 10 Mystical Ann, har månne Svanstedt ställt i ordning ordentligt inför denna helg!? 6 Caddie Dream känns inte het men skulle tempot bli mördande skulle hon kunna överraska på sin fina styrka och löphuvud.
Ranking: 2 3 9 7 10 6

2) Tre hästar gör upp om segern i denna avdelning. 2 Lazer Crown, 7 Proud Philip och 9 Notre Crown. Det är inte lätt att ta ställning och skönast vore det att strecka alla tre, men det blir dyrt! Det är svårt att veta hur snabbt 7 Proud Philip kan öppna bakon bilen, ingen vettig historik står att finna i hästens tidigare starter för att bringa klarhet i frågan. Ytterligare ett litet frågetecken reses över kusken, Johan Untersteiner!? 9 Notre Crown har ett utgångsläge som gör att han bör hamna vettigt till. Plus även för Adielsson i vagnen. 2 Lazer Crown är mitt spetsbud. Skulle Untersteiner J:r pressa på utvändigt kanske det inte är helt otänkbart för Per Nordström att släppa och lita till open stretch men jag tror snarare att Lazer Crown får bestämma tempot efter behag första varvet med 7 Proud Ohilip vandrande utvändigt om sig. Med ett snabbt sistavarv bör han enligt mig kunna hålla de övriga två stången ända in i mål.
Spik: 2 Lazer Crown

3) Även här får jag det till att handla om tre ekipage. 2 In Vivo Face, 6 City Hall och 9 Sebastian K. 2 In Vivo Face till ledningen men släpper till 6 City Hall. 9 Sebastian K kommer tidigt i spåren och parkerar utvändigt om ledaren. Ett trekejsarslag utkämpas upploppet ner, vem vinner? Vet ej, streck för alla tre!
Ranking: 9 6 2

4) Finalen av Olympiatravet och det börjar bli lite tjatigt angående trehästarslopp, men här finner jag åter ett! 1 Nu Pagadi, 5 Beanie M M och 7 Torvald Palema bör kampen i första hand stå emellan. Jag vågar inte chansa utan streckar dessa tre.
Ranking: 5 7 1

5) Jag fortsätter att strecka tre! Klar förstahäst i 10 My Lindy Star som vann i årsdebuten senast på snyggt sätt. Då blev det ledningen per omgående, andra förutsättningar den här gången. 3 Oma Y är nog den som får hålla i taktpinnen den här gången i stället. Senast blev hon fast med krafter kvar i ryggen på My Lindy Star efter en resa i tredje invändigt. På tillägg ser vi en pånyttfödd 12 Gossip´s Queen som är i sitt livs form. Kan speeda något oerhört.
Ranking: 10 3 12

6) Här levererar jag omgångens roligaste idé, tillika spik! 9 Max Hugo avslutade sista varvet senast i trakterna av 1.13. Blev lite störd dessutom i sista sväng och hade varit närmre vinnaren i mål utan den incidenten. Här har han ett spännande utgångsläge i rygg på den alltid hårt dragande och snabbt startande 2 Hoity Toity Face. I ett annars streckkrävande lopp väljer jag att ta ställning för mitt drag och singelstreckar Max Hugo, streckad på endast 5% i nuläget! Men med tanke på bloggens genomslagskraft är väl risken stor att han är favorit i loppet då starten går.
Spik: 9 Max Hugo

7) Klurig sista avdelning som jag försöker lösa på fyra streck. Hade jag vetat att 2 Yarrah Boko kunde öppna snabbt bakom bilen hade jag inte tvekat på att spika. Han känns dock inte som någon snabbstartare. Risken finns med andra ord att tvingas till en tung resa likt den i förra starten. 5 Domino Eson visade härlig form och löpglädje senast. Spetsar och släpper till någon bra för att kunna utnyttja open stretch. 8 Katjing har inte haft tur i spårlottningen men jag tror Erik väljer att ladda det som går då hästen är riktigt vass den första biten. Övertar ledningen efter 200 m!? 10 Rano har haft toppform en längre tid. Knepigt utgångsläge men med rätt ryggar och tempo på loppet så.
Ranking: 2 5 8 10

Systemet:

1) 2 3 9 7 10 6
2) 2 Lazer Crown
3) 9 6 2
4) 5 7 1
5) 10 3 12
6) 9 Max Hugo
7) 2 5 8 10


Systemet är på 648 rader och kostar 324 kr att investera i. Jag ber som vanligt att få önska alla, Lycka Till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar