tisdag 31 juli 2012

V86 Solvalla 1/8

Katjingeling på er!
Knappt har krutröken från Jägersro och Hugo Åbergs-kvällen hunnit lägga sig innan det är dax för V86 från Solvalla. Vilka lopp vi fick se igår kväll! Framför allt visade Commander Crowe med all önskvärd tydlighet vem som är världens bästa häst, kanske rentav den bästa någonsin. Jag har aldrig tidigare sett en liknande prestation av en travare, totalt makalöst, puh!
Det är tätt mellan storlopp och speltillfällen den här tiden på året vilket är orsaken till att jag endast bistår med ett systemförslag till V86, ingen analys av respektive lopp alltså, tiden räcker inte till.
Så här väljer jag att spela...
Håll tillgodo!

Systemförslag V86 Solvalla 1/8 (720 rader = 180 kr):

Avd 1) 10-3-5-4-2-12
Avd 2) 5-7
Avd 3) 7-14-5
Avd 4) 3-4-9-2-7
Avd 5) 6 Quangaroo Zet
Avd 6) 8-12-13-10
Avd 7) 8 Olivia Lavec
Avd 8) 5 Going For Gold Zaz

Lycka Till! / @TravExperten

V75 Jägersro 31/7

Klappetiklapp på er!
Lördagens omgång på Bollnäs var inte den svåraste att pricka in vilket oxå utdelningen bekräftar. Jag lyckades hursomhelst sätta sjuan vilket genererade ett plus på ca 1300 kr. Ingen vinst ska föraktas!
Jägersro står som värd för Extra V75 då Hugo Åbergs memorial ska avgöras. Har ni möjlighet tycker jag verkligen ni ska ta er till Malmö och Jägersro, den här kvällen brukar kunna bli magisk. Magi är nog nästan vad jag behöver för att sätta ytterligare en sjua men jag gör i alla fall ett försök.
Som vanligt avhandlar jag avdelning för avdelning.
Håll tillgodo!

V75-1) Svårlöst! Jag väljer att sätta 6 O´Grady först i ranken. Bästa hästen men risk för vida spår inledningsvis. Kan öppna riktigt vasst men det finns fler startsnabba med spår innanför. 5 Nick Nock kan både starta snabbt och speeda fort till slut. Säkert vässad inför en kväll som denna på hemmaplan. 4 Baht Launcher har inte riktigt stått att känna igen efter återkomsten. Har formen infunnit sig har han bra chans. 3 Hard Cider gör det bra mest varje gång och har ett utsökt läge att förvalta, men en något svag favorit som jag ser det. 10 Up Date Hoss kommer in i matchen om det blir överpace. 1 Kaffir Face var min första tanke, spets och slut funderade jag över. Han har dock inte varit som bäst på ett tag men från innerspåret är han i alla fall värd en markering.

V75-2) Här var jag inne på att spika den danske gästen 1 Pebbe Simoni. Han imponerade stort på mig vid dödensseger på Halmstad i näst senaste starten. Då var det Ulf Ohlsson som körde, nu Thor Borg. Ingen kuskförstärkning med andra ord varvid jag väljer att gardera. I första hand gör jag det med 10 Mermaid´s Legacy som jag tror har hyggliga möjligheter att komma igenom fint från start. 4 Pif är ytterligare än dansk häst som senast lyckades hålla ledningen från innerspåret vilket överraskade på mig. Han är tuff och går hela vägen in i mål, hoppas på jämnt högt tempo. 6 Alki Flevo visade prov på sin speed under elitlppshelgen då han var på väg att försvinna från övriga vid ingången till sista sväng. Den gången blev han upphunnen kort före mål, men skulle han få möjlighet att spara speeden till in på upploppet kan han svepa förbi samtliga. 2 Janthom Kåpe ser ut att bli klar favorit men jag tycker inte han såg ut att ha så mycket kvar senast trots en spårsnål resa. Tveksam form har jag fått för mig.

V75-3) Dagens första spik! Jag tror 1 Occhione Jet klarar av att hålla upp ledningen. Därifrån ska normalt sett ingen kunna utmana om segern om hästen är vid sunda vätskor. Fick senast en lite strulig inledning. Så småningom blev det andra par utvändigt en kort bit men då Vincennes fick överta från ledaren fick han finna sig i dödens. Tycker han höll bra även om han släppte förbi sig även Stein Daylight till slut. Att inte kunna sätta klorna i Vincennes efter en utvändig löpning om denne är inget att säga om anser jag.

V75-4) 2 Xquisite Chocolate är befogad favorit men han har startat ganska tätt på slutet mot tuffa konkurrenter och kan vara på väg att bli lite sliten. Då förutsättningarna ändå känns klockrena och enda motbudet, som jag ser det, 7 Mosaique Face fått ett dåligt utgångsläge tar jag ställning och spikar Hamre´s Norsk-Amerikanska. Kusken, Torbjörn Jansson tog ju en dubbel inom V75-spelet i lördags så varför skulle han inte kunna vinna ännu ett lopp!?

V75-5) Några oskrivna kort för mig i det här loppet. Favoriten 5 Michael November har jag aldrig sett men av raden att döma är det en bra häst. Hugo Langeweg Jr brukar alltid ha mycket att åka med då han gästar Sverige. Här startar han 1 Aries som kan vara fågel eller fisk. 11 Black Photo avslutade i rykande fart senast och lyckades lägga beslag på andrapriset i sista steget., Erik upp igen. 8 Canal Skater har äntligen börjat leverera och jag tycker det här ser ut att vara en riktigt bra häst. Tråkigt startspår dock. 9 Lagavulin har toppform och var fin vid senaste vinsten. 4 Stensro Macho är en rolig skräll jag betalar för, gick i mål med gott om sparade krafter sist.

V75-6) 5 Commander Crowe bara vinner och vinner. Läget är bra, formen verkar vara intakt och motståndet är inte värre än det han brukar möta. Tycker det känns som en vettig spik.

V75-7) Fyra streck känns nödvändigt i sista avdelningen. Favoriten 9 Perfect Toll blir inte lätt att rå på om han skulle hamna lika bra på det som i senaste framträdandet. Han möter dock nu några ärrade kämpar som startar med passande förutsätningar, åtminstone vad distansen beträffar. 15 Spring Erom räcker långt men skulle nog må bra av att slippa göra allt grovarbete på egen hand. 13 Elliot Hall vann i gulddivisionen senast och gjorde det på ett bra sett. Inget att lita på men bra chans om han sköter sig. 14 Classic Grand Cru har gjort det fantastiskt bra i år med elitloppsfinal som kronan på verket. Får han gå med i ryggar under slutvarvet kan han överraska samtliga med att speeda till seger.

Systemförslag V75 Jägersro 31/7 (720 rader = 360 kr):

Avd 1) 6-5-4-3-10-1
Avd 2) 1-10-4-6-2
Avd 3) 1 Occhione Jet
Avd 4) 2 Xquisite Chocolate
Avd 5) 5-1-11-8-9-4
Avd 6) 5 Commander Crowe
Avd 7) 9-15-13-14

Lycka Till! / @TravExperten

lördag 28 juli 2012

V75 Bollnäs 28/7

Skrubbelibubb på er!
Hinner inte skriva så mycket, vilket kanske kan vara till glädje för vissa, eller!? Ska i ärlighetens namn säga att tiden för djupanalys inte funnits denna vecka
Jag går direkt till analys och tips. Som vanligt avhandlar jag avdelning för avdelning.
Håll tillgodo!

V75-1) Kommer 5 Merger Blue Chip till ledningen hyfsat billigt måste hon vara sjuk eller totalt formlös för att förlora. Jag "chansar" och garderar med en häst från ett riktigt formstall. Daniel Redén har ruggig snurr på hästarna för dagen och här startar en som jag tror kommer vinna många lopp i sin fortsatta karriär, 4 Miss Sue V. Jag hoppas och tror det räcker med streck för dessa båda.

V75-2) Hyggligt läge på en favorit i form, kusken ofta ifrågasatt dock. Jag tror hursomhelst att 2 Kimono Pearl vinner och spikar.

V75-3) Gulddivisionen känns helgarderad med fyra streck. 4 Monster Drive är klar favorit och kanske är det så enkelt att det är spets och slut. Det låter uppåt på 3 Beanie MM och eventuellt kan han svara ut favoriten eller få en bra ryggresa, intressant. Pånyttfödde 7 Yield Boko vågar jag inte plocka bort som han såg ut senast. 8 Nahar har varit hårt betrodd men inte fått vinna. Nu rensar han däremot friskt men måste vara mycket bättre än senast om det ska gå vägen.

V75-4) Jag tror inte 7 Hallsta Lotus viker ner sig igen även om 1 Lomar såg bättre ut än på länge senast. Spik.

V75-5) Treåriga ston föranleder mig att strecka på lite. 10 Qvintette har bra chans, vunnit två gånger på Solvalla, räcker långt här. 7 La Contessa är favorit men frågan är var hon hamnar från start. Tror inte hon kan utnyttja springspåret. Streck för lägesgynnade 1 Jenna E, 2 Plum Wise As från Nurmos stall med Kontio i jollen, 3 Fortuna Sund som var ute mot bra hästar i E3-försök senast och 4 Hankypanky Pagan från unghästspecialisten Robert Bergh´s armada.

V75-6) 3 Flip A Coin har jag trott på mycket i varje start på slutet. Senast överraskade han mig med att öppna riktigt snabbt. Mycket bra chans om han mot förmodan skulle nå ledningen men han fungerar bra i ryggar oxå. 1 Mugger MM är nog den mest troliga att ta hand om ledningen, svår att plocka ner för övriga i sådana fall. 10 Montgomery Gel var vi nog många som hade gett upp hoppet om men oj vad han har utvecklats och är ett måstestreck. Jag nöjer mig med tre streck men vill varna för 4 Fritiof Piraten och för 5 First Lane.

V75-7) Fem streck i avslutningen. 3 Kejser KD är startsnabb och är ute över sin favoritdistans, chansar med honom som etta. 4 Parkin riskerar en tung resa om han inte bär så mycket respekt med sig att han blir släppt till spets, i sådana fall är loppet över. 1 Bagley blir giftig på kortspeed, rygg ledaren kanske vore något. 11 Mellby Sambuca, ska han hitta tillbaka till den riktiga toppformen? Jag vet inte, men har han gjort det kan han stå för en svepning på bortre lång som heter duga. Streckar även 6 Francais Du Gull som har kapacitet som räcker, måste dock ha lite tur inledningsvis att hitta ner i position, för inte lyckas han väl sno åt sig ledningen???

Systemförslag V75 Bollnäs 28/7 (720 rader = 360 kr):

Avd 1) 5-4
Avd 2) 2 Kimono Pearl
Avd 3) 4-3-7-8
Avd 4) 7 Hallsta Lotus
Avd 5) 10-7-1-2-3-4
Avd 6) 3-1-10
Avd 7) 3-4-1-11-6

Lycka till! / @TravExperten

onsdag 25 juli 2012

V86 Solvalla 25/7

Hubba bubba på er!
V86 har hittat hem igen efter sin sommarturné. Tänkte p g a det leverera ett V86-förslag denna onsdag i stället för de V5-diton jag tidigare valt att inrikta mig på.
Undrar vad vi kan räkna med för publiksiffra på nationalarenan när vårat näst största streckspel gör come-back på banan!? Jag gissar på ca 2000, möjligen uppåt 3000, vilket i sådana fall får ses som en mindre succé.
Solvalla kommer aldrig mer, förutom vid sina stora evenemang, kunna locka lika många åskådare som förr, tyvärr. Som vi alla vet är ju travet så mycket trevligare att bevittna på plats. Jag efterlyser, återigen, nya grepp för att kunna attrahera åtminstone några nya människor att börja besöka Solvalla regelbundet men inte minst för att behålla de redan frälsta, ständigt återkommande besökarna.
Jag skulle vilja se något form av bonussystem, likt det man har inom flyget och ICA m fl. En idé skulle kunna vara att man inreder någon typ av lounge till vilken man förtjänat inträde efter t ex fem Solvalla-besök. Där skulle man kunna få sig en öl och en macka e d, få senaste infon live från något av Solvallas proffsstall, någon av alla "spelexperter" skulle oxå kunna finnas där som hjälp, stjälp eller bollplank. Möjligheterna/Idéerna är oändliga. Ett MÅSTE är dock att de som ingår i Solvalla´s styrelse måste vara extremt drivande i dessa frågor och fr a VÅGA! Jag köper det Ludde och många andra framfört på slutet om att nationalarenan ska kunna erbjuda betydligt högre vinstsummor i loppen gentemot sina landsortskollegor MEN, för att göra Solvalla trevligt, levande och spännande igen krävs publik, mycket publik. Annars får man för min del även fortsättningsvis gärna låta V86 avgöras runt om i landet och bjuda på fler av de folkfester vi fått se prov på under sommaren.
Nu fokuserar vi på V86-spelet i stället och som vanligt tar jag mig an avdelning för avdelning.
Håll tillgodo!

V86-1) Jag kan inte se 1 Haraldinho förlora detta, förutsatt han inte är sjuk. Spik inleder jag alltså med.

V86-2) Ett stolopp där det kan smälla ordentligt. Jag streckar många, däribland ett par riktiga stänkare. Favoriten 12 Please Be Patient har ett hyggligt läge trots tillägg och prickar kusk och häst starten finna chansen att tidigt vara upp hästarna på start och i så fall kanske man får överta ledningen rentav. Jag hoppas givetvis på ett annat scenario med tanke på att jag garderar. 1 Dillkrona är ingen blixt från start däremot har hon en riktig vass avslutning. ett tag sedan hon startade men anmäler Robertsson till Solvalla antar jag det är vässat. 4 Dreamliner gjorde det bra som trea bakom två fina hästar i sin senaste start och stall Melander har fortsatt knallform. 6 Peignoir får den här gången Örjan i sulkyn. Springspåret bör således kunna utnyttjas även om hästen ger ett något starttrögt intryck. 7 Leanne Di Quattro har mycket fart i sig och bör få vinna snart igen, blir bortglömd den här gången som det känns, trots Björn Goop. 10 Lexus Broline är härdad i tuffa V75-lopp. Lär ha nytta av det mot ett sådant här gäng. 8 Coolkina är streckad på 1 %, det räcker för mig som argument till att strecka henne, betydligt bättre än så är hon nämligen, 14 Aponia Boko såg mycket fin ut på Visby senast då hon lätt vann ett försök till Diamantstoet. 13 J.Bo Andover är ingen dålig häst men från det här läget krävs en del tur för att hitta en bra position.

V86-3) Inte helt lättlöst här heller även om favoriten 11 Spiegelei imponerat och mycket väl kan vinna igen. 5 High Stage fick äntligen vinna senast och det kan ha varit proppen ur, gjorde det mycket bra den gången. 6 Future Love tror jag kan nå ledningen efter några hundra meter. Då måste övriga vara bra för att rå på honom. 4 Staro Fighter är i nuläget extremt lite streckad i förhållande till sin kapacitet, 6 %. Tas på allvar!1 Imbituba är startsnabb men släpper eventuellt och har Björn Goop i sulkyn. Var trea senast i ett lopp som vanns av Digital darling som ju var en av favoriterna i söndagens Stochampionat. 3 Royal Victory Rose vek senast ner sig från ledningen i debuten för Stig H. Kan ha varit den smetiga banan som ställde till det och han måste visa bättring om han ska räcka här.

V86-4) Det enda som oroar är spåret över lite hetsiga 1640 m volt. Jag tror dock på felfri avgång för favoriten och spikar 4 Bolt Boko.

V86-5) Favoriten 4 System Performance är en kanon och med tanke på det hon presterat på slutet är hon berättigad favorit. Glöm dock för all del inte att strecka 3 Freja Sund som den sista april enkelt besegrade just System Performance. Den senare fick då ett betydligt tuffare lopp men Freja Sund bara gled ifrån sina motståndare in mot mål, helt okörd. Hon vann även ett förök till långa E3 efter att ha levererat en sylvass spurt efter spårsnål resa. Startsnabbheten är svår att sia om men chans har hon oavsett och kommer rensa friskt i kuponghögen vid vinst.

V86-6) Jag hoppas och tror att Svanstedt ställt i ordning 4 Aristocat Boko inför debuten i hans regi. Det här är en klassig sort som jag inte tror någon av motståndarna kan mäta sig med kapacitetsmässigt. Galopprisken finns så klart men jag vet hur det brukar se ut när Svanstedt tar ut sina nyförvärv för första gången. Blir inte förvånad om det blir skoryck och att han lämnar övriga med 30 m in mot mål. Främste utmanaren 5 Causton går inte att lita på men fart och styrka har han så det räcker.

V86-7) Jag väljer att snåla på strecken i ytterligare ett lopp. 5 Classic Man ska normalt sätt lägga ett sådant här gäng på rygg. Han blandar och ger lite för mycket dock för att jag helt ska lita på honom. I 12 Organic Value har jag min "nästa-gångs-vinnare". Hästen såg lysande ut inför starten på Halmstad senast och hade det inte varit för "friskhetsgaloppen" i sista sväng skulle han varit med dom på fotot. Jag låser loppet på dessa två men känner mig inte säker.

V86-8) 11 Increased Workload var sämre senast öppnas detta lopp upp. Normalt sett hade jag spikat Melanders stjärna men det vågar jag inte med förra insatsen i färskt minne. 7 Lillen Sisu är van tufft motstånd men distansen känns inte som någon fördel den här gången. 5 Pine Cool och 8 License Holder är två andra fina treåringar ur Melanders armada och jag streckar båda. Ludde tar ut 1 El Mago Pellini. Från bästa läget känns den mycket intressant. 10 Herbie Ås är lite av en slugger som jag tror har mycket utveckling i sig. 9 Jethro Tull stöter här på betydligt tuffare konkurrenter än han är van vid. Fyra raka segrar från debuten är dock starka papper och han blir intressant att se.

Systemförslag V86 Solvalla 25/7 (1512 rader = 378 kr):

Avd 1) 1 Haraldinho
Avd 2) 12-1-4-6-7-10-8-13-14
Avd 3) 11-5-6-4-1-3
Avd 4) 4 Bolt Boko
Avd 5) 4-3
Avd 6) 4 Aristocat Boko
Avd 7) 5-12
Avd 8) 11-7-5-8-1-10-9

Lycka till! / @TravExperten

söndag 22 juli 2012

Extra V75 22/7 Axevalla

Howdy Racinglovers!
Lördagens V75-omgång glömmer jag illa kvickt. Jag förstod redan efter avdelning ett när storfavoriten vann att jag var snett på det. Tror det blev totalt tre rätt, inte godkänt hur jag än vrider och vänder på det. Söndagen ser dock betydligt mer lättippad ut och jag siktar mot och tror på sju rätt.
Som vanligt betar jag av omgången avdelning för avdelning, med en skillnad... Har försökt rimma mig igenom hela omgången, hoppas ni ska gilla det!
Håll tillgodo!

V75-1) Många garderar i avdelning ett men jag väljer att spika, det känns rätt! 4 Baht Launcher har kommit tillbaka med dunder och brak, därmed känner jag mig säker på min sak. Måhända blir det inte ledning från start till mål men hursomhelst lär jag ändå få utbringa min skål.

V75-2) Som alla vet är 7 Going For Gold Zaz en mycket bra häst, i detta fält kanske till och med bäst. Jag garderar ändå med risk att med dumstrut stå3 Balticas Yahoo ser mycket fin ut för dagen, trivs numer lika bra på banan som i hagen. 4 Danne Fame har ett fint läge och bra speed, tävlar han på topp kan han vinna utan hård strid. 9 Caliber TT trivs kanske allra bäst i spets men från detta spår slipper han i alla fall all inledande hets. 12 Storm Forever gör sällan ett dåligt lopp och trots läget finns alltjämt hopp. Vem kan då skrälla, kanske 6 Lazer Crown övriga schack matt kan ställa!?

V75-3) Jorma Kontio kör i ett härligt flyt för dagen och rattar här min spik. 11 Angie Boko känner jag mig trygg med och litar på att segern bärgas utan dramatik.

V75-4) Tröstlopp för de som missade kvala in till Stochampionatets final. Fyra streck bör räcka för att undvika skandal. 3 Latitude Broline kan jag inte sluta jaga, förr eller senare måste hon ju mig behaga. Vad ska hända från innern med 1 Mermaid Ås? Hittar Untersteiner ut tror jag hon kan få stå i vinnarcirkelns bås. 10 Polly Frontline är i grunden riktigt bra, med ryggresa spurtar hon troligen ner alla och jag kan ropa hurra. Från Stig H´s stall tas 2 Electra Sund ut. I stallet står man redo att blåsa salut.

V75-5) Svårt säga utan streckfördelning om man har ett drag eller ej men 5 Super Streamline har bara ett felfritt lopp med förlust bakom sig. Jag streckar dock ytterligare fem och tror jag slipper hälsa hem. 9 Ochoa Bob är obesegrad i sina felfria starter, vid vinst kanske Untersteiner bokar en charter. 10 Buba Boko kan vara farlig att plocka bort, tror nämligen han är av rätt sort. Samtliga tre startande från tillägg streckas och jag bör således även denna avdelning klara utan att mitt spelexpert-rykte ytterligare befläckas.

V75-6) Stochampionatets final stundar i och med detta lopp och jag hoppas alla undviker galopp. Tre streck nöjer jag mig med, efter loppet kommer jag andfådd säga "-Gud vad dom stred". 9 Chat Chip tror jag mest , trots kusken som jag tycker kör lite si och lite . 2 Askens Valencia är ett stenhårt sto som efter målgång kanske fått alla att med gapande munnar bara stå och glo. 3 Kimono Pearl ska inte heller räknas bort, tror nämligen hon gillar långt mer än kort.

V75-7) Ett lås på två i sista med risk för att mitt system ska brista. 4 Canaka BF tror jag mycket men först till mål kan även 2 Crys Dream.

Systemförslag V75 22/7 Axevalla (864 rader = 432 kr):

Avd 1) 4 Baht Launcher
Avd 2) 7-3-4-9-12-6
Avd 3) 11 Angie Boko
Avd 4) 3-1-10-2
Avd 5) 5-9-10-13-14-15
Avd 6) 9-2-3
Avd 7) 4-2

Lycka till! / @TravExperten

fredag 20 juli 2012

V75 Axevalla 21/7

Morsning balloobas!
Västgötarna arrangerar som vanligt trav av yppersta klass i dagarna tre med söndagens Stochampionat som kronan på verket, då det för övrigt är en extra V75-omgång.  Det här blogginlägget handlar dock enbart om lördagens tävlingar. Om tid finns kommer även tips gällande söndagen att publiceras.
Som seden bjuder avhandlar jag avdelning för avdelning.
Håll tillgodo!

V75-1) Måhända är det inte bästa hästen men den har bästa utgångsläget med tanke på sin startsnabbhet. 1 Henke Diablo har jag alltid haft ett gott öga tll. Hästen såg mycket fin ut senast då han fick bestämma i ledningen. Motståndet var av det beskedligare slaget men intrycket var likväl av bästa sort. Då Kontio som ren säkerhetsåtgärd ryckte tussarna en kort bit före mål svarade hästen rejält och segern blev enkel. Här stöter han dock på lite vassare kombatanter. En som imponerade stort i sin senaste start var 4 Ardi Boko. Jag klockade honom till under 1,08 sista 500 m och han vann i överlägsen stil. Troligen blir han klar favorit men då han lär få kämpa för att nå spets, om han överhuvud taget når dit, plus att han var helt under isen vid sitt senaste framträdande på bortaplan finner jag det bäst att försöka fälla honom. En annan häst som stod för en femstjärnig insats, lite i skymundan, i sin föregående start är 6 Orione Spin. I finalen av Sprintermästaren tvingades han trava i tredjespår första 800 metrarna i extremt högt uppskruvat tempo. Kolgjini tvingades så småningom ta upp och backa sig sist men lyckades trots den omöjliga löpningen inkomma som sexa och hästen såg dessutom inte helt tom ut över mål. Från stall Savin meddelas att man tror 2 Admiral Sea gått framåt kraftigt med förra loppet innanför västen och man kommer göra vad som går för att ta sig till ledningen. Nås den positionen tror man på bra chans. 8 Truculent har ett uruselt läge men på sin kapacitet törs jag ändå inte plocka bort honom från systemet.Med dessa fem streck tror jag man överlever den första avdelningen och vi skyndar vidare...

Ranking: 1-4-6-2-8-5-7-10-12-9-3-11

V75-2) ...till ett långlopp för hästarna i Klass II. Här vimlar det av segerstaplare och det är inte helt lätt att bena ut. Loppet ser inte ut att innehålla någon snabbstartare men det är möjligt att Johnny Takter kan få lite extra fart på 6 Sir Lexington inledningsvis med tanke på springspåret. Med det scenariot i åtanke och på grund av vad hästen hittills presterat väljer jag att ranka, den av Dan-Åke Olsson tränade krabaten, etta. Jag garderar med 2 Uranium som är en stark rackare och gillar distansen. Letar man skräll vill jag varna för 5 Ernst Hugo. Att det råder brist på löpskalle behöver vi inte tveka om men jag tror ändå det ska gå att lotsa den här ovillingen först över mål. Mitt recept är att köra helt på chans och avvakta så länge som möjligt med att sätta in attacken på upploppet. Rygg ledaren med lucka 75 m kvar borde passa bra. Fart finns som räcker, men han får inte komma först för tidigt, då är risken stor att han lägger ner verksamheten.

Ranking: 6-2-5-9-3-8-11-4-12-10-7-1

V75-3) Det är en klen gulddivision vi får bevittna denna lördag. Kan bli så även på sommaren då storloppen avlöser varandra. Jag har likväl hittat en bra spik i detta lopp i form av 1 Nahar. Galoppmisslyckandena på slutet oroar givetvis en aning men här tror jag Bergh tar en safety-start utan like för att sedan låta visa vad hästen går för. Jag blir mycket besviken om han inte lyckas vinna det här. Felfri och förlust, ja då är det inte den häst jag tror det är. Tuffast emot är utan tvekan 8 Spring Erom.

Ranking: 1-8-3-2-10-4-5-7-9-6

V75-4) Vi går från en tunn gulddivision till ett fint treåringslopp där jag väljer att singelstrecka Ludde med 4 Mosaique Face. Hästen visade härlig inställning senast och sluggade sig fram till vinst. Största hotet kommer från stall Walmann som selar ut 9 Noble Knight. Hade gärna streckat även honom men då blir systemet för dyrt. Med ombytta lägen hade tipset varit det motsatta.

Ranking: 4-9-8-3-7-5-1-10-2-6

V75-5) Den här avdelningen sammanfattas bäst med ETT ord: Svårlöst! Lärlingar och ston, oberäkneligt på alla fronter. Jag tror mycket på 2 Cobol Queen som bör ha mycket utveckling kvar i sig. Galopprisken är dock överhängande. 7 Lyckliga Lotta gjorde det mycket bra genom att kvala in till långa E3-finalen för ston. I finalen blev det tyvärr en större galopp men hon fullföljde ändå loppet på ett berömvärt sätt. Jag gillar vad jag sett så långt av 10 Adam´s Eve. Johan Untersteiner i sulkyn är oxå en plusfaktor i lopp av den här karaktären. 4 MT Etna har sett mycket fin ut på slutet efter att ha varit ifrån tävlingsbanan en längre tid. Formen bör vara på topp vad hästen beträffar, jag är dock inte lika övertygad om kuskens storhet. 1 Anastacia Trot har onekligen bästa utgångsläget men även i det här fallet känner jag osäkerhet kring kuskens talang. En ryggresa tror jag dock är ett måste för att hon ska räcka till vinst. 14 Sobel Goldie kommer oxå med på kupongen. Jag gillar kusken Joakim Sandkvist skarpt och hästen har för övrigt vunnit på V75 tidigare. Knepigt läge men kan gå.

Ranking: 2-7-10-4-1-14-9-15-13-3-12-8-5-6-11

V75-6) Silverdivisionen är som vanligt hyperintressant. Insatsen som 7 True Advantage svarade för senast borde rimligen medföra att han blir förstarankad men jag förordar 3 Montgomery Hill som nu har ett lopp i kroppen, för övrigt det lopp som vanns av redan nämnda True Advantage. Montgomery Hill hade då spår 8 i starten och hamnade sist i fältet. Han gick bra trots att han slutade som oplacerad. Strax under 1,11 sista varvet är dock inga svaga papper och jag tyckte faktiskt han såg som allra bäst ut över mållinjen. Bättre läge och distans den här gången. Jag kostar på mig ett tredje streck vilket hamnar på 9 Nisse Bean som var läcker att skåda vid vinsten på Eskilstuna. Kul att vi åter får se honom på V75. Jag blir inte ett dugg förvånad om Petri Airaksinen lägger beslag på förstaplatsen.

Ranking: 3-7-9-1-6-5-10-4-2-8-12-11

V75-7) I den avslutande avdelningen hade jag trott mig ha en bra spik i 8 Torgil. Efter dennes strykning måste jag självfallet tänka om. 5 Leader Tom har alltid legat mig varmt om hjärtat. Blir gärna så när man lyckas lira dom vid rätt tillfällen. Jag tror en hel del på honom även här men det är ingen bankvinnare. 2 Harpos Rockland är favorit i nuläget och spelarkollektivet kan mycket väl vara rätt ute. Bra läge och form. 6 Jumble Ås hade säkerligen varit med i söndagens final av Stochampionatet om hon inte oförklarligt tagit sig en galopp efter att ledningen tagits om hand. Är van möta tuffa ston och är heller inte oäven från start även om jag tror spetschansen är i princip obefintlig. Fjärde och sista markeringen hamnar på 10 High Leg som gjorde en mycket stark prestation senast efter att ha travat större delen av loppet i dödens. Här bör formen vara snudd på i zenit.

Ranking: 5-2-6-10-4-3-1-12-7-9-11

Systemförslag V75 Axevalla 21/7 (1080 rader = 540 kr):

Avd 1) 1-4-6-2-8
Avd 2) 6-2-5
Avd 3) 1 Nahar
Avd 4) 4 Mosaique Face
Avd 5) 2-7-10-4-1-14
Avd 6) 3-7-9
Avd 7) 5-2-6-10

Lycka Till! / @TravExperten

fredag 13 juli 2012

V75 Årjäng 14/7

Tjabbalabba!
Nu är man åter på plats i Knivsta, tillbaka från hemtrakterna i Småland som mer eller mindre står under vatten. Jag var själv vid sjön Hulingen ett par gånger under mitt Hultsfred-besök och såg vattenmassorna öka undan för undan, dag för dag. Lika skrämmande och ledsamt som fascinerande.
Nu är det dock dax att rikta fokus mot Årjäng och deras största tävlingsdag för året. V75 med Årjängs Stora Sprinterlopp är vad som står på programmet och anrättningen ser angenäm ut.
Återigen får jag be om ursäkt över den dåliga uppdateringen på slutet vad tips beträffar, men nu ska det bli ordning på torpet igen, åtminstone i ett par veckor innan det åter blir semester.
Jag gör som vanligt, leder er i jakten på miljonerna genom att avhandla avdelning för avdelning.
Håll tillgodo!

V75-1) Stoeliten inleder och det är här vi hittar omgångens bästa spik. Den jag syftar på är den av Åke Svanstedt tränade men av Erik Adielsson körda 4 Merger Blue Chip som hur jag än vrider och vänder på det inte kan se förlora. Ledningen tas antingen per omgående, alternativt släpps hon dit efter några hundra meter och hur hon sedan ska förlora loppet lyckas inte jag bena ut i alla fall. Bra spik!

V75-2) Även i den andra avdelningen väljer jag att snåla med strecken, så pass att vi här återfinner ytterligare ett singelstreck. Återigen är det favoriten jag ställer mitt hopp och förtroende till. Peter Untersteiner har en fin häst i 2 Super Karma och med förra loppet i kroppen bör hästen förts framåt ytterligare. Inför senaste starten hade han varit ifrån ett par månader men kunde ändå vinna på ett övertygande sätt. Någon ledning tror jag inte det blir men väl en bra position. Hästen är även bra nog att kunna göra lite grovjobb på vägen. En eller många som jag ser det, för min del blev det en!

V75-3) Så var det då dax! Årjängs Stora Sprinterlopp eller Gazza Degato´s Minneslopp som det oxå kallas har som vanligt samlat ett riktigt vasst startfält. Jag tror att tempot kommer bli rejält uppskruvat och det är på grund av det jag väljer att ranka 9 Sanity etta. Lite ovisst vem som tar hand om ledningen. Många startsnabba hästar med bra lägen gör att risken/chansen för att ordet "startrusning" kommer användas av referenten får ses som sannolikt. På mitt system utelämnar jag endast tre av de tio startande, 1 You Bet Hornline, 4 Dileva Käll och 10 GH Nemo.

V75-4) Ett lite mindre startfält än vanligt gör upp om segern i silverdivisionen. Jag tror loppet avgörs redan i starten då 2 Mellby Sambuca tar hand om ledningen. Risken är då stor att det blir ett blufflopp. Hästen har inte imponerat på mig så här långt i år men senast såg han fin ut som två bakom Friction. Gick i mål med krafter kvar den gången och från ledningen ska han bara vinna det här. Tuffaste konkurrenterna 8 Parkin och 1 Nantucket har båda kluriga utgångslägen men skulle det lösa sig optimalt samtidigt som favoriten inte tävlar på topp utmanar dom om segern.

V75-5) I den femte avdelningen står kampen mellan mina "vänner" kallbloden. 2 Rinde Turbo kan bli svår att fånga in för övriga om han skulle bli släppt till spets. Risken är dock att Örjan Kihlström prickar från tillägg med och tidigt sitter i ledningen. Jag håller det scenariot som det mest troliga och rankar därmed 10 Rigel Odin etta i loppet. Såväl 7 Raggmunken som 8 Fettern GT avslutade senast vasst efter lite småstruliga resor med trängsel över upplopppet som ställde till det ytterligare. Från dubbla tillägg hittar vi den ständigt bortglömde underskattade 14 Lix Mollyn. Han blir mitt roliga kompletterande streck jämte övriga fyra.

V75-6) Här hittar vi ännu en favorit som måste ses som ett tänkbart singelstreck, 10 Quick Razz. Efter en vilsam resa senast avslutade han mycket snabbt sista biten och var till slut inte långt ifrån att vinna loppet. Jag vill dock strecka ytterligare två ekipage. 3 Twigs Tiffany gjorde ett bra lopp senast och såg sig endast slagen av Tidied Accelerator. Hästen gick då i ledningen, en position jag räknar med kan bli svår att nå i detta gäng. En ryggresa på t.ex ledaren tror jag skulle passa alldeles utmärkt och med lucka till slut kan hon överraska. 11 Credit Fayline var smällfin senast mot ett mediokert gäng. Sättet hästen vann på skvallrar ändå om att toppformen sitter där och skulle Jakobsson få draghjälp under slutvarvet går ingen säker.

V75-7) Ett intressant fyraåringslopp avslutar och 3 Only In Its Class var mäktig att skåda på Solvalla då han bara länsade undan i ledningen och var fullständigt överlägsen. Klarar han startmomentet och tar hand om ledningen får dom andra springa riktigt snabbt för att ens se ryggtavlan på Redén. Jag tror hästen är överlägsen felfri men då risken finns att orutinen lyser igenom väljer jag att försöka fälla favoriten. Jag streckar totalt fem hästar och vill passa på att framhålla två bortglömda dugliga pållar. 13 Unique Lover och 14 Coco Chip är båda betydligt bättre än vad de 7 respektive 6 procenten skvallrar om.

Systemförslag V75 Årjäng 14/7 (525 rader = 262,50 kr):

Avd 1) 4 Merger Blue Chip
Avd 2) 2 Super Karma
Avd 3) 9-7-2-6-3-8-5
Avd 4) 2 Mellby Sambuca
Avd 5) 10-2-7-8-14
Avd 6) 10-3-11
Avd 7) 3-9-12-13-14

Lycka till! / @TravExperten

lördag 7 juli 2012

V75 Halmstad 7/7

Tyvärr inga tips idag då tiden inte räcker till.
Återkommer med tips till onsdag nästa vecka.
Vardagen kommer åter infinna sig ett par veckor och då hoppas jag få lite mer tid till skrivandet!

Lycka till i jakten på miljonerna!

måndag 2 juli 2012

V5-tips I.S.O V86 Åmål 4/7

Howdy dowdy!
Dålig uppdatering av bloggen på sista tiden, jag vet. Det är tyvärr så det blir i semestertider. Har bl a varit en vecka i Falkenberg och passade då på att besöka Halmstad-travet för första gången. En gemytlig bana som trots ösregn gav mig mersmak, jag lär åka dit fler gånger! Nu har snart mitt kära Hultsfred fått sin beskärda del av @TravExperten för denna gång och det börjar åter bli dax att styra kosan hem mot Knivsta, dock motvilligt. Suget efter att på nytt bosätta mig i Småland, Hultsfred med omnejd, blir allt större. Undrar vad barnen säger om att flytta...!? Troligen skulle jag finna ett föga intresse hos dom att göra slag i saken. Nåja, "gilla läget" säger optimisterna, kanske dax att ta efter...
Nog tjatat om detta. Nu tar jag mig an tävlingarna på Åmåls 800-metersbana. Jackpot på V86 lockar men med mina småsystem har jag insett att det är betydligt bättre att satsa på V5! Så här ser mina tankar och tips ut, avdelning för avdelning. Håll tillgodo!

V5-1) De innersta spåren brukar ha problem att komma bra på det med autostart på Åmålsbanan. Läget ser därför mycket bra ut för den troliga favoriten 6 Hoboken med Björn Goop, så bra att jag väljer att inleda med ett singelstreck. Värsta motbuden som jag ser det startar från bakspår vilket inte heller är positivt då upploppet är väldigt kort.

V5-2) Hyggligt treåringslopp där Svanstedt troligen får finna sig i att bli klar favorit med 1 Com Åstad. Håller hon upp ledningen blir det såklart svårt att komma till tals med henne. Vid barfotabalans kan det t o m vara förnuftigt att plita ned ännu ett singelstreck men jag väljer att gardera då jag i nuläget inte har någon information i "skofrågan". 6 Aslan Doc känns mycket intressant. Startsnabbheten är jag osäker på men att det är en duglig häst är jag övertygad om. Han startade redan i höstas, som tvååring och tampades då mot flera kanoner. Har nu fått ett välbehövligt lopp i kroppen och det kan rentav vara fältets mest kapabla häst. Streck även för 8 Ipod med Björn Goop som efter en start ännu inte vet hur det känns att förlora.

V5-3) Lågklassigt värre med hela 15 hästar bakom bilen. Jag gör det enkelt för mig och streckar samtliga. Hoppas givetvis att den minst streckade ska dra det längsta strået men ska jag framhålla några blir det 2 Offshore Star, 6 You Talking To Me, 11 Viggen SS och 12 Jonathan Palema.

V5-4) Ett snabblopp för den "högre" klassen. Två hästar höjer sig gentemot övriga men jag väljer att strecka på lite i hopp om att det ska skrälla till. 2 G H Nemo är självklar tipsetta. Hästen har stångats mot den yppersta Sverige-eliten men återkommer nu efter en hovböld och formen lär således inte vara på topp. 1 Baht Launcher är inte chanslös, trots innerspåret att hålla ledningen och lyckas han med den bedriften tror jag det kan vara spets och slut. Plockar även med den pånyttfödde 5 Finders Keepers. Om någon ska snuva ettan på ledningen så är det han eller möjligen 4 Photo Sea, som därmed oxå får plats på min kupong. Streck även för Svanstedt´s duo, 9 Conrads Garland och 10 Gossip´s Winner.

V5-5) I den avslutande avdelningen chansar jag lite och spikar 3 Blackward. Jag tror det är hygglig spetschans och från den positionen tror jag Dagfinn håller övriga stången. Han kan även vinna från andra positioner, men ledningen är bekant kortaste vägen till mål!

Systemförslag V5 Åmål 4/7 (270 rader = 270 kr):

Avd 1) 6 Hoboken
Avd 2) 1-6-8
Avd 3) 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15
Avd 4) 1-2-4-5-9-10
Avd 5) 3 Blackward

Lycka till! / @TravExperten